Cum să găsești pe cineva pe Facebook folosind o adresă de e-mail

Așadar, doriți să căutați sau să adăugați pe cineva pe Facebook, dar poate că nu o faceți căutând numele lor. Dacă le cunoașteți adresa de e-mail, este posibil să le găsiți profilul - dar nu este garantat.


De ce să cauți pe cineva pe Facebook folosind e-mailul lor?

Iată trei motive tipice pentru care ați putea dori să utilizați adresa de e-mail a cuiva pentru a-i găsi profilul de Facebook:

  • Numele lor este atât de obișnuit încât este prea dificil să îl vezi printre toți ceilalți utilizatori Facebook cu același nume atunci când faci o căutare de nume.
  • Nu și-au enumerat numele complet pe profilul lor de Facebook (probabil folosind o poreclă ca prenume sau un prenume ca nume de familie).
  • Ei (sau dvs.) nu-și cunosc numele de utilizator / URL-ul Facebook, deci nu îl puteți folosi pentru a accesa direct profilul lor.

Emilie Dunphy / Lifewire


Căutați o adresă de e-mail în câmpul de căutare Facebook

Acest lucru va funcționa numai dacă persoana pe care o căutați are adresa de e-mail listată ca publică în informațiile despre Despre. Mulți oameni nu au această listă pentru a-și menține confidențialitatea, deci este mai puțin probabil ca să găsiți profilul unei persoane în acest fel. Totuși, nu există nici un rău în încercarea cel puțin.

  1. Navigați la Facebook.com într-un browser web sau deschideți aplicația pe dispozitivul dvs. mobil și, dacă este necesar, conectați-vă la contul dvs. Facebook.

  2. Pe web, tastați (sau copiați și lipiți) adresa de e-mail a persoanei pe care doriți să o găsiți în câmpul de căutare Facebook din partea de sus a oricărei pagini Facebook și apăsați tasta Introduce or Retur cheie.

    În aplicație, atingeți lupă în partea de sus a ecranului, introduceți adresa de e-mail în câmpul de căutare și atingeți Go/CAUTĂ.

  3. În mod implicit, această căutare oferă rezultate despre orice este legat de căutarea dvs. - inclusiv pagini, locuri, grupuri și multe altele. Selectează oameni filă pentru a filtra totul, cu excepția profilurilor utilizatorilor.

    Facebook vă va afișa doar rezultatele profilului pentru persoanele care și-au făcut publice e-mailul sau informațiile de contact sau care au deja o conexiune cu dvs.

  4. Dacă vedeți o adresă de e-mail potrivită în rezultatele căutării, selectați numele persoanei sau fotografia de profil pentru a merge la profilul lor de Facebook. De asemenea, puteți face clic pe butonul Adăugați un prieten dacă sunteți sigur că este persoana potrivită.

    Dacă nu puteți identifica profilul corect în rezultatele dvs., puteți încerca să filtrați rezultatele dacă știți alte informații despre această persoană. Pe web, utilizați filtrele din partea stângă pentru a filtra după oraș, educație, serviciu sau prieteni comuni. În aplicație, utilizați butoanele de filtrare din meniul orizontal din partea de sus.

  5. Selectați Adaugă ca prieten dacă doriți să le trimiteți o cerere de prietenie. 

    Dacă nu vedeți acest buton, este posibil să nu le permită oamenilor să le trimită cereri de prietenie fără o conexiune de prietenie reciprocă. În acest caz, poate fi necesar să selectați Mesaj pentru a le trimite un mesaj prin care le cere să vă trimită mai întâi o cerere de prietenie.


Găsiți persoane de adăugat pe Facebook Messenger

Știați că utilizatorii Messenger nici măcar nu trebuie să aibă un cont Facebook pentru al utiliza? Puteți găsi și adăuga persoane în Messenger fără a le adăuga mai întâi ca prieteni pe Facebook.