Chitanțe de citire WhatsApp: căpușe care te trădează

WhatsApp este o aplicație populară de mesagerie instant, cu o serie de funcții, inclusiv chitanțe de citire. Chitanțele de citire informează utilizatorii dacă și când un mesaj este primit și citit. Unii utilizatori nu sunt fani ai acestei funcții. Se simt presați să răspundă imediat dacă expeditorul știe că a deschis și a citit un mesaj. Dacă preferați să nu citiți chitanțele, este ușor să dezactivați această caracteristică.

Instrucțiunile din acest articol se aplică WhatsApp pentru iPhone și Android.


Cum arată chitanțele de citire WhatsApp

Preluările de citire WhatsApp arată ca bife. Când trimiteți un mesaj, o bifă gri apare lângă ștampila de timp. Două bife apar la livrarea către destinatar.

Când destinatarul îl citește, apar două bife albastre. Într-un chat de grup, ambele bife devin albastre după ce fiecare participant la chatul de grup deschide mesajul.

Dacă nu vedeți două bife albastre lângă un mesaj pe care l-ați trimis, destinatarul nu l-a deschis, unul dintre voi a dezactivat chitanțele de citire, destinatarul v-a blocat sau unul dintre voi are probleme de conexiune.


Cum să dezactivați chitanțele de citire

Chitanțele citite sunt pe două sensuri. Dacă dezactivați chitanțele citite, nu veți putea spune când au citit alții dvs.

Nu există nicio modalitate de a dezactiva chitanțele citite pentru chat-urile de grup sau de a reda chitanțele pentru mesajele vocale pe Android sau iOS.

Dezactivați chitanțele de citire în WhatsApp pentru iPhone

Puteți dezactiva chitanțele citite pe iPhone în câțiva pași, ceea ce dezactivează funcția pentru toate chat-urile individuale.

  1. Deschideți WhatsApp.

  2. Selectați setările din meniul de jos.

  3. Selectați Cont.

  4. Selectați Privacy.

  5. Opriți Citiți facturile pentru a dezactiva caracteristica.

Dezactivați chitanțele de citire în WhatsApp pentru Android

Dezactivarea acestei funcții pe Android este similară cu iOS și la fel de ușoară.

  1. Deschideți WhatsApp și selectați Mai multe opțiuni (trei puncte verticale).

  2. Selectați setările > Cont > Privacy.

  3. Opriți Citiți facturile.


Ecranul de informații despre mesaj WhatsApp

Pentru informații mai detaliate, WhatsApp Informații despre mesaj ecranul se afișează când mesajul dvs. a fost livrat, citit sau redat de către destinatar.

Pentru a vedea Informații despre mesaj ecran pe WhatsApp pentru iPhone, deschideți un chat cu un contact sau un grup și glisați de la dreapta la stânga.

Pentru a vedea Informații despre mesaj ecran pe WhatsApp pentru Android, deschideți un chat cu un contact sau un grup, atingeți lung mesajul trimis, apăsați meniul cu trei puncte și apoi Info.