Cum să găsiți rapid o aplicație pe iPhone / iPad

Deschiderea unei aplicații pe iPhone sau iPad pare ușoară. Doar îl atingeți, nu? O mare problemă: trebuie să știi unde este mai întâi. Cu toate acestea, aceasta este o problemă pe care nu trebuie să o rezolvați. Puteți lansa aplicații rapid fără a căuta pagină după pagină a pictogramelor aplicației folosind câteva comenzi rapide.


Deschideți rapid aplicația cu Spotlight Search

Funcția Search Spotlight este puternică, dar mulți oameni nu o folosesc niciodată. Puteți să-l deschideți în două moduri: glisând în jos pe ecranul de pornire (având grijă să nu glisați din partea de sus a ecranului, care deschide Centrul de notificări) sau glisând de la stânga la dreapta pe ecranul de pornire până când „derulați” treceți de prima pagină de pictograme și intrați în Căutarea extinsă a reflectoarelor, apoi trageți în jos.

Căutare Spotlight afișează automat sugestii de aplicații pe baza aplicațiilor dvs. cele mai des utilizate și cele mai recent utilizate, astfel încât s-ar putea să găsiți imediat ceea ce căutați. Dacă nu, începeți să tastați primele câteva litere ale numelui aplicației în caseta de căutare și aceasta va apărea.

Căutare Spotlight efectuează o căutare a întregului dispozitiv, astfel încât să puteți căuta și contacte, muzică, filme și cărți. Efectuează chiar și o căutare pe web. Căutarea Spotlight poate căuta informații în interiorul aplicațiilor, atâta timp cât aceste aplicații acceptă funcția. Deci, căutarea unui film ar putea oferi o comandă rapidă către acesta în aplicația Netflix.


Lansați aplicația la fel de rapid ca sunetul folosind Siri

Siri este plin de comenzi rapide excelente pe care mulți oameni nu le folosesc, deoarece fie nu știu despre ele, fie se simt puțin prostesc vorbind cu iPhone-ul sau iPad-ul lor. În loc să petreceți timpul vânând o aplicație, puteți spune lui Siri să lanseze o aplicație, spunând ceva de genul „Lansați Netflix” sau „Deschideți Safari”.

Pe dispozitivele cu buton Acasă, puteți activa Siri ținând apăsat butonul Acasă. Dacă acest lucru nu funcționează, porniți mai întâi Siri în Setări. Dacă ați activat „Hei Siri” în setări, spuneți pur și simplu „Hei Siri, deschideți Netflix”.

Există, de asemenea, multe alte caracteristici grozave care merg împreună cu Siri, cum ar fi să vă lăsați memento-uri, să programați întâlniri sau să verificați vremea afară.


Lansați aplicații de pe doc

Știați că puteți schimba aplicațiile de pe andocarea iPhone sau iPad? Stația de andocare este zona din partea de jos a ecranului de pornire care afișează aceleași aplicații, indiferent de ecranul în care vă aflați în acel moment. Această stație de andocare va conține patru aplicații pe iPhone și peste o duzină pe unele iPad-uri. Puteți muta aplicațiile de pe și de pe andocare în același mod în care le mutați pe ecran. Acest lucru vă oferă o zonă excelentă pentru a vă pune cele mai utilizate aplicații.

Și mai bine, puteți crea un folder și îl puteți muta în doc, oferindu-vă acces rapid la un număr mai mare de aplicații.

Pe iPad, cele mai recente aplicații deschise apar în partea dreaptă a docului. Acest lucru vă oferă o modalitate rapidă de a comuta înainte și înapoi între ele. Puteți chiar să ridicați docul în timp ce vă aflați în interiorul unei aplicații, ceea ce face mai ușor să efectuați mai multe sarcini pe iPad.