Cum să configurați un iPad pentru prima dată

Procesul de configurare a unui iPad pentru a fi utilizat pentru prima dată este simplu acum, când Apple a tăiat cablul de la computer la dispozitivul iOS, permițând configurarea să se facă fără a vă conecta dispozitivul la computer.

Va trebui să cunoașteți parola rețelei Wi-Fi dacă aveți o rețea securizată. Cu acea informație, puteți avea noul iPad în funcțiune în termen de cinci minute.

Aceste instrucțiuni se aplică dispozitivelor care rulează iOS 12 și versiuni ulterioare.


Cum să configurați noul dvs. iPad

Noul dvs. iPad va ieși din cutie cu o baterie plină, deci nu va trebui să utilizați cablul inclus pentru a-l încărca înainte de al configura pentru prima dată.

Domeniul public / Tinh Te Photos

Iată cum să configurați iPad-ul pentru prima dată.

  1. Apăsați și mențineți apăsată tasta butonul de pornire pentru a porni iPad-ul. Se află deasupra dispozitivului, vizavi de butonul Acasă.

  2. Primul ecran pe care îl vedeți va spune „Bună ziua”. Fie apăsați pe Acasă sau glisați în sus pe ecran pentru a continua.

  3. Prima dvs. setare va fi Limba. Limba pe care o selectați va fi cea pe care iPad o folosește pentru tot textul și direcțiile sale. Engleza este valoarea implicită, dar atingeți, sunteți preferat dacă nu este așa.

  4. Apoi, iPad-ul trebuie să știe țara în care vă aflați pentru a vă conecta la versiunea corectă a Apple App Store. Nu toate aplicațiile sunt disponibile în toate țările.

    Atingeți țara sau regiunea pentru a continua.

  5. Dacă aveți un alt dispozitiv, cum ar fi un iPhone, care rulează iOS 11 sau o versiune ulterioară, puteți utiliza Quick Start pe următorul ecran pentru a importa cu ușurință setările și a vă conecta automat la ID-ul dvs. Apple.

    Plasați celălalt dispozitiv lângă iPad-ul pe care îl configurați pentru a utiliza Pornire rapidă sau atingeți Configurați manual pentru a continua.

  6. Pasul următor este să selectați limba pe care doriți să o utilizați pentru tastatură pe iPad. Acesta va genera o valoare implicită bazată pe setările de limbă și țară de mai devreme, dar puteți alege alta dacă doriți.

    Faceți selecția, apoi atingeți Următor →.

  7. Următorul ecran afișează o listă a tuturor rețelelor Wi-Fi disponibile. Atingeți numele dvs., apoi introduceți parola.

    Dacă Wi-Fi nu este disponibil, atingeți Conectați-vă la iTunes și finalizați configurarea pe computer.

  8. Citeste Confidențialitatea datelor pe ecranul următor, apoi atingeți A continua a continua.

  9. Pe ecranul următor, puteți alege să configurați Touch ID, care vă protejează iPad-ul cu amprenta. Atingeți A continua să o faceți acum sau selectați Configurați Touch ID mai târziu pentru a sări peste acest pas.

    Dacă alegeți să configurați Touch ID acum, iPad-ul vă va ghida prin procesul de înregistrare a amprentei.

  10. Nu trebuie să creați o parolă pentru a utiliza un iPad, dar veți putea face acest lucru în continuare. O parolă oferă un strat suplimentar de securitate și va permite persoanelor aprobate să vă utilizeze iPad-ul fără a avea nevoie de amprenta dvs. pentru a-l debloca.

    Introduceți o parolă din șase cifre, apoi confirmați-o pentru a continua.

    Robinet Opțiuni de parolă pentru a crea un cod mai lung sau mai scurt sau pentru a omite acest pas.

  11. Pe ecranul următor, puteți alege să configurați iPad-ul ca unul nou sau să restaurați o copie de rezervă de pe alt dispozitiv.

    Dacă acesta este primul dvs. iPad, selectați Configurați ca iPad nou. În caz contrar, puteți importa toate aplicațiile și setările de pe un alt dispozitiv, fie unul pe care îl stocați pe computer, fie unul în serviciul iCloud al Apple.

    Dacă restaurați dintr-o copie de rezervă, iPad-ul vă va cere numele de utilizator și parola iCloud și ce copie de rezervă doriți să utilizați.

    De asemenea, puteți importa contacte și alte informații de pe telefonul sau tableta Android atingând Mutați date de pe Android.

