Cum se remediază erorile Dbghelp.dll sau lipsesc

Erorile Dbghelp.dll ar putea indica o problemă cu registrul Windows, o problemă cu virusul computerului sau malware, sau chiar o eroare hardware. Există mai multe moduri diferite în care erorile dbghelp.dll pot apărea pe computer:

  • Dbghelp.dll nu a fost găsit
  • Această aplicație nu a putut porni deoarece dbghelp.dll nu a fost găsit. Reinstalarea aplicației poate rezolva această problemă.
  • Programul nu poate porni deoarece lipsește dbghelp.dll de pe computer.
  • Nu se poate găsi [PATH] dbghelp.dll.
  • Fișierul dbghelp.dll lipsește.
  • Nu se poate porni [APLICARE]. O componentă necesară lipsește: dbghelp.dll. Vă rugăm să instalați din nou [APLICARE].

Informațiile din acest articol se aplică tuturor sistemelor de operare Microsoft, inclusiv Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP și Windows 2000.


Cauzele erorilor Dbghelp.dll nu au fost găsite

Erorile Dbghelp.dll sunt cauzate de eliminarea sau corupția fișierului dbghelp DLL. Mesajele de eroare Dbghelp.dll pot apărea în timpul utilizării sau instalării anumitor programe, atunci când Windows pornește sau se oprește, sau poate chiar în timpul unei instalări Windows.

Nu descărcați un fișier dbghelp.dll de pe un site de descărcare DLL. Dacă aveți nevoie de o copie a dbghelp.dll, obțineți-o din sursa sa originală, legitimă.


Cum se remediază erorile Dbghelp.dll

Încercați acești pași în ordine până când se rezolvă problema:

Este posibil să trebuiască să porniți Windows în modul sigur dacă nu puteți accesa Windows în mod normal din cauza erorii dbghelp.dll.

  1. Restabiliți coșul de reciclare

    Dacă bănuiți că ați șters din greșeală dbghelp.dll, este posibil să puteți restabili fișierul șters din Coșul de reciclare. Dacă ați golit deja Coșul de reciclare, puteți utiliza software-ul de recuperare a datelor pentru a restabili fișierul șters.

    Recuperați un fișier dbghelp.dll șters numai dacă sunteți sigur că l-ați șters.

  2. Reinstalați programul care utilizează fișierul Dbghelp.dll

    Dacă eroarea dbghelp.dll apare atunci când utilizați un anumit program, reinstalarea software-ului ar trebui să înlocuiască fișierul.

    Dacă sunteți dezvoltator de software, puteți obține cea mai recentă versiune a dbghelp.dll din Biblioteca de ajutor pentru depanare Microsoft.

  3. Rulați File Checker

    Utilizați comanda SFC / Scannow System File Checker pentru a înlocui o copie lipsă sau coruptă a fișierului dbghelp.dll. Dacă acest fișier DLL este furnizat de Microsoft, instrumentul System File Checker ar trebui să îl restabilească.

  4. Actualizați Windows

    Multe service pack-uri și alte patch-uri actualizează fișierele DLL de pe computer, deci verificați și instalați actualizări Windows. Fișierul dbghelp.dll ar putea fi inclus într-una dintre aceste actualizări.

  5. Rulați o scanare antivirus / malware a întregului sistem

    Unele programe ostile se maschează ca fișiere DLL, deci scanați computerul pentru a detecta malware pentru a vedea dacă eroarea se datorează unui virus.

  6. Utilizați Restaurarea sistemului pentru a anula modificările recente ale sistemului

    Dacă bănuiți că eroarea dbghelp.dll a fost cauzată de modificările recente aduse unui fișier sau configurație importantă, utilizați Restaurarea sistemului Windows pentru a vă restabili computerul Windows.

  7. Actualizați driverele hardware

    Actualizați driverele pentru dispozitivele hardware care ar putea fi legate de dbghelp.dll. De exemplu, dacă vedeți eroarea „dbghelp.dll lipsește” atunci când jucați un joc video 3D, încercați să actualizați driverele pentru placa video.

  8. Reveniți la șoferi

    Dacă erorile dbghelp.dll au început după actualizarea unui anumit dispozitiv hardware, reveniți la driverele de dispozitiv la o versiune mai veche.

  9. Reparați instalarea Windows

    Efectuarea unei reparații de pornire Windows sau a unei instalări de reparații ar trebui să restabilească toate fișierele DLL Windows la versiunile lor de lucru.

  10. Curățați registrul Windows

    Utilizați un program de curățare a registrului pentru a repara problemele legate de dbghelp.dll din registru. Acest lucru ar putea elimina intrările de registru dbghelp.dll nevalide care ar putea cauza eroarea DLL.

  11. Efectuați o instalare curată a Windows

    Ca ultimă soluție, o instalare curată a Windows va șterge totul de pe hard disk și va instala o copie nouă a sistemului de operare.

    Toate informațiile de pe hard disk vor fi șterse în timpul unei instalări curate.

  12. Testați și înlocuiți hardware-ul

    Unele probleme hardware pot provoca erori dbghelp.dll. Utilizați un instrument gratuit de testare a memoriei sau un program de testare a hard diskului pentru a vedea dacă problema este legată de memoria sistemului sau de alte probleme tehnice.

    Dacă hardware-ul eșuează la oricare dintre testele dvs., înlocuiți memoria sau înlocuiți hard diskul cât mai curând posibil. Dacă nu sunteți interesat să remediați singuri această problemă, vă puteți duce computerul la un serviciu profesional de reparații pentru computer.

    Lifewire / Maritsa Patrinos