8 moduri de a o remedia când camera web nu funcționează

Dacă camera dvs. web nu funcționează, ar putea exista o serie de motive pentru care. O cameră web care nu funcționează s-ar putea datora:

  • hardware defect
  • drivere lipsă sau învechite
  • probleme cu setările de confidențialitate
  • probleme cu software-ul antivirus

Din fericire, există modalități ușoare de a rezolva toate aceste probleme.

Acest articol se aplică majorității camerelor web interne și externe pentru computerele care rulează Windows 10, 8 și 7. Pentru ajutor cu camerele de pe computerele Apple, consultați Ce trebuie să faceți când camera dvs. Mac nu funcționează.


De ce camera web nu funcționează?

Când încercați să porniți camera, este posibil să vedeți un cod de eroare precum 0xA00F4244 sau 0x200F4244 împreună cu mesajul Nu vă putem găsi camera. Aceste informații nu sunt foarte utile de la sine, așa că va trebui să efectuați câțiva pași de depanare.

Windows instalează de obicei driverele automat atunci când detectează hardware nou, dar dacă ați trecut recent la Windows 10, există șanse mari să aveți nevoie să actualizați manual driverele hardware. Unele aplicații Windows Store acceptă doar modele de webcam mai noi, astfel încât dispozitivul dvs. mai vechi ar putea fi incompatibil. Cu toate acestea, majoritatea programelor desktop acceptă încă camere mai vechi. 

Windows 10 oferă o caracteristică care dezactivează camera web internă. Păstrarea camerei web oprită atunci când nu este utilizată este de fapt o idee excelentă pentru a vă proteja confidențialitatea, dar poate provoca probleme dacă comutați accidental această caracteristică.


Ce trebuie să faceți când camera dvs. web nu funcționează

Pașii adecvați pentru depanarea camerei dvs. web pot diferi ușor în funcție de versiunea dvs. de Windows, dar majoritatea următoarelor remedieri se aplică tuturor camerelor web și sistemelor de operare:

  1. Verificați setările antivirus. Software-ul antivirus poate interfera ocazional cu camerele web. Investigați setările software-ului pentru a vedea dacă antivirusul împiedică lansarea camerei dvs.

  2. Conectați camera web la un alt computer. Dacă utilizați o cameră externă, conectați-o la un alt dispozitiv pentru a vă asigura că funcționează. Dacă aveți probleme cu acesta pe mai multe computere, problema probabil surse de la hardware.

  3. Verificați conexiunea dispozitivului. Conectarea cablului sau pur și simplu deconectarea și conectarea la loc pot face minuni.

  4. Verificați portul USB. Desigur, problemele de conexiune apar și la sfârșitul computerului, așa că încercați să conectați altceva la portul USB pentru a exclude un port defect sau cartografiat greșit.

  5. Asigurați-vă că dispozitivul corect este activat. Dacă aveți o cameră încorporată și o cameră web externă conectate, atunci aplicațiile se pot confunda cu privire la care să o utilizați. Verificați setările aplicației și găsiți opțiunea de a selecta dispozitivul preferat.

  6. Consultați producătorul. Pentru camere web externe, verificați manualul de utilizare sau site-ul web al producătorului pentru îndrumări suplimentare. Mulți producători oferă aplicații de depanare care verifică setările comune specifice dispozitivului.

  7. Actualizați driverele camerei web. Urmați pașii de mai jos pentru versiunea dvs. de Windows.

    Trebuie să vă conectați ca administrator al dispozitivului pentru a modifica setările driverului.

  8. Schimbați setările sistemului. Urmați pașii de mai jos pentru versiunea dvs. de Windows.


Cum să vă schimbați setările camerei web în Windows 10

Urmați acești pași dacă utilizați Windows 10:

  1. Faceți clic dreapta pe butonul Start din colțul din stânga jos al ecranului și selectați setările din meniu.

  2. Selectați Privacy din meniul Setări.

  3. Selectați Camera pe panoul din stânga.

  4. Asigurați-vă că Acces la cameră pentru acest dispozitiv Permiteți aplicațiilor să acceseze camera foto sunt ambele activate.

