Cum să descărcați un alt browser de internet Samsung TV

Televizoarele inteligente Samsung au un browser web preinstalat. În funcție de anul modelului sau de serie, browserul poate fi localizat pe ecranul de pornire al hubului inteligent sau în pagina de aplicații preinstalate suplimentare.

Cu toate acestea, caracteristicile browserului web Samsung sunt limitate. Oferă navigare generală, dar nu este compatibil cu unele formate de fișiere (cum ar fi Flash, ActiveX și anumite videoclipuri bazate pe HTML5). Nu puteți descărca fotografii sau alt conținut, iar timpul de încărcare poate fi lent.


Cum să obțineți un browser web alternativ pe un televizor Samsung

Din păcate, nu puteți șterge browserul web Samsung Smart TV preîncărcat sau descărca și instala o alternativă. Cu toate acestea, există unele soluții care permit utilizarea unui alt browser web.

Prima opțiune: conectați un media streamer care oferă un alt browser

O modalitate de a accesa un browser web alternativ pentru un Smart TV Samsung este prin intermediul unui stick sau cutie de streaming media plug-in, cum ar fi un Roku, Fire TV, Google Chromecast sau Apple TV. Veți utiliza sistemul de control de la distanță al acestor dispozitive pentru a naviga în browserele web respective.

an

Roku oferă câteva browsere care pot fi descărcate și instalate din magazinul său de canale. POPRISM este gratuit, dar mult mai limitat decât browserul Samsung. Alte opțiuni includ Web Browser X și WEB, dar ambele necesită o taxă de abonament de 4.99 USD pe lună, ceea ce nu este ideal dacă aveți un buget restrâns.

Roku - Browser Web X

Amazon Fire TV

Amazon Fire TV oferă atât browserele web Firefox, cât și Silk, care oferă mai multă flexibilitate decât browserul Samsung Smart TV. Odată instalate, acestea vor apărea pe ecranul de pornire etichetat ca Firefox Internet (Mătase).

O caracteristică a browserelor Firefox și Silk de pe un dispozitiv Fire TV este că, pe lângă utilizarea comenzilor de navigare de pe telecomanda Fire TV, puteți utiliza și comenzi Alexa pentru a căuta pe web.

Cu toate acestea, marcarea anumitor pagini și salvarea parolelor nu sunt disponibile în versiunea Fire TV a Firefox. De asemenea, deși puteți vizualiza imagini și conținut, nu le puteți descărca. Versiunea Fire TV a Firefox arată, de asemenea, diferită de versiunea pentru computer sau pentru mobil.

Browserul web Silk poate afișa unul dintre cele două ecrane, după cum se arată mai jos. În stânga este pagina de pornire a browserului Silk, iar în dreapta este motorul său de căutare Bing implicit. Aceste opțiuni oferă flexibilitate atât pentru accesarea conținutului, cât și pentru efectuarea unei căutări generale pe web.

Când închideți browserul Silk, ultimul site web pe care îl vizualizați va apărea automat la următoarea deschidere a browserului. Cu toate acestea, la fel ca în cazul Firefox (și al browserului Samsung încorporat), nu puteți descărca imagini sau alt conținut folosind Silk.

Google Chromecast

Dacă utilizați Chrome pe computer sau laptop, selectați Cast pentru a trimite orice vizibil pe computer sau laptop pe un televizor Samsung prin Chromecast. Stick-ul Chromecast trebuie să fie conectat prin HDMI la partea din spate a televizorului Samsung.

În Chrome, accesați setările și activați Casting.

Browserul Chrome de pe computerul dvs. va fi afișat pe televizorul dvs. Samsung. Puteți derula pagini și le puteți deschide dintr-o singură filă de browser. Cu toate acestea, dacă deschideți sau închideți o filă, va trebui să vă deconectați și să vă reconectați Chromecastul pentru a vedea filele noi pe ecranul televizorului.

Pe lângă difuzarea browserului Chrome, aflați cum puteți arunca tot ce vedeți pe PC pe un televizor Samsung folosind Chromecast.

Apple TV

Apple TV nu oferă un browser web care poate fi instalat direct, dar puteți instala AirWeb pe un iPhone sau iPad compatibil. Utilizând Airplay, puteți oglindi browserul „Air Web” prin Apple TV conectat la Samsung TV.

De asemenea, puteți AirPlay ecranul Mac-ului dvs. pe un dispozitiv Apple TV conectat. Există câteva browsere web suplimentare disponibile pentru Apple TV care pot fi vizualizate pe un televizor Samsung.

De ce un plug-in Media Streamer nu poate fi cea mai bună opțiune

Dacă nu aveți deja un streamer media extern, este posibil să nu fie cea mai bună opțiune pentru a obține un browser web pe televizorul dvs. Samsung. Acest lucru se datorează faptului că plătiți pentru un dispozitiv care oferă acces duplicat la multe dintre aceleași aplicații de streaming pe care Samsung Smart TV le poate oferi deja.

