Cum să gestionați fișierele de pe iPhone sau iPad

Aplicația Files pentru iPhone și iPad oferă utilizatorilor iOS mai mult control asupra fișierelor decât versiunile anterioare ale sistemului de operare mobil. Sistemul închis pe care Apple îl folosește în software-ul său face iPad-ul ușor de utilizat și dificil de accesat de malware cum ar fi virușii. Acest sistem închis face dificilă instalarea aplicațiilor nesanționate fără a face jailbreak dispozitivului și împiedică sistemul de gestionare a fișierelor să fie complet deschis.

Iată tot ce trebuie să știți despre aplicația Fișiere.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor cu iOS 11 sau o versiune ulterioară.


Ce este aplicația Fișiere?

Aplicația Fișiere este un hub centralizat pentru opțiunile de stocare disponibile în cloud, cum ar fi Dropbox, Google Drive și iCloud Drive. De asemenea, conține documente stocate pe dispozitive iOS care au fost create în alte aplicații. Anterior, singura modalitate de a accesa aceste fișiere locale era conectarea iPhone-ului sau iPad-ului la computer și lansarea iTunes. Cu Fișiere, puteți copia aceste documente în orice locație de stocare.

Cum să mutați documente în fișiere cu drag and drop

Funcția de drag-and-drop introdusă de Apple în iOS 11 oferă modalități mai ușoare de manipulare a fișierelor de pe iPad sau iPhone. Deși este posibil să selectați și să mutați manual fișiere folosind butoanele de pe ecran, este mai rapid să ridicați fișierele și să le mutați.

  1. Deschideți Fişiere app.

    Este mai ușor să transferați fișiere atunci când ambele mâini sunt libere. Așezați iPad-ul pe o suprafață plană, cum ar fi o masă, sau puneți-l în poală.

  2. În locaţii lista, atingeți locația fișierului. Atingeți Pe iPad-ul meu pentru a afișa folderele etichetate cu aplicații care conțin fișiere stocate pe dispozitiv.

    Dacă aplicația de destinație pe care doriți să o utilizați (de exemplu, Dropbox) nu este listată, accesați Naviga panoul și atingeți Editați | ×. Porniți comutatoarele pentru aplicațiile disponibile, apoi atingeți Făcut.

  3. Țineți apăsat fișierul pe care doriți să îl mutați. Iese din locul său de pe ecran și sub degetul tău apare o copie translucidă.

  4. Pentru a muta mai multe articole din același folder, atingeți fișierele cu un alt deget pentru a le adăuga la teancul de fișiere.

    Numărul de fișiere din stivă se afișează în colțul din dreapta sus.

  5. Folosiți un alt deget pentru a atinge destinația stivei de fișiere.

    Deplasați grupul de fișiere de la un deget la altul dacă mâinile dvs. sunt într-o poziție incomodă. Cu celălalt deget, țineți apăsat lângă degetul care controlează teancul de fișiere, apoi eliberați primul deget.

  6. Trageți elementele într-o destinație nouă, care poate fi un folder sau un meniu. Numărul albastru din colțul din dreapta sus devine verde când fișierele sunt peste o locație validă.

  7. Ridicați degetul pentru a transfera fișierele în folderul selectat.


Cum să mutați documente cu butoane

De asemenea, puteți muta fișiere folosind butoanele de pe ecran. Acest lucru poate fi mai rapid și mai convenabil decât gestionarea documentelor și fotografiilor cu mai multe degete și mâini.

  1. Deschideți folderul care conține elementele pe care doriți să le mutați, apoi atingeți Selectați.

  2. Atingeți elementele pe care doriți să le mutați. În cerc apare o bifă pentru a arăta că fișierul este selectat.

  3. Robinet Muta pentru a transfera articole pe un alt dispozitiv de stocare în cloud sau iPad.

  4. Atingeți destinația, apoi atingeți folderul (dacă este disponibil).

  5. Robinet Copiați pentru a muta fișierul.

  6. Fișierele sunt copiate la destinație. Fișierele apar în continuare în locația inițială.


Cum se utilizează etichete în fișiere

Etichete semnalează documente sau foldere individuale pentru acces rapid ulterior. Secțiunea Etichete include etichete codate prin culori (roșu, portocaliu, albastru și alte culori) și etichete specializate, cum ar fi locul de muncă, acasă și importante. Pentru a adăuga o etichetă într-un document sau un folder, trageți un fișier sau un teanc de fișiere și plasați fișierele pe o etichetă.

Etichetarea unui fișier nu îl mută.

Atingeți o etichetă individuală pentru a afișa o listă de fișiere și foldere cu acea etichetă. De asemenea, puteți trage și plasa din acest folder într-o altă etichetă sau puteți muta teancul de fișiere și foldere selectate într-o altă locație din Fișiere.


Glisați și fixați în afara aplicației Fișiere

Când selectați un teanc de documente în Fișiere, nu sunteți restricționat să îl aruncați pe o altă zonă a aplicației Fișiere. Folosiți multitasking pentru a deschide o altă aplicație ca destinație sau pentru a închide aplicația Fișiere făcând clic pe Acasă Button înainte de a lansa noua aplicație.

Cerințele sunt să păstrați degetul original ținând teancul de fișiere apăsat pe afișaj și că destinația trebuie să poată accepta acele fișiere. De exemplu, puteți trage o imagine în aplicația Photos și să o plasați pe un album, dar nu puteți trage un document Pages în Photos.