Cum să configurați și să utilizați Hotspot personal pe iPhone

Ce să știți

  • Mergi la pagina setările > Hotspot personal și activați hotspotul personal.
  • Amintiți-vă parola Wi-Fi!
  • Odată ce Personal Hotspot este configurat, utilizați Instant Hotspot pentru a partaja accesul online cu Mac, iPad, iPod Touch sau alt iPhone.

Acest articol explică cum să configurați Hotspot personal și să îl utilizați cu Hotspot instant. De asemenea, include informații suplimentare despre modul în care funcționează hotspoturile personale și cerințele pentru utilizarea acestuia. Instrucțiunile se aplică în mod specific iOS 12, dar ar trebui să funcționeze și cu alte versiuni recente de iOS.


Cum se activează hotspotul personal

După ce Personal Hotspot este activat în planul dvs. de date, activați-l:

  1. Pe Acasă ecran, atingeți setările.

  2. Pe setările ecran, atingeți Hotspot personal.

    Asigurați-vă că ați activat Celular, care este chiar deasupra hotspotului personal de pe ecranul Setări. Dacă opțiunea Personal Hotspot lipsește, există câteva remedieri pe care le puteți încerca.

  3. Pe Hotspot personal ecran, porniți Hotspot personal comutator.

  4. Amintiţi-vă Parola Wi-Fi. Veți utiliza această parolă pentru a conecta alte dispozitive la acest hotspot.

Dacă nu aveți Wi-Fi, Bluetooth sau ambele activate când activați Personal Hotspot, vi se solicită să le activați sau să utilizați numai USB.


Activați hotspotul instantaneu folosind continuitatea

Cu Instant Hotspot, Personal Hotspot de pe iPhone (sau iPad celular) partajează accesul online la orice Mac, iPhone, iPad sau iPod touch fără a introduce parola.

Mai întâi, verificați dacă dispozitivul iOS pe care doriți să îl utilizați ca hotspot este conectat la iCloud cu același ID Apple ca dispozitivul Mac sau iOS la care doriți să oferiți acces la internet. Fiecare dispozitiv va trebui, de asemenea, să aibă Bluetooth și Wi-Fi activate.

Hotspot instant necesită următoarele:

  • Un iPhone 5 sau o versiune mai recentă care rulează OS 8.1 sau o versiune ulterioară
  • Un iPad (a 4-a generație și mai nou)
  • Un iPad Pro, iPad Air sau iPad mini (toate modelele)

Puteți utiliza Instant Hotspot pentru a vă conecta la dispozitivele de mai sus care rulează cel puțin iOS 8, precum și un iPod touch (a 5-a generație) sau mai nou. Mac-urile care rulează OS X Yosemite sau o versiune ulterioară sunt de asemenea compatibile.

  1. Pentru a conecta un Mac la dispozitivul hotspot, accesați bara de meniu, selectați Stare Wi-Fi, apoi alegeți numele iPhone sau iPad care furnizează hotspotul personal.

  2. Pentru a conecta un iPad, iPod touch sau un alt iPhone la dispozitivul hotspot, accesați setările > Wi-Fi, apoi atingeți numele iPhone-ului sau iPad-ului care furnizează hotspotul personal.

  3. Al treilea dispozitiv se conectează la hotspot fără a fi nevoie să introduceți parola.


Hotspot personal explicat

Personal Hotspot este o caracteristică a iOS care permite iPhone-urilor compatibile să partajeze o conexiune de date celulară cu alte dispozitive din apropiere prin Wi-Fi, Bluetooth sau USB. Această caracteristică este cunoscută sub numele de tethering.

Când utilizați Personal Hotspot, iPhone-ul dvs. acționează ca un router wireless pentru celelalte dispozitive, transmițând și primind date pentru aceste dispozitive. Dacă aveți datele disponibile în planul dvs. celular, este o alternativă excelentă la utilizarea hotspoturilor Wi-Fi publice.


Cerințe personale despre hotspot

Pentru a utiliza Personal Hotspot pe un iPhone, veți avea nevoie de:

  • Un iPhone care rulează iOS 8 sau o versiune ulterioară.
  • Un iPad cu model celular, cu iPadOS 8 sau o versiune ulterioară. 
  • Un plan de date care acceptă tethering sau Hotspot personal.
  • Un cablu USB, dacă doriți să conectați dispozitivele în acest fel.

Cum să vă verificați versiunea iOS și iPadOS

Adăugați hotspot personal în planul dvs. de date

Majoritatea companiilor majore de telefonie includ Personal Hotspot în mod implicit ca parte a planurilor lor de date pentru iPhone. AT&T și Verizon îl includ în multe dintre planurile lor, în timp ce T-Mobile îl oferă pe planurile sale Magenta, T-Mobile ONE și Simple Choice. Sprint percepe taxe pentru acesta, cu prețuri în funcție de cât de multe date doriți să utilizați.

Majoritatea operatorilor regionali și a operatorilor de plată acceptă Personal Hotspot și ca parte a planurilor lor de date. Dacă nu sunteți sigur dacă aveți Hotspot personal în planul dvs. de date, consultați compania dvs. de telefonie.

O altă modalitate de a ști dacă aveți Hotspot personal este să verificați pe iPhone. Apasă pe setările aplicație și căutați Hotspot personal meniu dedesubt Celular. Dacă este acolo, probabil că aveți această caracteristică.


Conexiune Hotspot personală stabilită

Conectarea altor dispozitive la hotspot-ul dvs. personal prin Wi-Fi este ușoară. Spuneți persoanelor care doresc să se conecteze să activeze Wi-Fi pe dispozitivele lor și să caute numele telefonului dvs. (așa cum se arată pe ecranul Personal Hotspot). Ar trebui să selecteze acea rețea și să introducă parola afișată pe ecranul Personal Hotspot de pe iPhone.

Cum să știți când dispozitivele sunt conectate la hotspotul dvs. personal

Când alte dispozitive sunt conectate la hotspot-ul iPhone, o bară albastră apare în partea de sus a ecranului și pe ecranul de blocare. În iOS 7 și versiunile ulterioare, bara albastră arată un număr lângă o blocare sau o pictogramă de bucle de interblocare care indică câte dispozitive sunt conectate la telefon.

Schimbarea numelui dvs. hotspot Persona

Vrei ca numele hotspot-ului tău personal să fie altceva decât „iPhone-ul tău [numele tău]?” Trebuie să schimbați numele iPhone-ului dvs., ceea ce este destul de ușor. Aflați cum puteți schimba numele iPhone-ului dvs.

Utilizarea datelor cu hotspot personal

Personal Hotspot folosește date din planul de date iPhone. Cu excepția cazului în care aveți un plan nelimitat, alocația dvs. lunară de date ar putea fi consumată rapid la transmiterea de videoclipuri sau la alte sarcini care necesită lățime de bandă. 

Toate datele utilizate de dispozitivele conectate la iPhone-ul dvs. sunt contate în raport cu planul dvs. de date, deci fiți atenți dacă planul dvs. de date este mic. Aflați cum să vă verificați utilizarea datelor, astfel încât să nu depășiți în mod accidental limita.