Cum se remediază eroarea Time Machine – Volumul de rezervă este numai în citire

Time Machine este un sistem de backup ușor de utilizat, cu funcții care îl fac sistemul de backup accesibil pentru majoritatea utilizatorilor Mac. Cu toate acestea, la fel ca toate aplicațiile de rezervă, Time Machine este supus unor erori și probleme care vă pot face să vă faceți griji cu privire la copiile de rezervă. O problemă pe care o puteți întâlni cu Time Machine apare atunci când vedeți un mesaj de eroare care spune: „Volumul de rezervă este doar în citire”. În ciuda acestui mesaj, fișierele dvs. de rezervă sunt probabil în stare bună de funcționare și nu s-au pierdut date de rezervă.

Informațiile din acest articol se aplică Mac-urilor cu macOS Catalina (10.15) prin OS X El Capitan (10.11).


Cauzele erorii de numai citire a aparatului Time

Cauza mesajului de eroare numai în citire depinde de câțiva factori, dar în majoritatea cazurilor, Mac consideră că permisiunile unității au fost schimbate în numai în citire ca urmare a unei întreruperi a curentului. Este puțin probabil să setați din greșeală unitatea să fie numai în citire.

IGphotography / Getty Images


Remedieri pentru eroarea de citire numai a aparatului Time

Nu puteți face copii de rezervă ale datelor noi pe o unitate Time Machine care afișează eroarea de numai citire până când problema nu este remediată. Există câteva soluții posibile pentru această problemă și fiecare dintre acestea necesită doar puțin timp pentru a încerca.

  1. Scoateți unitatea de rezervă externă. Dacă utilizați o unitate externă conectată la un Mac prin USB, FireWire sau Thunderbolt ca unitate de rezervă, scoateți unitatea de pe Mac. Apoi reconectați unitatea și reporniți computerul Mac. Aceasta este cea mai obișnuită soluție pentru eroarea de volum de rezervă este numai în citire.

    Dacă scoaterea și reconectarea unei unități externe nu ajută, nu resetați permisiunile, deoarece acest lucru nu va ajuta la nimic. În schimb, urmați acești pași suplimentari de depanare.

  2. Demontați unitatea de rezervă. Dacă unitatea nu poate fi scoasă de pe desktop, demontați-o folosind Disk Utility.

  3. Reparați unitatea. Dacă scoaterea sau demontarea unității de rezervă nu rezolvă problema, volumul Time Machine poate avea erori de disc care trebuie reparate. Dezactivați Time Machine in System Preferences > Time Machine și utilizați Utilitarul de disc pentru a rula Primul ajutor pe unitatea de rezervă Time Machine.

    Când procesul este finalizat, părăsiți Utilitarul de disc și activați Time Machine în Preferințe de sistem.

Când reparațiile sunt terminate, nu ar trebui să mai întâlniți mesajul de eroare Volum de rezervă este numai în citire, iar copiile de rezervă se desfășoară conform planificării.


Este OK să folosiți o unitate care a necesitat reparații pentru Time Machine?

În majoritatea cazurilor, este puțin probabil ca această problemă unică să aibă vreun efect asupra fiabilității unității dvs. Time Machine. Atâta timp cât unitatea Time Machine nu continuă să aibă probleme care necesită Disk Utility sau o aplicație terță parte pentru a repara unitatea, ar trebui să vă simțiți bine. După toate probabilitățile, acesta a fost un eveniment unic, probabil cauzat de o întrerupere a curentului electric sau de la oprirea neașteptată a unității Mac sau Time Machine.

Atâta timp cât problema nu se repetă, unitatea Time Machine ar trebui să fie în formă bună. Cu toate acestea, dacă problema apare, este timpul să luați în considerare repararea unității dvs. existente sau să obțineți o unitate nouă pentru a stoca copiile de rezervă. Faceți o programare la un magazin Apple din apropiere sau la un furnizor de servicii autorizat Apple pentru sfaturi de reparație sau înlocuire a unității.