Ce face COM Surrogate pe PC-ul meu Windows?

Dacă sunteți îngrijorat de surogatul COM, este posibil să îl întâlniți în managerul de sarcini și vă îngrijorează că ar putea fi un virus. Înainte să mergeți și să formatați mașina sau să înlocuiți orice hardware, știți că este sigur că nu. Și în ambele cazuri, nu doriți să îl ștergeți. Procesul surogat COM este necesar pentru a încărca fișiere DLL și este de fapt destul de important.

Informațiile și instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 10, Windows 8 și Windows 7.


Ce este surogatul COM?

COM Surrogate este un nume general pentru un proces numit dllhost.exe care se află în Windows de la Windows 7 și este prezent și în Windows 8 și Windows 10. Puteți vedea acest lucru singur dacă deschideți task manager, faceți clic dreapta (sau țineți apăsat) COM Surrogate, Apoi selectați Accesați detalii. Acesta rulează pe numele dvs. de utilizator, mai degrabă decât pe Sistem sau Serviciu local.

COM Surrogate este un termen catchall pentru o serie de procese care efectuează o serie de sarcini și izolează în mod eficient DLL-urile din exploratorul principal de fișiere Windows. Poate fi folosit pentru sarcini destul de banale, cum ar fi apucarea miniaturilor pentru imagini sau documente dintr-un folder. Motivul este că dacă ceva nu merge bine cu acele DLL - să spunem că se blochează, din anumite motive - nu vor lua Windows Explorer cu ele.

Este practic modul în care Windows se izolează de biți problematici de cod care ar putea cauza probleme de stabilitate. COM Surrogates vă face PC-ul Windows mai stabil.


COM surogat consumă resurse de sistem?

Procesele surogate COM folosesc unele resurse de sistem, dar doar o cantitate foarte mică. Vorbim de la unu la două procente din procesorul dvs. dacă ajungeți la un număr mare de procese COM Surrogate care rulează în același timp. Nu ar trebui să fie deosebit de vizibil.

COM Surrogate este un virus?

Răspunsul scurt este nu. Procesele înlocuitoare COM în sine nu pot fi viruși. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că virușii și programele malware nu se pot deghiza ca un proces surogat COM.

Cum să verificați dacă COM Surrogate este malware

Puteți verifica dacă procesele dvs. de înlocuire COM sunt potențiale programe malware în Managerul de activități. Faceți clic dreapta (sau țineți apăsat) COM Surrogate, Apoi selectați Deschide locația fișierului.

Dacă asta vă conduce la C:>ferestre din>System32 folder și un fișier numit dllhose.ext, atunci puteți fi ușor știind că COM Surrogate este aproape sigur că nu este malware falsificat.

Cu toate acestea, dacă vă duce în altă parte, în special către un fișier sau folder pe care nu îl recunoașteți, ar fi o idee bună să faceți o scanare anti-malware. Solicitați-l să vizeze acel fișier sau folder specific pentru a fi dublu sigur.

S-ar putea să doriți să luați în considerare mai întâi pornirea Windowsului în modul sigur, deoarece malware-ul activ care rulează uneori se poate ascunde sau copia atunci când se confruntă cu carantină sau ștergere.