Ce trebuie să faceți când Asistentul Google nu va reda muzică

Asistentul virtual Google Assistant vă controlează telefonul cu comenzi vocale. Stabilește întâlniri, trimite texte și redă muzică dintr-o varietate de aplicații și servicii de streaming.


Ce trebuie să faceți când Asistentul Google nu va reda muzică

Când Asistentul Google nu va reda muzică, ar putea exista o problemă cu aplicația Google, contul dvs. Google conectat sau comanda pe care o utilizați pentru a reda muzică. Dacă întâmpinați probleme la redarea muzicii locale, este posibil să o puteți face să funcționeze din nou urmând unul dintre aceste șase sfaturi de depanare:

  • Verificați dacă aplicația Google și aplicația dvs. de servicii muzicale au permisiunile necesare.
  • Conectați dispozitivul Asistent Google și contul de serviciu muzical la același cont Google.
  • Încercați să conectați un nou serviciu de muzică la contul dvs. Google.
  • Setați serviciul muzical implicit corect pe dispozitivul dvs. Google Assistant.
  • Includeți expresia „în biblioteca mea” în cererea dvs. atunci când încercați să redați muzica stocată pe dispozitivul dvs.
  • Creați o listă de redare cu muzică stocată local și solicitați Asistentului Google să o redea.

Să explorăm abordările pentru fiecare dintre aceste idei de depanare.


Cum să vă verificați permisiunile pentru aplicația Google și serviciul muzical

Asistentul Google nu poate funcționa corect dacă nu are acces la aplicația Google și la alte funcții de bază. Aceste controale de acces sunt setate prin setările de permisiuni ale telefonului. Permisiunile determină ce aplicații au acces la ce funcții. De exemplu, aplicația Google are nevoie de acces la microfonul telefonului dvs. pentru a auzi comenzi vocale. Aplicațiile muzicale, inclusiv Google Play Music, necesită, de asemenea, anumite permisiuni pentru a funcționa așa cum este publicat.

Google Play Music este eliminat treptat în favoarea YouTube Music și va dispărea probabil la sfârșitul anului 2020. Compania facilitează transferul playlisturilor și muzicii de pe Google Play Music pe YouTube Music.

Iată cum puteți verifica permisiunile pe un dispozitiv Android:

Permisiunile funcționează diferit pe dispozitivele iOS. De exemplu, pentru a modifica setările microfonului pe un dispozitiv iOS, accesați setările > Privacy > Microfon. Activați sau dezactivați fiecare aplicație pentru a controla accesul la microfon.

  1. Deschideți aplicația Setări de pe dispozitivul dvs. Android și selectați Aplicații și notificări.

    Dacă aveți o versiune mai veche de Android, poate fi necesar să selectați aplicaţii in schimb.

  2. Selectați Google.

  3. Selectați Permisiuni.

  4. Dacă oricare dintre glisoare sunt comutate la stânga sau în gri, glisați-le spre dreapta. Selectează săgeată înapoi până când te întorci la Aplicații și notificări ecran.

  5. Selectați aplicația pe care o utilizați pentru a reda muzică. Acest exemplu folosește Google Play Music.

    Serviciile muzicale compatibile includ Google Play Music, Spotify, Pandora, TuneIn, iHeartRadio și YouTube Music, printre altele.

  6. Selectați Permisiuni.

  7. Confirmați că aplicația are permisiunea de stocare dacă doriți să poată accesa fișiere de muzică stocate local. Glisorul de lângă stocare ar trebui să fie în dreapta.

  8. Verificați dacă Asistentul Google poate reda muzică.


Cum să conectați dispozitivul dvs. Google Assistant și serviciul muzical la același cont Google

Unele aplicații de servicii muzicale, cum ar fi Google Play Music, necesită ca atât Asistentul Google, cât și aplicația dvs. de muzică să fie legate de același cont Google. Dacă utilizați mai multe conturi Google, o nepotrivire aici poate împiedica Asistentul Google să redea muzică.

Aceeași problemă de bază poate provoca, de asemenea, probleme cu Google Home. Dacă aveți această problemă, încercați să vă conectați conturile de muzică, cum ar fi Spotify, din aplicația Google Home de pe telefon.

  1. Deschideți Aplicația GoogleȘi selectați il Mai Mult meniu.

    În funcție de versiunile de Android și de aplicația Google pe care le-ați instalat, este posibil să vedeți ⋮ Mai mult, ☰ Mai mult, sau doar Mai Mult.

  2. Verificați contul Google din partea de sus a ecranului meniului. Aplicația dvs. de servicii de muzică trebuie să fie conectată la oricare dintre conturile listate aici.

  3. Dacă trebuie să comutați aplicația Google utilizată de Asistentul Google, selectați sageata in jos.

  4. Selectați contul pe care doriți să îl utilizați cu Asistentul Google. Dacă nu vedeți contul pe care încercați să îl conectați, selectați Adaugă un alt cont și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga un nou cont Google pe dispozitiv.

