Ce trebuie să faceți dacă AirPlay nu funcționează

AirPlay este una dintre cele mai tari caracteristici ale iPad-ului, mai ales atunci când folosești AirPlay pentru a-ți conecta iPad-ul sau iPhone-ul la televizor prin Apple TV. Indiferent dacă susțineți o prezentare, navigați pe net sau jucați un joc, nu există nimic asemănător cu a vedea cum se întâmplă pe televizorul dvs. cu ecran lat.

Deoarece AirPlay pare să funcționeze magic, poate părea confuz să depanăm, dar AirPlay funcționează pe principii simple. Rezolvarea problemelor de conexiune AirPlay este de obicei simplă, de asemenea.

Informațiile din acest articol se aplică iPad-urilor și iPhone-urilor care rulează iOS 12, 11 sau 10. Este necesar un Apple TV de a doua generație sau o versiune ulterioară.


Realizarea unei conexiuni AirPlay

Când totul funcționează corect, accesați AirPlay trăgând în jos în partea dreaptă sus a ecranului iPad sau iPhone (în iOS 12 sau iOS 11) pentru a deschide Centrul de control. Trageți în sus din partea de jos a ecranului pentru a deschide Control Center în versiunile anterioare de iOS.

Robinet Ecranul Mirroring (în iOS 12 sau iOS 11) sau AirPlay (în versiunile anterioare ale iOS) și apoi selectați Apple TV de la fereastra care se deschide. Asta este tot ce este necesar pentru a începe oglindirea ecranului iPad pe televizor folosind un Apple TV.

Când totul nu funcționează corect, urmați acești pași de depanare și veți reveni la oglindirea dispozitivului iOS pe televizor în cel mai scurt timp.


Confirmați că Apple TV AirPlay este activat

În aplicația Setări Apple TV, verificați dacă funcția AirPlay este activată. Alege setările > AirPlay de pe Apple TV și confirmați că este pornit. 

Verificați conexiunea la rețea Wi-Fi

AirPlay funcționează prin rețeaua Wi-Fi, astfel încât ambele dispozitive trebuie să se afle în aceeași rețea pentru ca funcționalitatea să funcționeze. Verificați la ce rețea este conectat iPad-ul sau iPhone-ul dvs. deschizând aplicația Setări. Numele rețelei Wi-Fi ar trebui să apară lângă Wi-Fi în panoul din stânga. 

Dacă setarea Wi-Fi citește Off, accesați Wi-Fi în partea principală a ecranului și mutați glisorul în poziția Pornit / verde. Apoi selectați o rețea dintre opțiunile care apar.

Verificați rețeaua Wi-Fi de pe Apple TV accesând setările și alegerea Reţea (pentru generația a 4-a Apple TV sau o versiune ulterioară) sau general > Reţea (pentru versiunile anterioare ale Apple TV). Trebuie să arate că este conectat la aceeași rețea Wi-Fi ca dispozitivul dvs. iOS.


Reporniți ambele dispozitive

Dacă problemele persistă, reporniți ambele dispozitive. Pentru televizoarele Apple, aceasta înseamnă deconectarea acestuia de la priză sau deconectarea cablului din spatele televizorului Apple. Lăsați-l deconectat câteva secunde, apoi conectați-l din nou. După repornirea Apple TV, așteptați până când este conectat la rețea pentru a încerca AirPlay.

Pentru a reporni dispozitivul iOS, în funcție de model, poate fi necesar să apăsați lung Sleep / Wake apoi glisați glisorul de pe ecran pentru a opri dispozitivul sau apăsați și mențineți apăsat butonul Parte sau butonul de sus și unul dintre butoanele de volum pentru o repornire.

Reporniți routerul

În majoritatea cazurilor, verificarea faptului că ambele dispozitive sunt conectate la aceeași rețea și repornirea acestora rezolvă problema. Cu toate acestea, în cazuri rare, routerul în sine devine problema. Dacă ați încercat orice altceva, reporniți routerul. Dacă nu vedeți un comutator de pornire / oprire pe spatele routerului, deconectați-l de la priză, așteptați câteva secunde și apoi conectați-l din nou.

Durează câteva minute până când un router pornește și se reconectează la internet. De obicei, știți când este conectat, deoarece luminile pâlpâie. Multe routere au, de asemenea, o lumină de rețea pentru a vă arăta când se face conexiunea la internet.

Este o idee bună să avertizați pe toată lumea din gospodărie că routerul este repornit, astfel încât să poată salva orice lucru pe computerele care au nevoie de conexiune la internet.