Fișier NOMEDIA (Ce este și cum se folosește unul)

Un fișier cu extensia de fișier .NOMEDIA este un fișier Android No Media. Acestea sunt afișate numai pe telefoane și tablete Android sau pe dispozitive conectate la un dispozitiv Android.

Aceste fișiere speciale nu au niciodată un nume de fișier (adică sunt întotdeauna văzute ca .nomedia) și sunt folosite pentru a spune altor aplicații să evite scanarea fișierelor media din același folder în care există fișierul NOMEDIA.

De exemplu, dacă există un folder numit Capturi de ecran și în acesta este un fișier .NOMEDIA, atunci majoritatea aplicațiilor care caută imagini / videoclipuri vor înțelege că nu ar trebui să citească niciun fel de date din acesta. Cu alte cuvinte, folderul va părea invizibil.


Utilizări pentru fișierul NOMEDIA

Deoarece fișierul ascunde în esență un folder de alte aplicații, cel mai evident avantaj al punerii unui fișier NOMEDIA într-un folder de pe telefon este ascunderea imaginilor private sau ascunderea tonurilor de apel, a imaginilor, a videoclipurilor etc.

De exemplu, ați putea pune fotografiile și videoclipurile sensibile într-un album de conținut secret în aplicația dvs. Galerie și apoi să adăugați un fișier NOMEDIA, astfel încât un observator obișnuit care caută fotografiile dvs. să vadă doar ceea ce doriți să vadă.

Aceste fișiere sunt, de asemenea, utile în situațiile în care dispozitivul ar putea avea un rezultat masiv în cazul în care un player multimedia scanează un folder cu sute sau mii de imagini sau fișiere video. Dacă nu doriți ca aplicația să răsfoiască un folder specific, puteți economisi o mulțime de memorie și durata de viață a bateriei, marcându-l ca un folder „fără suport media”.

Știind pentru ce sunt utilizate fișierele NOMEDIA este de asemenea util dacă aplicația dvs. multimedia nu afișează toate imaginile sau videoclipurile dvs. De exemplu, dacă Google Photos nu va face backup fișierelor dintr-un anumit folder, s-ar putea să aflați că se întâmplă deoarece există un fișier NOMEDIA în acesta, caz în care ștergerea sau redenumirea fișierului va permite Google Photos să citească conținutul în mod normal.


Cum se realizează sau se șterg fișiere NOMEDIA

Un fișier NOMEDIA trebuie plasat în folderul care trebuie marcat ca folderul „fără suport media”. Puteți crea fișierul dacă doriți să ascundeți conținutul folderului sau să ștergeți fișierul NOMEDIA pentru a afișa muzică, videoclipuri, tonuri de apel etc.

Puteți crea și șterge fișiere NOMEDIA direct de pe dispozitiv cu o aplicație precum Nomedia g (x) labs sau aplicația Droida cu același nume. Dacă îl utilizați pe cel din laboratoarele g (x), comutați opțiunea la ON lângă orice folder pentru a pune un fișier .NOMEDIA în el. Cu al doilea, țineți apăsat un folder pentru a crea acest fișier special; folderul va deveni roșu pentru a indica faptul că există un fișier NOMEDIA în el.

Unele aplicații de explorare a fișierelor, cum ar fi File Manager Pro, vă permit să redenumiți fișierele, ceea ce înseamnă că puteți redenumi orice fișier din orice dosar pentru a fi numit .nomedia. Evident, însă, aceasta este doar o idee bună dacă există un fișier neimportant în dosar pe care sunteți în regulă să îl redenumiți.

Aveți mare grijă la utilizarea aplicațiilor care nu sunt create special pentru a trata conținutul NOMEDIA. Deoarece aplicația ar putea să nu afișeze foldere NOMEDIA (majoritatea nu vor), datele ar putea fi ascunse și de acea aplicație, așa cum este cazul cu File Manager Pro. Ce înseamnă că nu veți putea să-l dezvăluie folosind aceeași aplicație.

O altă modalitate de a crea sau șterge fișiere NOMEDIA este de pe computer. Instalați ES File Explorer File Manager pe Android și apoi deschideți Reţea > Remote Manager din meniu. Activați funcția de rețea la distanță și apoi de pe un computer, accesați adresa FTP dată în aplicație.

De exemplu, în Windows, puteți deschide Explorer și tastați adresa în bara de navigare așa cum se arată în imaginea din partea de sus a acestei pagini. De acolo, puteți crea un nou fișier text numit .nomedia în orice dosar sau redenumiți oricare dintre fișiere pentru a avea extensia de fișier NOMEDIA (asigurați-vă că ștergeți și numele fișierului).

Această metodă funcționează și pentru a șterge sau redenumi un fișier NOMEDIA pentru a anula efectul ascuns.

Dacă întâmpinați probleme la crearea unui fișier NOMEDIA de pe computer, deschideți mai întâi editorul de text și apoi de acolo, salvați un .nomedia fișier într-un folder de pe computer (asigurându-vă că opțiunea Salvare ca tip este setată la Toate fișierele), de unde îl puteți copia într-un folder de pe dispozitivul dvs. Android prin conexiunea FTP.

Spre deosebire de majoritatea fișierelor, nu există niciun motiv pentru a încerca să deschideți un fișier NOMEDIA. Cele mai multe dintre ele sunt complet goale, astfel încât vizualizarea unuia într-un editor de text nu va arăta oricum nimic.

Singura excepție este dacă ați redenumit o fotografie sau un videoclip .nomedia astfel încât să ascundă folderul. În acest caz, redenumirea acestuia în PNG, JPG, MP4 etc. vă va permite să utilizați din nou fișierul în mod normal.