Days Gone Review: A Biker Take on the Zombie Apocalypse

 Lifewire / Kelsey Simon


Proces de instalare: un proces de instalare lung

Dacă ați achiziționat jocul pe disc, atunci când îl introduceți pentru prima dată în PlayStation 4 va trebui să actualizați. Actualizarea este destul de mare, așa că fii pregătit să aștepți. Jocul se lansează în cele din urmă, vi se va solicita să selectați între dificultăți ușoare, normale sau dificile și apoi tratați cu o scenă introductivă introductivă.

 Lifewire / Kelsey Simon


Intriga: Un bărbat care și-a pierdut soția

Prima scenă de filmare care ți se arată implică trei personaje: protagonistul Deacon, prietenul său loial Boozer și Sarah, soția lui Deacon. Sarah a fost înjunghiată și, odată cu izbucnirea haosului în timp ce un virus mortal se răspândește prin oraș, trio-ul este disperat să găsească ajutor. Când un elicopter aterizează în apropiere, o încarcă pe Sarah la bord, dar există doar loc pentru doi pasageri. Când Boozer refuză să urce, Deacon rămâne în urmă pentru a se asigura că iese din oraș în viață. De fapt, nu vedeți niciun zombi în această secvență de început sau chiar o mare parte a lumii. Este vorba despre stabilirea relațiilor dintre acești oameni și circumstanțele disperate care se desfășoară în jurul lor.

După un salt de timp până la doi ani mai târziu, veți vedea cum funcționează Deacon și Boozer în această nouă lume. Merg pe un drum cu bicicletele, urmărind pe cineva. Din dialog, ai impresia că bărbatul a rănit un prieten și are o recompensă pe cap. Odată ce vei ajunge din urmă, vei primi ceea ce ai nevoie de la el și vei pleca - doar pentru a-ți găsi bicicleta prea deteriorată pentru a conduce. Dvs. și Boozer vă veți propune să găsiți piesele de bicicletă de care aveți nevoie pentru ao repara într-un garaj din apropiere. 

La fel ca în majoritatea ficțiunilor zombie, adevăratul monstru este omul.

Doar în călătoria ta către acest garaj, la cel puțin o jumătate de oră de joc, ai dat peste primul zombie. În această lume, ei se numesc Freakers, iar versiunea pentru copii a acestora se numește tritoni, dar nu sunt cei mai periculoși adversari din această post-apocalipsă spartă. La fel ca în majoritatea ficțiunilor zombie, adevăratul monstru este omul.

Veți avea probleme cu un grup de cult numit Rippers și cu bandiții care supraviețuiesc prădând pe oricine nu este bine înarmat sau suficient de capabil să apere ce este al lor. Din păcate, Boozer este rănit grav într-una dintre aceste întâlniri și, în timp ce încercați să-i găsiți ajutorul de care are nevoie, veți obține un avantaj despre care probabil Sarah, despre care ați presupus că este moartă, este încă în viață. Restul jocului presupune explorarea acestei lumi deschise, ajutarea oamenilor pe care îi întâlnești și încercarea de a o găsi pe Sarah, menținându-l în viață pe prietenul tău Boozer. 

Lifewire / Kelsey Simon


Mod de joc: acțiune standard de zombie cu motocicliști

Days Gone este un joc de supraviețuire zombie, de acțiune-aventură, cu o singură jucător. Funcționează într-o lume deschisă în care vă deplasați cu bicicleta și explorați diferite tabere pentru a colecta provizii și a completa misiuni. Veți găsi o serie de dușmani de la animale sălbatice, zombi și chiar și alți supraviețuitori. 

Probabil cel mai bun lucru pe care îl are Days Gone este unghiul motociclistului. Puteți să vă actualizați și să vă personalizați bicicleta, iar derivați în jurul colțurilor este distractiv; manipularea în general este foarte solidă și, după câteva upgrade-uri, puteți mesteca rapid distanțe mari.

O mare varietate de arme care împiedică în mare măsură combaterea să nu mai rămână învechită.

Există, de asemenea, o mare varietate de arme care împiedică în mare măsură combaterea să nu devină învechită. Acest lucru este frumos, deoarece o mulțime de jocuri de supraviețuire se sprijină pe una sau două arme principale și restricționează serios muniția pe care o găsiți. Days Gone, în schimb, vă hrănește cu arme decente destul de devreme (precum și o cantitate destul de constantă de muniție) și le puteți modifica în continuare pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Dacă vă ardeți toate munițiile, armele de corp la corp sunt copii de rezervă solide.

Din păcate, Days Gone complică prea mult un număr mare de sisteme și interacțiuni. Se pare că există un buton pe care trebuie să îl apăsați, să îl țineți sau să îl amestecați pentru fiecare interacțiune. Apoi, există sistemul de artizanat, care este prea complicat și neintuitiv. O simplificare simplă din punct de vedere al designului ar fi îmbunătățit dramatic calitatea întregului joc.

Lifewire / Kelsey Simon


Grafică: netedă și detaliată

Grafica, pe de altă parte, este remarcabilă. Detaliile personajelor se simt reale, mai ales cu Deacon. Tatuajele, ținuta, chiar și inelele de pe degete sunt bine redate. Peisajul arată, de asemenea, minunat - crăpăturile de pe drumuri sunt pline de iarbă și flori sălbatice, iar pinii au ace individuale, mai degrabă decât ciorchini de verde comprimat, cu rezoluție redusă. 

Puteți să vă actualizați și să vă personalizați bicicleta, iar derivați în jurul colțurilor este distractiv.

Animațiile cu personaje arată, de asemenea, minunat. Diaconul se mișcă într-un mod care se simte natural și real, indiferent dacă taie gâtul cuiva sau se furișează în jurul unei tabere inamice. Bicicleta este netedă din punct de vedere vizual și arată bine în derivă în colțuri. Chiar și zombii au propriul lor tip de mișcări animaliste care le oferă o senzație înfiorătoare și prădătoare.

Lifewire / Kelsey Simon


Preț: încă scump ca o versiune mai nouă

Pe PlayStation Store oficial, jocul costă 40 USD, dar îl puteți găsi în mod regulat la vânzare pe Amazon sau alți comercianți cu amănuntul online (începând cu această scriere, este până la 20 USD). Cu o reducere, Days Gone este o achiziție ușoară, o zombi mare, distractivă și deschisă, care rareori stagnează până când rulează creditele.

Days Gone vs. The Last of Us Remastered

Există o mulțime de alte jocuri de supraviețuire zombie acolo. Pe PlayStation 4, un alt titlu popular este The Last of Us Remastered. Ultimul dintre noi nu are lumea deschisă expansivă pe care o are Days Gone, dar sistemul de artizanat este mult mai bun, iar complotul este mai puternic. 

Ultimul dintre noi recenzie remasterizată Verdict final

Peste medie, dar așteptați o vânzare.

Days Gone este un joc care a încercat foarte mult să combine două trope foarte mult în zeitgeistul divertismentului în ultimii ani - zombi și motocicliști. Este puternic din punct de vedere grafic, cu animații de caractere excelente și medii detaliate și modele de caractere. Comenzile greoaie și unele probleme de ritm pot face dificilă recomandarea la prețul maxim, dar la vânzare este un pickup ușor, în special pentru fanii zombie care cumpără un joc PS4 distractiv.

Specificații

  • Numele produsului Zilele trecute

  • Marca produsului Playstation

  • Preț 40.00 USD

  • Platforme disponibile Playstation 4