Cum să împerecheați laptopul la un dispozitiv Bluetooth

Căutați o modalitate wireless de a partaja conexiunea la internet a telefonului cu laptopul dvs. printr-un hotspot, de a transfera fișiere între dispozitive sau de a reda muzică printr-un alt dispozitiv? Bluetooth poate face toate acestea și multe altele posibile. Pentru a conecta două sau mai multe dispozitive utilizând Bluetooth, dispozitivele trebuie să accepte Bluetooth. Cele mai multe dispozitive wireless moderne includ suport Bluetooth, dar dacă laptopul dvs. nu, este posibil să fie nevoie să cumpărați un adaptor Bluetooth.


Cum să conectați un laptop Bluetooth la alte dispozitive

Există multe tipuri de dispozitive Bluetooth și acești pași sunt relevanți doar pentru unii. Consultați manualul de utilizare al dispozitivului sau site-ul web al producătorului pentru instrucțiuni specifice. De exemplu, pașii pentru asocierea unui sistem de sunet surround Bluetooth la un laptop nu sunt aceiași cu asocierea căștilor, ceea ce nu este același cu asocierea unui smartphone.

Aceste instrucțiuni de bază pentru conectarea unui laptop la un dispozitiv Bluetooth, cum ar fi un smartphone sau un music player, pot varia în funcție de dispozitiv.

  1. Activați funcția Bluetooth pe dispozitivul mobil pentru ao face vizibilă sau vizibilă. Dacă dispozitivul are un ecran, căutați Bluetooth în meniul Setări. Alte dispozitive au un buton special.

  2. Pe computer, accesați setările Bluetooth și alegeți să faceți o nouă conexiune sau să configurați un dispozitiv nou. De exemplu, pe Windows, faceți clic dreapta pe pictograma Bluetooth din zona de notificare sau accesați Panoul de control pentru a găsi Hardware și sunet > Dispozitive și imprimante .

  3. Când dispozitivul apare în lista Bluetooth și a altor dispozitive, selectați-l pentru a-l conecta (asocia) la laptop.

  4. Dacă vi se solicită un cod PIN, introduceți sau confirmați numărul pe ambele dispozitive. Dacă dispozitivul asociat cu laptopul are un ecran, cum ar fi un telefon, s-ar putea să primiți o solicitare care să aibă un număr pe care trebuie să îl potriviți cu numărul de pe laptop. Dacă sunt la fel, faceți clic pe expertul de conectare de pe ambele dispozitive pentru a asocia dispozitivele prin Bluetooth.

    Dacă nu cunoașteți codul PIN, încercați 0000 sau 1234. Dacă acestea nu funcționează, căutați manualul dispozitivului online pentru a găsi codul Bluetooth.

  5. După conectare, în funcție de dispozitiv, veți putea face lucruri precum transferul unui fișier între o aplicație sau un Trimite catre > Bluetooth opțiune pe sistemul de operare. Acest lucru nu va funcționa pentru unele dispozitive, cum ar fi căștile și perifericele.


sfaturi

Urmați aceste sfaturi pentru a obține performanțe mai bune din conexiunea dvs. Bluetooth:

  • Dacă configurarea conexiunii de pe computer nu funcționează, inițiați-o de pe dispozitiv, de exemplu, țineți apăsat butonul Conectare sau găsiți opțiunea în setările software pentru dispozitiv.
  • Unele dispozitive care nu au multe butoane sau opțiuni se pot conecta la orice laptop care ascultă. De exemplu, este posibil să puteți găsi dispozitivul prin laptop și să faceți clic pentru a vă conecta, iar dispozitivul va indica faptul că este conectat fără a necesita o parolă de niciun fel. Acest lucru este valabil pentru majoritatea căștilor.
  • Dezactivați Bluetooth când nu îl utilizați, pentru a preveni descărcarea bateriei.