Cum să activați și să utilizați bara de căi a căutării ascunse

Mac's Finder are multe funcții care fac navigarea prin fișiere un proces ușor, dar unele dintre aceste caracteristici, cum ar fi Bara de căi a Finderului, sunt dezactivate sau ascunse. Nu durează mult timp pentru a activa Bara de cale, astfel încât să puteți profita de ea.


Bara Calea Căutătorului

Odată cu lansarea OS X 10.5, Apple a adăugat o nouă caracteristică în ferestrele Finder: Bara de cale. Bara de căi Finder este un mic panou situat în partea de jos a unei ferestre Finder, chiar sub locul în care sunt listate fișierele și folderele.

După cum sugerează și numele său, Bara de cale vă arată calea din folderul pe care îl vizualizați în prezent în partea de sus a sistemului de fișiere. Cu alte cuvinte, vă arată calea pe care ați creat-o când ați făcut clic prin Finder pentru a ajunge la folderul curent.

Informațiile despre acest articol se aplică următoarelor sisteme de operare: macOS Catalina (10.15), macOS Mojave (10.14), macOS High Sierra (10.13), macOS Sierra (10.12), OS X El Capitan (10.11), OS X Yosemite (10.10) , OS X Mavericks (10.9), OS X Mountain Lion (10.8), OS X Lion (10.7), OS X Snow Leopard (10.6) și OS X (10.5) Leopard.


Activați Bara Căi Căutare

Bara Căi Căutare este dezactivată în mod implicit, dar durează doar câteva secunde pentru a o activa.

  1. Începeți prin a deschide o fereastră Finder pe Mac. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să faceți clic pe pictograma Finder din Dock.

  2. Cu fereastra Finder deschisă, selectați Afișați bara de parcurs de la Vizualizare meniu.

  3. Bara de căi se afișează în partea de jos a tuturor ferestrelor Finder, afișând calea către orice fișier sau folder pe care îl alegeți.


Dezactivați bara Căi de căutare

Dacă decideți că preferați fereastra Finder mai minimalistă, puteți dezactiva bara de cale la fel de repede pe cât ați activat-o.

  1. Deschideți o fereastră Finder.

  2. Selectați Ascundeți bara de cale de la Vizualizare meniu.

Bara Calea dispare.

Folosind Bara Căi a Căutătorului

Pe lângă utilizarea sa evidentă ca hartă rutieră care arată unde ați fost și cum ați ajuns de acolo până aici, Bara Calea servește și alte funcții utile.

  • Faceți dublu clic pe oricare dintre folderele din bara de cale pentru a merge la acel folder.
  • Mutați fișierele și folderele în orice element din bara de cale, glisându-le și fixându-le. Copiați elementele ținând apăsat butonul Opțiune tasta în timp ce le trageți sau creați un alias la un element, ținând apăsat butonul Comandă + Opțiune tastele în timp ce trageți.
  • Mutați dosarele în jurul barei de cale. Acest lucru este la îndemână dacă creați din greșeală un folder la un nivel greșit și ar fi mai bine dacă s-ar deplasa în sus sau în jos un nivel în calea existentă. Trageți folderul în locația din calea în care doriți să fie.
  • Numele de dosare trunchiate apar adesea în bara de cale. Puteți extinde fereastra Finder pentru a vedea numele complete ale folderelor, dar acest lucru nu funcționează bine dacă aveți o mulțime de nume de foldere trunchiate în bara de cale. O metodă mai bună este să plasați cursorul peste un folder cu un nume trunchiat. După o secundă sau două, folderul se extinde pentru a-și afișa numele complet.
  • Bara de cale funcționează și atunci când efectuați o căutare Finder. Când rezultatele unei căutări sunt afișate în Finder, puteți descoperi unde este stocat un element selectând elementul în rezultatele căutării și apoi aruncând o privire spre bara de cale.

Modalități suplimentare de a arăta calea

Bara de cale este la îndemână, dar există și alte modalități de a afișa calea către un element. O metodă este de a adăuga pictograma Cale la bara de instrumente a Căutătorului selectând Vizualizare în bara de meniu Finder și alegerea Personalizați Bara de instrumente.

Trageți Cale pictogramă în partea de sus a ferestrei Finder.

Pictograma Cale afișează calea către elementul selectat la fel ca Bara de cale. Diferența constă în faptul că Bara Calea arată calea într-un format orizontal, în timp ce pictograma Calea utilizează un format vertical. Cealaltă diferență este că butonul Căi afișează calea numai atunci când butonul este făcut clic.

Afișați numele complet

Metoda finală pentru afișarea căii către un element într-o fereastră Finder folosește bara de titlu a Finderului și pictograma proxy a acestuia. Pictograma proxy a Finder-ului poate afișa deja o cale. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic dreapta pe pictogramă. Această cale folosește o serie de pictograme pentru a afișa calea către fereastra curentă Finder. Cu toate acestea, cu un pic de magie Terminal, puteți schimba bara de titlu a Finderului și pictograma proxy pentru a afișa adevărata cale, nu o grămadă de pictograme. De exemplu, dacă aveți o fereastră Finder deschisă în folderul Descărcări, pictograma proxy standard este o pictogramă folder cu numele „Descărcări”. După utilizarea acestui truc Terminal, Finder afișează în schimb o mică pictogramă de folder urmată de / Users / YourUserName / Downloads.

Pentru a activa bara de titlu a Finderului pentru a afișa calea lungă, efectuați următoarele:

  1. Lansa Terminal, aflat la / Aplicații / Utilități /.

  2. La promptul de comandă Terminal, introduceți următoarele:

    implicit scrie com.apple.finder _FXShowPosixPathI

    Puteți face triplu clic pe comanda Terminal aici pentru a selecta întreaga linie de text și apoi copiați / lipiți linia în fereastra Terminalului.

  3. Anunturi Introduce or Retur.

  4. La promptul Terminal, introduceți:

    găsitor de ucigaș

  5. Anunturi Introduce or Retur.

Finder se repornește, după care orice fereastră Finder afișează calea lungă către locația curentă a unui folder.

Dezactivați afișarea numelui complet de cale

Dacă decideți că nu vă place că Finder afișează întotdeauna calea lungă, puteți dezactiva caracteristica cu următoarele comenzi Terminal:

  1. La promptul de comandă Terminal, introduceți următoarele:

    implicit scrie com.apple.finder _FXShowPosixPathInTitle -bool false

  2. Anunturi Introduce or Retur.

  3. La promptul Terminal, introduceți:

    găsitor de ucigaș

  4. Anunturi Introduce or Retur.

Bara de căi a căutătorului și caracteristicile de cale aferente ale căutătorului pot fi o comandă rapidă la îndemână atunci când lucrați cu fișiere și foldere. Încercați această caracteristică ascunsă.