  12. Dacă utilizați un alt dispozitiv Apple, cum ar fi un iPod sau un iPhone sau dacă descărcați muzică utilizând iTunes, aveți deja un ID Apple. Puteți utiliza același ID Apple pentru a vă conecta pe iPad, ceea ce înseamnă că vă puteți descărca muzica și aplicațiile pe iPad fără a le cumpăra din nou.

    Dacă este prima dată cu orice dispozitiv Apple, va trebui să creați un ID Apple. Poate doriți să instalați iTunes și pe computer. Chiar dacă iPad-ul nu mai necesită acest lucru, deținerea iTunes vă poate face viața mai simplă și vă poate îmbunătăți efectiv ceea ce puteți face cu iPad-ul. Dacă aveți deja un ID Apple, introduceți numele de utilizator (de obicei adresa dvs. de e-mail) și parola.

  13. Apoi, va trebui să fiți de acord cu Termenii și condițiile și, odată ce faceți acest lucru, iPad vă va oferi o casetă de dialog care confirmă că sunteți de acord. De asemenea, puteți primi prin e-mail Termenii și condițiile atingând butonul din partea de sus a ecranului.

  14. Următorul ecran vă oferă opțiunea de a accepta Setări Express pentru alte opțiuni, cum ar fi Siri, Servicii de localizare și Date analitice.

    Tapping A continua va activa toate aceste setări. Atingeți Personalizați setările pentru a le configura individual.

  15. Acum, puteți decide dacă doriți sau nu ca iPad-ul dvs. să se actualizeze automat atunci când apare o nouă versiune de iOS. Dacă da, atingeți A continua. Dacă nu, atingeți Instalați manual actualizările. Cu cea de-a doua opțiune, veți primi o notificare când este disponibilă o actualizare, dar iPad-ul dvs. nu îl va descărca și nu îl va instala decât dacă îi spuneți acest lucru.

  16. Decideți dacă doriți să activați Setările locației pe următorul ecran. Această setare permite aplicațiilor de pe iPad să știe unde trebuie să faceți lucruri precum să vă ofere indicații de conducere sau să vă arate restaurante din apropiere. Chiar și un iPad fără 4G și GPS poate utiliza serviciile de localizare utilizând rețele Wi-Fi din apropiere pentru a determina locația.

    Robinet Activați Setările locației pentru a le activa sau Dezactivați Setările locației să-i lase.

    Puteți dezactiva serviciile de localizare mai târziu și puteți alege ce aplicații le permiteți să le utilizați și ce aplicații nu le pot utiliza.

  17. Dacă iPad-ul dvs. include asistentul digital Apple, Siri, vi se va solicita dacă doriți sau nu să îl utilizați. Nu există niciun motiv să nu folosiți Siri. La fel ca sistemul de recunoaștere vocală a Apple, Siri poate îndeplini o mulțime de sarcini extraordinare, cum ar fi configurarea memento-urilor sau spunerea numelui melodiei la radio.

    Robinet A continua pentru a lăsa Siri pornit sau selectați Configurați mai târziu în Setări pentru al porni mai târziu.

  18. Următoarea ta decizie este dacă pornești sau nu Timpul ecranului, un utilitar care vă oferă informații despre cât de mult utilizați dvs. iPad sau familia dvs.

    Robinet A continua pentru a utiliza Screen Time sau Configurați mai târziu în Setări pentru al opri.

  19. Următorul ecran vă permite să decideți să trimiteți un raport de diagnostic zilnic către Apple. A face acest lucru este pur decizia ta.

    Apple folosește informațiile pentru a-și servi mai bine clienții și nu ar trebui să vă faceți griji că informațiile dvs. sunt utilizate în orice alt scop. Însă, dacă aveți vreo îndoială, alegeți să nu împărtășiți informațiile.

  20. Dacă iPad-ul dvs. acceptă True Tone Display, care reglează culorile de pe ecran în funcție de mediul înconjurător al dispozitivelor, veți putea vedea cum funcționează pe următorul ecran.

    Țineți apăsat butonul A se vedea Fără afișaj ton adevărat butonul din centrul ecranului pentru o previzualizare a ceea ce veți vedea dacă dezactivați funcția. Cu toate acestea, nu îl puteți opri în timpul configurării, deci atingeți A continua a trece peste.

    True Tone Display este disponibil pe iPad Pro de 9.7 inci și versiuni ulterioare, precum și pe iPad Air și iPad Mini din 2019 sau mai târziu.

  21. Următoarele ecrane sunt doar informative și vă spun doar cum să efectuați unele caracteristici pe iPad. Atingeți A continua când ai terminat de citit fiecare dintre ele.

  22. În cele din urmă, apăsați Incepe. IPad-ul vă va duce la ecranul de pornire și este gata de utilizare.