Cum să introduceți utilitarul de configurare BIOS pe majoritatea computerelor

Ce să știți

  • Este posibil să trebuiască să intrați în BIOS dacă instalați hardware nou sau trebuie să activați sau să dezactivați funcțiile încorporate pe computer.
  • Reporniți computerul și căutați mesajul „configurare”, „configurație” sau „BIOS”, care vă va spune ce tastă trebuie să apăsați.
  • Cheile comune includ Esc, Tab, De, sau una dintre tastele funcționale, de multe ori F2 or F10.

Cum să intrați în BIOS

Pașii de mai jos pot fi utilizați pentru a accesa utilitarul de configurare BIOS de pe computer, indiferent de sistemul de operare instalat. Acest lucru se datorează faptului că BIOS-ul face parte din hardware-ul plăcii de bază și nu are nimic de-a face cu ceea ce este pe hard disk.

Intrarea în BIOS nu este deloc dificilă, dar poate fi dificilă pe unele sisteme. Consultați lista noastră extinsă de sfaturi din partea de jos a paginii, dacă vă luptați după ce ați dat o lovitură.

Derek Abella / Lifewire

  1. Reporniți computerul sau porniți-l dacă este deja oprit.

  2. Urmăriți mesajul „introducerea setării” în primele câteva secunde după ce ați pornit computerul. Acest mesaj variază foarte mult de la computer la computer și include, de asemenea, cheia sau tastele pe care trebuie să le apăsați pentru a intra în BIOS.

    Iată câteva moduri obișnuite de a vedea acest mesaj de acces la BIOS:

    • Apăsați [tasta] pentru a intra în configurare
    • Configurare: [cheie]
    • Intrați în BIOS apăsând [tasta]
    • Apăsați [tasta] pentru a intra în configurarea BIOS-ului
    • Apăsați [tasta] pentru a accesa BIOS-ul
    • Apăsați [tasta] pentru a accesa configurația sistemului
  3. Apăsați rapid tasta sau tastele instruite de mesajul anterior.

    Poate fi necesar să apăsați tasta de acces BIOS de mai multe ori pentru a intra în BIOS. Nu țineți apăsată tasta sau apăsați-o de prea multe ori, altfel sistemul dvs. ar putea greși sau bloca. Dacă se întâmplă acest lucru, reporniți și încercați din nou.

    Dacă nu prindeți secvența de chei necesară pentru a intra în BIOS, consultați una dintre aceste liste sau consultați sfaturile de mai jos:

    • BIOS Setup Utility Keys de acces pentru sisteme de calcul populare
    • BIOS Setup Utility Keys de acces pentru plăci de bază populare
    • BIOS Setup Utility Keys de acces pentru principalii producători de BIOS
  4. Utilizați utilitarul de configurare BIOS, după cum este necesar.

    Asta ar putea însemna gestionarea setărilor de memorie, configurarea unui nou hard disk, schimbarea ordinii de încărcare, resetarea parolei BIOS sau alte sarcini.


Sfaturi și mai multe informații despre intrarea în BIOS

Intrarea în BIOS poate fi dificilă, așa că iată un ajutor suplimentar pe baza unor scenarii comune pe care le-am văzut:

Există o imagine în loc de un mesaj

Este posibil ca computerul dvs. să fie configurat pentru a afișa sigla computerului în locul mesajelor importante din BIOS. presa Esc or Tab în timp ce se afișează sigla pentru a o elimina.

Nu ați prins ce tastă apăsați

Unele computere pornesc prea repede pentru a vedea mesajul de acces la BIOS. Dacă se întâmplă acest lucru, apăsați tasta Pauză/Pauză tasta de pe tastatură pentru a îngheța ecranul în timpul pornirii. Apăsați orice tastă pentru a „întrerupe” computerul și continuați să porniți.

Eroare la întreruperea ecranului de pornire

Dacă întâmpinați probleme la apăsarea butonului de pauză la timp, porniți computerul cu tastatura deconectată. Ar trebui să primiți o eroare de tastatură care va întrerupe procesul de pornire suficient de mult pentru a vedea tastele necesare pentru a intra în BIOS!

Utilizarea unei tastaturi USB pe un computer mai vechi

Unele computere cu conexiuni PS / 2 și USB sunt configurate pentru a permite intrarea USB numai după POST. Aceasta înseamnă că, dacă utilizați o tastatură USB, ar putea fi imposibil să accesați BIOS-ul. În acest caz, ar trebui să conectați o tastatură PS / 2 mai veche la computer pentru a accesa BIOS-ul.