Ce este un fișier XLTX?

Un fișier cu extensia de fișier XLTX este un fișier Excel Open XML Spreadsheet Template. Acesta este un format de șablon Microsoft Excel utilizat pentru a crea mai multe fișiere XLSX care conțin aceleași aspecte, formatare și setări.

Formatul XLTX a înlocuit vechiul format șablon XLT din Office 2007 și anterior (care creează fișiere XLS similare). Incorporează XML și ZIP pentru a reduce dimensiunea fișierului.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Excel 2019, 2016, 2013, 2010, Excel pentru Mac și Excel 365 / online.


Cum se deschide un fișier XLTX

Fișierele XLTX sunt utilizate în mod normal numai cu Microsoft Excel. Puteți deschide fișiere XLTX în versiuni Excel mai vechi de 2007 dacă instalați pachetul gratuit de compatibilitate Microsoft Office.

Următorul software gratuit poate deschide și formatul XLTX; pur și simplu nu pot salva fișierul înapoi în XLTX (trebuie salvat ca altceva precum XLSX sau XLT): OpenOffice Calc, LibreOffice Calc și SoftMaker FreeOffice PlanMaker.

De asemenea, puteți deschide fișierul cu un instrument de decompresie a fișierelor, deoarece fișierele XLTX sunt de fapt arhive. Cu toate acestea, nu este o modalitate utilă de a vizualiza conținutul fișierului, deoarece nu afișează documentul așa cum ar fi atunci când este deschis în Excel sau în celelalte programe de calcul pe care le-am menționat. Dacă vreți să mergeți pe acest traseu, indiferent de motiv, 7-Zip și PeaZip sunt două instrumente de decompresie a fișierelor care ar putea fi utilizate pentru a deschide fișierul XLTX ca arhivă.

Dacă descoperiți că o aplicație de pe computerul dvs. încearcă să deschidă fișierul XLTX, dar este aplicația greșită sau dacă preferați ca un alt program instalat să deschidă fișierele XLTX, puteți schimba programul implicit.


Cum se convertește un fișier XLTX

Cea mai rapidă modalitate de a converti un fișier XLTX în XLSX sau XLS este de a utiliza unul dintre vizualizatorii / editorii XLTX de sus, cum ar fi Microsoft Excel, care acceptă conversia în ambele formate. Celelalte aplicații enumerate mai sus pot accepta doar una sau alta.

O altă modalitate ușoară de a converti un fișier XLTX este utilizarea FileZigZag. Este un convertor de fișiere online care poate salva un fișier XLTX în XLS, CSV, ODS, OTS, PDF, TXT și în alte formate.

Dacă convertiți fișierul XLTX într-un format de foaie de calcul mai popular precum XLSX sau CSV, puteți deschide fișierul în altceva decât Microsoft Excel. Unele programe alternative gratuite de calcul tabelar includ WPS Office, Gnumeric și Spread32.

  1. Deschideți browserul și accesați FileZigZag.

  2. Fie selectați Căutați fișiere sau trageți și fixați fișierul XLTX pe care doriți să îl convertiți.

  3. Cand Deschis apare dialogul, navigați la fișierele pe care doriți să le convertiți. Selectați-l, apoi selectați Deschis.

  4. În Fișiere de convertit, ar trebui să vedeți fișierele pe care le-ați adăugat. Selectați formatul în care doriți să convertiți Format țintă.

  5. Selectați Începeți conversia.

  6. Odată ce fișierul este convertit, selectați Descarca pentru a obține noul fișier.


Încă nu vă puteți deschide fișierul?

Dacă fișierul dvs. nu se va deschide sau converti folosind sugestiile de mai sus, atunci există o mare probabilitate ca fișierul dvs. să nu se termine cu extensia de fișier XLTX. Dacă acesta este cazul, atunci trebuie să cercetați acea extensie de fișier pentru a vedea ce programe o acceptă.

De exemplu, fișierele XTL par a fi legate într-un fel de fișiere XLTX, deoarece extensia lor de fișier seamănă foarte mult cu cea a formatului de fișier foaie de calcul. Cu toate acestea, fișierele XTL sunt de fapt fișiere Vietcong Data care sunt utilizate de jocul video Vietcong.

LTX este unul similar, în care extensia de fișier seamănă foarte mult cu XLTX, dar formatul său nu este în niciun fel legat. Fișierele LTX pot fi fișiere STALKER Properties sau fișiere Document LaTeX.

Dacă nu este deja clar, motivul pentru care ar trebui să fii pe deplin conștient de extensia de fișier este să te asiguri că folosești programul adecvat pentru ao deschide. Dacă nu aveți de-a face cu un fișier XLTX, atunci căutați extensia de fișier adevărată pe care o are fișierul dvs., astfel încât să puteți afla ce programe îl pot deschide sau converti.