Căștile nu funcționează pe Windows 10? Iată cum să o remediem

În Windows 10, au existat probleme cu sunetul, în special cu căștile. Consultați sfaturile de depanare de mai jos dacă nu aveți sunet prin căști sau căștile dvs. nu sunt detectate de Windows 10.

Jay Kunwar / Pexels


Cauze pentru probleme cu căștile în Windows 10

Conexiunile fizice ale căștilor cauzează de obicei majoritatea problemelor de sunet cu Windows 10 și căști. Mufele pentru căști se prăfuiesc, pinii se îndoaie, iar firele se sfărâmă. Mecanica internă a unor dispozitive pentru căști, cum ar fi butoanele de dezactivare a sunetului, pot fi slăbite și pot cauza probleme.

Problemele legate de software și driver sunt o altă cauză obișnuită, la fel ca orice periferic de computer. Driverele învechite sau bug-uri, incompatibilitățile și software-ul lipsă pot avea ca rezultat o experiență frustrantă la fel.


Cum să remediați problemele cu căștile în Windows 10

O mare parte din rezolvarea oricăror probleme cu căștile din Windows 10 este prima dată să aflăm cauza. După ce stabiliți dacă este o problemă hardware sau software, nu ar trebui să treacă mult timp până când veți avea din nou căști de lucru.

  1. Verificați mufa audio. Pe partea din spate a laptopului sau desktopului, căutați portul de ieșire audio, adesea etichetat cu o pictogramă pentru căști sau difuzoare și asigurați-vă că căștile sunt conectate. Ați putea dori, de asemenea, să deconectați și să conectați căștile din nou, deoarece este posibil ca mufa nu a fost împinsă până la capăt. Veți simți că face clic când priza este complet introdusă.

    Majoritatea computerelor moderne etichetează ieșirea audio în verde.

  2. Verificați difuzoarele externe. Unele difuzoare externe au o mufă pentru căști încorporată. Principala diferență este o sursă de alimentare separată. Multe difuzoare necesită una. Asigurați-vă că este conectat și că difuzoarele sunt aprinse, deoarece difuzoarele ar putea să nu furnizeze suficientă putere pentru căști.

  3. Verificați căștile. Unele căști vin cu un control audio în linie care funcționează independent de comenzile sonore Windows 10. Asigurați-vă că volumul este suficient de puternic pentru a-l auzi.

  4. Verificați comenzile de volum. În colțul din dreapta jos al ecranului, faceți clic dreapta pe vorbitor pictogramă, apoi selectați Deschideți mixerul de volum. Reglați glisorul pentru căști pentru a auzi sunetul mai bine.

  5. Sunetați căștile. În comenzile de volum Windows, un cerc roșu cu o bară prin el indică faptul că ceva este dezactivat. Selectează vorbitor sub volumul mixerului pentru a activa sunetul căștilor.

  6. Setați dispozitivul de ieșire. Este posibil ca căștile să nu fie dispozitivul dvs. de ieșire. Faceți clic dreapta pe vorbitor pictogramă din colțul din dreapta jos al desktopului. Apoi selectați Deschideți Setări sunet. Selectează Alegeți dispozitivul de ieșire din meniul derulant și alegeți căștile, dacă nu sunt selectate.

    Dacă sunetul este redat pentru un test, veți vedea cum se mișcă nivelurile de volum.

  7. Setați volumul individual al aplicației. În setările de sunet Windows, derulați în jos și selectați volumul aplicației și preferințele dispozitivului. Aici puteți confirma din nou la ce setare ieșirea și volumul.

    De asemenea, puteți controla volumele individuale de sunet pentru diferite aplicații care rulează.

  8. Verificați dispozitivele de redare a sunetului. Faceți clic dreapta pe difuzor / sunet pictogramă din colțul din dreapta jos al desktopului și selectați Sunete > Redare pentru a vedea dacă căștile sunt listate. Dacă nu are o bifă verde lângă el, este posibil ca Windows 10 să nu-l detecteze și poate fi necesar să instalați drivere noi.

  9. Verificați utilizarea dispozitivului Sunete. În Sunete, faceți clic dreapta pe căști, selectați Proprietăţi, și setați Utilizarea dispozitivului la Utilizați acest dispozitiv (activați).

  10. Reglați nivelurile de echilibru sonor. În Sunete, selectați Niveluri pentru a verifica setarea volumului pentru căști. Selectați Sold pentru a regla nivelurile de echilibru.

  11. Dezactivați îmbunătățirile de sunet. Unele plăci de sunet nu vor funcționa dacă oricare dintre îmbunătățiri este activată. În Sunete, mergeți la Îmbunătățiri Și selectați Dezactivați toate îmbunătățirile. Apoi, selectați Anunţ pentru a vă testa căștile.

  12. Încercați instrumentul de depanare Windows 10. Pentru a rula instrumentul de depanare, urmați acești pași:

    1. De pe desktop, faceți clic dreapta pe vorbitor/Mixer de sunet pictogramă, apoi selectați Depanarea problemelor de sunet.
    2. Dacă trebuie să selectați dispozitivul pe care doriți să îl depanați, alegeți căștile și selectați Următor →.
    3. Dacă vi se solicită, selectați Nu, nu deschideți îmbunătățiri audio.
  13. Actualizați driverele de sunet. De obicei, puteți realiza acest lucru din Managerul de dispozitive Windows. Uneori, driverele învechite pot deveni incompatibile cu o actualizare a Windows sau este posibil să vă lipsească o nouă caracteristică necesară pentru a reda audio corect.

  14. Descărcați driverele de la producător. Dacă metoda Manager dispozitiv nu a funcționat, apelează la producătorul căștilor, plăcii de sunet sau ambelor. În mod ideal, actualizați tot ce puteți, inclusiv Windows, pentru a vă asigura că totul este compatibil și funcționează cu cele mai recente funcții și remedieri de erori.

    Pentru a instala driverele de la dezvoltatorul plăcii dvs. de sunet, accesați site-ul web și descărcați cel mai recent driver pentru Windows 10. Asigurați-vă că vă amintiți de unde ați descărcat fișierele, deoarece acest lucru va fi important pentru instalarea driverelor mai târziu.

    Dacă selectați Permiteți-mi să aleg dintr-o listă de drivere disponibile pe calculatorul meu, Windows reinstalează driverul actual, care rareori remediază problemele de sunet.