Un fișier cu extensia de fișier PDB este cel mai probabil un fișier de bază de date de programe care este utilizat pentru a păstra informații de depanare despre un program sau modul, cum ar fi un fișier DLL sau EXE. Uneori se numesc fișiere simbol.
Fișierul mapează diferite componente și instrucțiuni din codul sursă la produsul său final compilat, pe care depanatorul îl poate utiliza pentru a găsi fișierul sursă și locația în executabil la care ar trebui să oprească procesul de depanare.
Unele fișiere PDB ar putea fi în schimb în formatul de fișier Protein Data Bank. Acestea sunt fișiere de text simplu care stochează coordonatele privind structurile proteice.
Alte fișiere PDB sunt create probabil în baza de date Palm sau în formatul de fișier PalmDOC și utilizate cu sistemul de operare mobil PalmOS; unele fișiere în acest format folosesc în schimb extensia de fișier .PRC. Un alt format posibil este Tanida Demo Builder.
Cum se deschide un fișier PDB
Diferite programe își folosesc propriul fișier PDB pentru a stoca date într-un fel de format structurat de bază de date, astfel încât fiecare aplicație este utilizată pentru a-și deschide propriul tip.
Geneious, Quicken, Visual Studio și Pegasus sunt doar câteva exemple de programe care ar putea folosi un fișier PDB ca fișier de bază de date. Radare și PDBparse ar putea funcționa, de asemenea.
Unele fișiere PDB sunt stocate ca text simplu, cum ar fi fișierele bazei de date de depanare a programului Geneious, și sunt complet lizibile de om dacă sunt deschise într-un editor de text. Puteți deschide acest tip de fișier PDB cu orice program care poate citi documente text, cum ar fi programul Notepad încorporat în Windows. Unii alți vizualizatori și editori de fișiere PDB includ Notepad ++ și Brackets.
Alte fișiere PDB nu sunt documente text și sunt utile numai atunci când sunt deschise cu programul pentru care este destinat. De exemplu, dacă al tău este legat într-un fel de Quicken, atunci încearcă să folosești acel software pentru a-l vizualiza sau edita. Visual Studio se așteaptă să vadă un fișier PDB în același folder cu fișierul DLL sau EXE.
Puteți vizualiza și edita fișiere PDB care sunt fișiere Protein Data Bank, în Windows, Linux și macOS cu Avogadro. Aceste programe pot deschide și fișierul: Jmol, RasMol, QuickPDB și USCF Chimera. Deoarece acestea sunt text simplu, puteți deschide unul și într-un editor de text.
Palm Desktop ar trebui să poată deschide acest fișier dacă este în formatul de fișier Palm Database, dar poate fi necesar să îl redenumiți mai întâi pentru a avea extensia de fișier .PRC pentru ca programul respectiv să îl recunoască. Calibrul este o altă opțiune.
Pentru a deschide un fișier PDB PalmDOC, încercați STDU Viewer.
Fișierele Tanida Demo Builder se deschid cu un program care poartă același nume.
Cum se convertește un fișier PDB
Fișierele din baza de date de programe nu pot fi convertite cel mai probabil într-un alt format de fișier, cel puțin nu cu un instrument obișnuit de conversie a fișierelor. În schimb, dacă există un instrument care poate converti acest tip de fișier, ar fi același program care îl poate deschide.
De exemplu, dacă trebuie să convertiți fișierul bazei de date din Quicken, încercați să utilizați acel program pentru ao face. Cu toate acestea, acest tip de conversie este probabil nu doar de puțin folos, dar nici nu este acceptat în aceste aplicații de baze de date (de exemplu, probabil că nu este nevoie să convertiți acest tip de fișier PDB în orice alt format).
Fișierele Protein Data Bank pot fi convertite în alte formate cu MeshLab. Pentru a face acest lucru, poate fi necesar să îl convertiți mai întâi în WRL cu PyMOL din Fișier > Salveaza imaginea ca > VRML , apoi importați fișierul WRL în MeshLab și utilizați fișierul Fișier > Export Mesh As meniu pentru a converti în cele din urmă fișierul PDB în STL sau în alt format de fișier.
Dacă nu aveți nevoie ca modelul să fie colorat, puteți exporta fișierul direct în STL cu Chimera USCF (linkul de descărcare este mai sus). În caz contrar, puteți utiliza aceeași metodă ca mai sus (cu MeshLab) pentru a converti PDB în WRL cu Chimera USCF și apoi să exportați WRL în STL cu MeshLab.
Pentru a converti PDB în PDF sau EPUB, dacă aveți un fișier PalmDOC, este posibil mai multe moduri, dar cel mai ușor este probabil să utilizați un convertor online precum Zamzar. Puteți încărca fișierul pe acel site web pentru a avea opțiunea de a-l converti în acele formate, precum și în AZW3, FB2, MOBI, PML, PRC, TXT și alte formate de fișiere eBook.
Pentru a converti fișierul PDB în formatul FASTA se poate face cu convertorul online Meiler Lab din PDB în FASTA.
De asemenea, este posibil să convertiți acest fișier în CIF (format de informație cristalografică) online folosind PDBx / mmCIF.
Încă nu puteți deschide fișierul?
Fișierele care nu se deschid cu niciunul dintre instrumentele de mai sus, probabil nu sunt de fapt fișiere PDB. Ceea ce s-ar putea întâmpla este că citiți greșit extensia de fișier; unele formate folosesc un sufix care seamănă foarte mult cu PDB atunci când nu au nicio legătură și nu funcționează la fel.
De exemplu, un fișier PDF este un fișier document, dar majoritatea programelor de mai sus nu vor reda corect textul și / sau imaginile dacă încercați să deschideți unul cu aceste programe software. Același lucru este valabil și pentru alte fișiere cu extensii de fișiere scrise în mod similar, cum ar fi fișierele DBF, DB, ADP, PD, PDE, PDC, PDO și WPD.
PBD este un alt program care aparține programului EaseUS Todo Backup și, prin urmare, este util numai atunci când este deschis cu acel software.
Dacă nu aveți un fișier PDB, căutați extensia de fișier pe care o are fișierul dvs., astfel încât să puteți găsi programul adecvat care îl deschide sau îl convertește.
Lectură avansată pe fișiere PDB
Puteți citi mai multe despre fișierele bazei de date de programe de la GitHub și Wintellect.
Mai sunt multe de învățat și despre fișierele Protein Data Bank; vezi Worldwide Protein Data Bank și RCSB PDB.