    Dacă nu vedeți contul pe care încercați să îl conectați, selectați Adaugă un alt cont și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga un nou cont Google pe dispozitiv.

  5. Deschideți aplicația muzicală. (Acest exemplu folosește Google Play Music.) Selectați pictograma meniului indicată de trei linii orizontale).

  6. Contul dvs. curent este afișat în colțul din stânga sus al ecranului. Pictogramele utilizatorului asociate conturilor suplimentare sunt afișate în partea dreaptă a acestora. Dacă este selectat contul Google incorect, selectați contul corect.

  7. Selectați Intrerupator.

  8. Repetați acest proces pentru fiecare aplicație de servicii muzicale pe care o utilizați.


Cum să conectați conturi noi de muzică la Asistentul Google atunci când nu va reda muzică

Este posibil să aveți o problemă cu aplicația sau contul Google Play Music. Conectarea unui cont muzical nou poate rezolva problema.

Dacă Asistentul Google poate reda muzică cu noul serviciu conectat, verificați de două ori dacă utilizați același cont Google atât în ​​Asistentul Google, cât și în Muzica Google Play. Dacă sunteți, încercați să dezinstalați și să reinstalați Google Play Music sau oricare dintre aplicațiile de streaming muzical care vă oferă probleme.

Iată cum să legați un nou cont de servicii de streaming muzical la Asistentul Google:

  1. Deschideți Asistent Google și selectați profilul dvs. imagine în colțul din dreapta sus.

    În funcție de versiunile de Android și de aplicația Google pe care le-ați instalat, este posibil să vedeți ⋮ Mai mult, ☰ Mai mult, sau doar Mai Mult.

  2. Selectați setările.

  3. Selectați Muzică.

  4. selectaţi link icon lângă aplicația dvs. de muzică.

    Servicii precum Pandora și Spotify au atât versiuni gratuite, cât și versiuni premium. Dacă nu aveți abonament la niciunul dintre aceste servicii, creați un cont gratuit și apoi conectați-l folosind aceste instrucțiuni.

  5. Selectați Conectați contul.

  6. Selectați Conveni.

    Dacă nu v-ați conectat niciodată la Spotify pe dispozitivul dvs., poate fi necesar să descărcați și să vă conectați la aplicația Spotify în timpul acestui pas.

  7. Repetați pașii anteriori pentru fiecare serviciu de muzică suplimentar pe care doriți să îl conectați.

    Puteți reda muzică din orice serviciu conectat specificând serviciul în comanda vocală a Asistentului Google.

  8. Verificați dacă Asistentul Google poate reda muzică de la oricare dintre serviciile nou conectate.


Cum să setați serviciul muzical implicit pe un dispozitiv Google Assistant

Puteți selecta serviciul implicit de utilizat dacă nu este specificat alt serviciu. Încercați să selectați un alt serviciu prestabilit, cum ar fi trecerea de la Muzică Google Play la Spotify și vedeți dacă acest lucru permite Asistentului Google să redea muzică.

  1. Deschideți Asistent Google app.

  2. Selectați imaginea de profil din colțul din dreapta sus, apoi selectați Servicii > Muzică.

  3. Selectați un serviciu muzical implicit pentru Asistentul Google.

Ce trebuie să faceți când Asistentul Google nu va reda melodii în biblioteca dvs.

Asistentul Google este conceput pentru a putea reda muzică din servicii de streaming precum Google Play Music și Spotify, precum și muzică offline din spațiul de stocare local de pe telefon. Dacă întâmpinați probleme pentru ca Asistentul Google să redea muzică de pe telefonul dvs., specificați „în biblioteca mea” la sfârșitul comenzii.

De exemplu, comanda „Joacă Sleater-Kinney în biblioteca mea” solicită Asistentului Google să deschidă melodiile stocate local de la trupa Sleater-Kinney folosind aplicația dvs. muzicală implicită.

Creați o listă de redare pentru a rezolva alte probleme

Cea mai bună soluție pentru probleme nespecifice greu de rezolvat este crearea listelor de redare folosind fișiere de muzică stocate pe telefonul dvs. și apoi solicitați Asistentului Google să redea una dintre aceste liste de redare.

De exemplu, creați o listă de redare în Google Play Music utilizând melodii stocate local. Folosiți comanda „Redare [numele listei de redare create]”. Dacă Asistentul Google încă nu poate reda niciunul dintre fișierele dvs. stocate local, este posibil să trebuiască să așteptați ca Google să lanseze o soluție care să abordeze o problemă specifică sau o incompatibilitate între dispozitiv și serviciu. Accesați forumul oficial de asistență Google Assistant pentru informații suplimentare și pentru a raporta problema dvs.