Cum să spui când cineva îți citește mesajul text

Ați trimis un mesaj text și v-ați întrebat dacă destinatarul l-a văzut sau l-a citit? Uneori, este greu să-ți dai seama dacă cineva este ocupat, te fantomează sau nu ți-a văzut mesajul. Iată cum puteți afla dacă cineva vă citește textul pe smartphone-urile Android și iOS sau în aplicațiile de mesagerie instant Messenger și WhatsApp.

Aceste informații acoperă Mesaje Android, aplicația Mesaje pentru iOS și aplicațiile de mesagerie instantanee WhatsApp și Messenger.


Citiți chitanțe pe iPhone

Pe un iPhone, chitanțele citite sunt singura modalitate de a afla dacă cineva a citit un text pe care l-ați trimis din Mesaje, aplicația implicită de mesaje text pentru iOS. Dacă dvs. și destinatarul dvs. folosiți ambele serviciul Apple iMessage și activați chitanțele de citire, veți vedea cuvântul citire sub ultimul dvs. mesaj către destinatar, împreună cu ora la care a fost citit mesajul.

Dacă nu doriți ca oamenii să știe că le-ați citit mesajele, dezactivați chitanțele citite.

Iată cum să activați sau să dezactivați chitanțele citite în Mesaje pentru iOS:

Chitanțele de citire funcționează numai atunci când atât dvs., cât și destinatarul dvs. activați iMessage din setările Mesaje. Chitanțele de citire nu funcționează dacă utilizați mesaje SMS sau dacă destinatarul dvs. nu folosește un dispozitiv iOS.

  1. Deschis setările.

  2. Robinet posturi (pictograma verde cu un balon de text alb în interior).

  3. Porniți Trimiteți chitanțe de citire.

  4. Alții sunt anunțați când le citiți mesajele. Dacă destinatarul dvs. a activat și chitanțele de citire, veți vedea citire sub mesajul dvs., împreună cu momentul în care a fost citit.


Citiți chitanțe pe smartphone-urile Android

Situația este similară pe telefoanele Android. Aplicația Android Messages acceptă chitanțe de citire, dar operatorul de transport trebuie să accepte și această caracteristică. Destinatarul dvs. trebuie să fi activat chitanțele pentru a vedea dacă vă citesc mesajul.

Iată cum să activați chitanțele citite pe telefoanele Android:

Instrucțiunile de mai jos ar trebui să se aplice indiferent de cine a făcut telefonul dvs. Android: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi etc. Este posibil să existe totuși ușoare variații în funcție de versiunea Android.

  1. Din aplicația de mesaje text, deschideți setările. Dacă nu vezi setările, atingeți cele trei puncte sau linii verticale din partea de sus a ecranului. 

  2. Mergi la pagina Funcții de chatMesaje text, Sau conversaţii. Dacă această opțiune nu se află pe prima pagină afișată, atingeți Mai multe setări.

  3. Porniți (sau opriți) Citiți facturile, Trimiteți chitanțe de citire, Sau Solicitare chitanță comutatoare de comutare, în funcție de telefonul dvs. și de ceea ce doriți să faceți.

  4. Porniți Chitanțe de livrare pentru a afla dacă mesajul dvs. text a fost livrat destinatarului. (Această opțiune nu vă spune dacă mesajul a fost citit.) Pe telefoanele mai noi, deschideți aplicația Mesaje și accesați setările > Avansat > Primiți rapoarte de livrare SMS.


Chitanțe de citire WhatsApp

WhatsApp folosește chitanțe de citire încorporate sub formă de bife lângă mesaje. O bifă gri înseamnă că mesajul a fost trimis, două bife gri înseamnă că mesajul a fost livrat și două bife albastre înseamnă că mesajul a fost citit.

Dacă nu doriți ca expeditorii să știe dacă le citiți mesajele, iată cum să dezactivați chitanțele citite în WhatsApp:

În WhatsApp, chitanțele citite sunt o stradă cu două sensuri. Dacă dezactivați chitanțele citite pentru a împiedica alții să știe că le citiți mesajele, nu veți ști când le vor citi.

  1. Deschideți WhatsApp și atingeți setările (pictograma roată) în colțul din dreapta jos.

  2. Robinet Cont.

  3. Robinet Privacy.

  4. Închide Citiți facturile comutați pentru a împiedica cealaltă persoană să știe când ați citit un mesaj.

  5. Închide setările. Chitanțele de citire sunt dezactivate, iar cele două bife albastre nu apar pe mesajele pe care le trimiteți sau le citiți.

    Nu puteți dezactiva chitanțele citite în mesajele de grup pe WhatsApp.

Detalii mesaj WhatsApp

Dacă căutați informații specifice despre mesajele WhatsApp pe care le-ați trimis, iată cum puteți vedea detaliile mesajului dvs.

  1. Deschide WhatsApp și atinge un chat.

  2. Glisați spre stânga pe un mesaj pentru a deschide fișierul Informații despre mesaj ecran.

    Alternativ, atingeți lung mesajul și selectați Info.

  3. Dacă chitanțele citite nu sunt dezactivate, veți vedea exact ora la care a fost livrat și citit mesajul.


Indicatori de citire Messenger

Messenger nu are chitanțe citite. În schimb, afișează pictograme care arată când mesajul dvs. este trimis, când este trimis, când este livrat și când este citit.

Când mesajul dvs. se trimite, veți vedea pe scurt un cerc albastru. Când este trimis, veți vedea un cerc albastru cu o bifă. Când este livrat, veți vedea un cerc albastru completat. În cele din urmă, când este citit, veți vedea o versiune mică a imaginii de profil a destinatarului dvs. sub mesaj.

Pentru a citi un mesaj Messenger fără a anunța expeditorul că l-ați citit, citiți-l pe ecranul de notificare în loc să deschideți mesajul.