Cum deblocați stratul de fundal în Photoshop

Când deschideți o imagine în Photoshop, stratul de fundal este de obicei blocat în Straturi paletă. Pentru a-l debloca, trebuie să convertiți fundalul fie într-un strat nou, fie într-un obiect inteligent. Alternativ, puteți duplica stratul de fundal, puteți face modificările în noul strat și apoi le puteți uni.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Photoshop CC 2019 pentru Windows și Mac.


De ce este blocat stratul de fundal în Photoshop?

Stratul de fundal este blocat deoarece este ca pânza pentru o pictură. Totul este construit deasupra lui. Din acest motiv, stratul de fundal nu acceptă anumite caracteristici, cum ar fi transparența, și nu puteți muta sau șterge conținutul acestuia. La fel, puteți completa o selecție pe stratul de fundal doar cu o culoare de fundal. Prin urmare, dacă doriți un control deplin asupra aspectului unei imagini, trebuie să faceți modificările într-un strat care nu este blocat.

În loc să deblocheze stratul de fundal, multor profesioniști le place să dubleze stratul blocat și să efectueze modificările pe duplicat. În acest fel, dacă fac o greșeală, pot arunca noul strat, păstrând în același timp originalul.

Pentru a duplica fundalul, faceți clic dreapta pe fundal strat și selectați Strat duplicat.

După ce sunteți mulțumit de modificările dvs., combinați cele două straturi selectând Meniu pictogramă din colțul din dreapta sus al Straturi paletă și alegere Merge Visible.

Stratul de fundal apare întotdeauna în partea de jos a Straturi paletă. Nu puteți muta alte straturi sub acesta.


Cum deblocați stratul de fundal în Photoshop

Pentru a converti fundalul într-un strat nou care nu este blocat:

  1. Selectați strat > Nou > Strat din fundal.

  2. Dați stratul un nume și selectați OK.

  3. Noul strat deblocat va înlocui stratul de fundal din paletă.

Cum să convertiți stratul de fundal într-un obiect inteligent

O altă abordare este de a converti stratul blocat într-un obiect inteligent. Faceți clic dreapta pe fundal strat în Straturi paleta și selectați Convertiți în obiect inteligent.