Cum să activați modul incognito în browserul dvs.

Modul incognito, cunoscut și sub numele de navigare privată, este o caracteristică în cele mai populare browsere web. Când activați modul incognito, tot ceea ce căutați și site-urile pe care le vizitați nu apar în istoricul de navigare. Este o caracteristică la îndemână atunci când cauți ceva jenant, cercetezi un cadou pentru cineva care folosește același computer și multe alte scenarii.

Iată cum să activați modul incognito pentru navigarea privată în Chrome, Microsoft Edge, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari și Opera.

Modul incognito nu vă blochează și nu vă maschează adresa IP. Împiedică browserul să înregistreze datele de sesiune. Pentru a vă ascunde adresa IP, utilizați un VPN, un server proxy sau browserul Tor.


Cum să activați modul incognito în Google Chrome

În timp ce navigați pe incognito pe web în Google Chrome, browserul nu vă salvează istoricul sau alte date private. Iată cum puteți deschide o sesiune de navigare privată în Chrome:

  1. Selectați Chrome Meniu (trei puncte verticale) din colțul din dreapta sus și apoi selectați Nouă fereastră incognito.

    Alternativ, din meniul Chrome, selectați Fișier > Nouă fereastră incognito. Sau, apăsați Ctrl+Schimba+N (Windows) sau Comandă+Schimba+N (Mac).

  2. Se deschide o fereastră care explică modul incognito Chrome.

  3. Pentru a deschide un link într-o fereastră incognito, faceți clic dreapta pe acesta (sau apăsați Controlul+Clic pe un Mac), apoi selectați Deschideți linkul în fereastra incognito.

  4. Pentru a ieși din modul incognito, închideți fereastra sau filele browserului.

    Pentru a activa modul incognito pe un dispozitiv iOS, atingeți Meniu > Fila Incognito nouă. Pe un dispozitiv Android, atingeți Mai Mult > Fila Incognito nouă.


Cum se utilizează navigarea privată în Microsoft Edge

Browserul Microsoft Edge din Windows 10 permite navigarea incognito prin funcția de navigare InPrivate.

Această caracteristică este disponibilă și în Internet Explorer. Cu toate acestea, se recomandă să treceți la Edge, deoarece Microsoft nu mai actualizează IE.

  1. Deschideți browserul Edge și selectați Mai multe actiuni meniu (trei puncte).

  2. Selectați Nouă fereastră privată.

    Pe un computer Windows, utilizați fișierul Ctrl+Schimba+P comandă rapidă de la tastatură pentru a intra rapid într-o fereastră de navigare InPrivate.

  3. Se deschide o fereastră, explicând modul Edge InPrivate Browsing.

  4. Pentru a deschide un link în modul Edge InPrivate Browsing, faceți clic dreapta pe el (sau apăsați Controlul+Clic pe un Mac) și selectați Deschideți în fereastra InPrivate.

    Pentru a intra în modul Navigare privată în Edge pe un dispozitiv iOS sau Android, selectați Semne de carte pictogramă și apoi atingeți In privat.


Cum să activați navigarea InPrivate în Internet Explorer

Internet Explorer (IE) 11 se referă, de asemenea, la modul său incognito ca Navigare InPrivată. Pentru a lansa o sesiune InPrivate în IE:

Navigarea InPrivate este disponibilă pe IE8 și versiuni ulterioare.

  1. Deschideți Internet Explorer.

  2. Selectați meniul Instrumente (pictograma roată) în colțul din dreapta sus al ferestrei browserului.

  3. Pune deasupra Siguranţă.

  4. Selectați Navigare privată.

    Anunturi Ctrl+Schimba+P pentru a activa rapid Navigarea InPrivate.

  5. Se deschide o nouă fereastră de navigare InPrivate. Pentru verificare, asigurați-vă că adresa URL este precedată de aproximativ: InPrivate.


Cum să activați navigarea privată în Firefox

Navigarea incognito în Mozilla Firefox se numește modul Navigare privată. Iată cum puteți activa funcția:

  1. Selectați Firefox Meniu (trei linii verticale), apoi alegeți Fereastră privată nouă.

  2. Se deschide o fereastră de navigare privată Firefox.

    Pentru a deschide rapid o fereastră de navigare privată Firefox, apăsați Schimba+Comandă+P pe un Mac sau Controlul+Schimba+P pe un computer Windows.

  3. Pentru a deschide un link în modul Navigare privată, faceți clic dreapta pe el (sau apăsați Controlul+Clic pe un Mac), apoi alegeți Deschideți linkul în fereastra privată nouă.

    Pentru a intra în modul Navigare privată Firefox pe un dispozitiv iOS, atingeți butonul Semne de carte pictograma din partea de jos a ecranului, apoi atingeți butonul Masca pictogramă. Pe un dispozitiv Android, atingeți Masca pictogramă din partea de sus a ecranului.


Cum să introduceți navigarea incognito în Apple Safari

Safari este browserul implicit pentru macOS. Iată cum puteți intra în modul Navigare privată Safari:

  1. Deschideți Safari pe un Mac.

  2. Din bara de meniu, selectați Fișier > Fereastră privată nouă.

    Anunturi Schimba+Comandă+N pentru a deschide rapid o fereastră de navigare privată.

  3. Se deschide o fereastră cu o bară de căutare mai întunecată și un mesaj că Navigarea privată este activată.

  4. Pentru a deschide un link într-o fereastră privată din Safari pe un Mac, țineți apăsat butonul Opțiune tasta și faceți clic dreapta pe link (sau țineți apăsat butonul Controlul Opțiune taste, apoi faceți clic pe link), apoi selectați Deschideți linkul în fereastra privată nouă.

  5. Pentru a accesa Navigarea privată în Safari pentru Windows, selectați unelte (pictograma roată)> Private Browsing, Și apoi selectați OK

    Pentru a intra în modul Navigare privată pe un dispozitiv iOS, atingeți pagini pictogramă, apoi atingeți Privat.

Cum se deschide o fereastră privată în Opera

Modul incognito al browserului web Opera se numește modul privat. Iată cum funcționează:

  1. Deschideți Opera pe un PC sau Mac.

  2. Din bara de meniu, selectați Fișier > Fereastră privată nouă.

    Pentru a deschide rapid o fereastră privată în Opera, apăsați Ctrl+Schimba+N pe un computer Windows sau Comandă+Schimba+N pe un Mac.

  3. Apare o fereastră care explică modul privat Opera.

  4. Pentru a deschide un link în modul privat în Opera, faceți clic dreapta pe el (sau apăsați Controlul+Clic pe un Mac) și selectați Deschideți într-o fereastră privată nouă.

    Pentru a intra în modul privat în browserul mobil iOS Touch Opera, atingeți pagini pictogramă, atingeți Meniu (trei puncte), apoi selectați Mod privat.