Dacă sunteți mulțumit de selecția aplicației de streaming pe Samsung Smart TV, utilizarea unei alte metode pentru a obține un browser web alternativ care să funcționeze cu televizorul dvs. ar putea fi mai eficientă. O astfel de opțiune este să conectați un computer direct la televizor.


Opțiunea a doua: conectați un laptop / computer desktop la televizor

În loc să conectați un stick sau o cutie de streaming media la Samsung Smart TV, puteți conecta un PC sau laptop printr-o conexiune HDMI sau VGA. Puteți vizualiza rezultatele căutării browserului web (precum și aproape toate sarcinile pe care le puteți efectua pe computer) pe ecranul televizorului.

Avantajul acestei metode este că puteți utiliza browser-ul (browserele) cu care sunteți familiarizați și puteți efectua alte funcții ale computerului pe ecranul televizorului. Orice browser web pe care l-ați instalat pe computer, inclusiv Internet Explorer, Microsoft Edge și altele discutate în acest ghid, va putea fi vizualizat pe ecranul televizorului dvs. Samsung. Și puteți utiliza tastatura sau mouse-ul pe care le-ați conectat la computer pentru a naviga în browserul web.

În funcție de laptop sau computer, este posibil să fie necesar să îl setați pentru a afișa ecranul prin portul HDMI sau VGA, caz în care laptopul sau ecranul monitorului se pot întuneca. De asemenea, este posibil să aveți opțiunea de a vizualiza ecranul atât pe computer, cât și pe televizor în același timp.


Opțiunea a treia: utilizați Screen Mirroring

Dacă nu preferați să conectați fizic un media streamer sau un computer la televizor, o alternativă wireless este să utilizați oglindirea ecranului, care este uneori denumită și Miracast sau Wi-Fi Direct.

Oglindirea ecranului fără fir este disponibilă pe majoritatea computerelor, laptopurilor și smartphone-urilor cu Wi-Fi. Oglindirea ecranului vă permite să transmiteți orice browser, precum și orice altceva afișat sau stocat pe computer sau smartphone, pe ecranul televizorului Samsung.

Configurare oglindire ecran pe televizoarele Samsung

Screen Mirroring este acceptat pe aproape toate televizoarele inteligente Samsung. Deși configurarea sa variază în funcție de anul modelului și de serie.

  • Exemplul unu: Apăsaţi Sursă de pe telecomandă, apoi selectați butonul Ecranul Mirroring opțiunea sursă din meniul TV.
  • Exemplul doi: Selectați Meniu pe telecomandă, apoi selectați Reţea > Ecranul Mirroring.
  • Exemplul trei: Selectați Meniu > Reţea > Setări expert > Wi-Fi Direct.

Consultați ghidul de utilizare sau e-manualul Samsung TV pentru pașii exacți pentru modelul dvs.

Pe lângă activarea Screen Mirroring pe televizorul dvs. Samsung, trebuie să îl activați și pe computer sau smartphone.

Configurare oglindire ecran pentru PC-uri (exemplu Windows 10)

Iată cum să configurați oglindirea ecranului pe un dispozitiv Windows 10.

  1. Mergi la pagina setările pe PC.

  2. In Bluetooth și alte dispozitive, Selectați Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv. Acest lucru vă va duce la Adaugă un dispozitiv

  3. PC-ul va căuta dispozitivele disponibile.

    Televizorul dvs. trebuie să fie pornit în timpul acestui pas.

  4. Odată ce televizorul dvs. Samsung apare pe lista dispozitivelor, selectați-l și așteptați ca computerul să se conecteze la televizorul dvs. Samsung.

  5. Când conexiunea dvs. este confirmată, ecranul computerului dvs. va fi afișat pe televizorul Samsung. 

Configurare oglindire ecran pentru smartphone-uri

Iată câteva metode uzuale pentru configurarea oglinzirii ecranului pe un smartphone.

  • Samsung: Mergi la pagina Anunturi > Ecranul Mirroring (sau Smart View sau Quick Connect). Telefonul va căuta televizorul, de obicei identificându-l după numărul modelului. Când apare numărul modelului, selectați-l. Este posibil să vi se solicite să introduceți un cod PIN furnizat de televizor.
  • HTC: Mergi la pagina setările > Conectare HTC. Deschideți-l și căutați televizorul.
  • LG: Verificați pentru Ecranul Mirroring, Partajare ecran, Wi-Fi Direct, Sau Miracast și parcurgeți procedura de scanare.
  • Alte branduri: Verificați pentru Ecranul Mirroring și urmați instrucțiunile.