Fișier XLM (Ce este și cum se deschide unul)

Un fișier cu extensia de fișier XLM este un fișier Macro Excel 4.0. Macrocomenzile permit automatizarea, astfel încât activitățile repetitive să poată fi „redate” pentru a economisi timp și a reduce probabilitatea de erori.

Formatele Excel mai noi precum XLSM și XLTM sunt similare prin faptul că pot stoca macrocomenzi, dar spre deosebire de fișierele XLM, acestea sunt foi de calcul reale care includ macrocomenzi. Un fișier XLM este un format depășit care este, în sine, un fișier macro.

Poate părea că formatele XLM și XML sunt similare, deoarece extensiile lor de fișiere arată la fel, dar sunt de fapt două formate de fișiere complet diferite.


Cum se deschide un fișier XLM

În timp ce Microsoft vă sugerează să nu le mai folosiți, puteți deschide fișiere XLM cu Microsoft Excel.

Vizualizatorul gratuit Microsoft Excel vă permite să le deschideți fără Microsoft Excel, la fel ca LibreOffice Calc.

Este important să aveți mare grijă atunci când deschideți formate de fișiere executabile, cum ar fi fișierele .XLM pe care este posibil să le fi primit prin e-mail sau să fi descărcat de pe site-uri web pe care nu le cunoașteți.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul, dar este o aplicație greșită sau preferați să îl deschideți un alt program instalat, puteți schimba programul implicit care deschide fișierele XLM.


Cum se convertește un fișier XLM

Este posibil să puteți deschide un fișier XLM în Microsoft Excel sau LibreOffice Calc și apoi să salvați fișierul deschis într-un alt format similar.

Dacă încercați să aflați cum să convertiți un fișier XML, aflați mai multe despre acel format de fișier pentru a vedea cum să faceți exact acest lucru.

Încă nu puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide în acest moment și sunteți sigur că nu îl confundați pentru un fișier XML, este posibil să citiți în continuare greșit extensia de fișier. Unele fișiere folosesc o extensie care seamănă foarte mult cu XLM, chiar dacă formatele nu sunt legate.

XMI este un exemplu. Ultima literă este un „i” cu litere mici, iar extensia de fișier ar putea fi utilizată pentru fișiere MIDI extinse. Dacă da, aveți nevoie de un program ca Winamp pentru a-l deschide.

O extensie de fișier similară este LMX. Deși conține toate aceleași litere ca acest fișier, este utilizat pentru fișierele Landmark Exchange și poate fi deschis cu Nokia PC Suite.