  5. Derulați în jos și priviți sub Alegeți ce aplicații vă pot accesa camera pentru a vă asigura că aplicația pe care doriți să o utilizați este activată.

  6. Închideți meniul de setări, apoi faceți clic dreapta din nou pe butonul Start și selectați Manager de dispozitiv din meniu.

  7. Dublu-clic Aparate foto, apoi faceți dublu clic pe dispozitivul dvs. din lista derulantă pentru a-i deschide proprietățile.

    Dacă utilizați o cameră web externă, aceasta ar putea fi listată în Controloare de sunet, video și jocuri or Dispozitive de imagistică în loc de Aparate foto.

  8. Uită-te în Starea dispozitivului caseta de sub general pentru a vă asigura că camera este activată. Dacă nu este, ieșiți din meniul de proprietăți și faceți clic dreapta pe dispozitiv, apoi selectați Activați dispozitivul.

  9. Dacă pașii de mai sus nu ajută, încercați să actualizați driverele.


Cum se actualizează driverele de cameră web în Windows 10

Urmați acești pași dacă utilizați Windows 10:

  1. Faceți clic dreapta pe butonul Start din colțul din stânga jos al ecranului și selectați Manager de dispozitiv din meniu.

  2. Găsiți dispozitivul sub Aparate foto or Controloare de sunet, video și jocuri și faceți clic dreapta pe el.

  3. Selectați Actualizați driver-ul, apoi urmați instrucțiunile.

  4. If Actualizați driver-ul este gri, faceți dublu clic pe dispozitivul dvs. din lista managerului de dispozitive și selectați Reveniți la șofer în temeiul Şofer filă dacă este disponibilă.

  5. Dacă Windows nu poate găsi drivere pentru dispozitivul dvs., vizitați site-ul web al producătorului pentru a vedea dacă acestea sunt disponibile.


Cum să vă schimbați setările camerei web în Windows 8

Urmați acești pași dacă utilizați Windows 8:

  1. Din ecranul desktopului, faceți clic dreapta pe colțul din stânga jos și selectați Manager de dispozitiv din meniu.

  2. Introduceți parola de administrator dacă vi se solicită.

  3. Extinde Dispozitiv de imagistică și faceți dublu clic pe camera web.

  4. Uită-te în Starea dispozitivului caseta de sub general pentru a vă asigura că camera este activată.

  5. Dacă nu este, ieșiți din meniul de proprietăți, faceți clic dreapta pe dispozitiv, apoi selectați Activați dispozitivul.

Cum se actualizează driverele de cameră web în Windows 8

Urmați acești pași dacă utilizați Windows 8:

  1. Din ecranul desktopului, faceți clic dreapta pe colțul din stânga jos și selectați Manager de dispozitiv din meniu.

  2. Extinde Dispozitiv de imagistică și faceți clic dreapta pe camera web.

  3. Selectați Actualizați software-ul pentru drivere, apoi urmați instrucțiunile.

Cum se actualizează driverele de cameră web în Windows 7

Windows 7 nu are opțiunea de a dezactiva camera web, deci trebuie doar să verificați driverele:

  1. Faceți clic pe butonul Start din colțul din stânga jos al ecranului.
  2. Tastați Device Manager în caseta Start căutare și apăsați Introduce.
  3. Găsește-ți camera web în Manager de dispozitiv. Dacă vedeți un semn de exclamare galben lângă acesta, trebuie să actualizați driverul.
  4. Vizitați site-ul web al producătorului pentru a descărca driverele necesare pentru Windows 7.
  5. Reporniți computerul. La repornire, Windows 7 ar trebui să detecteze driverele și să le instaleze.

Ce trebuie să faceți când camera dvs. web nu se va opri

Dacă camera dvs. web nu se va opri din anumite motive, încercați să o dezactivați dacă utilizați Windows 10. În caz contrar, repornirea computerului ar trebui să rezolve problema.

Oficialii FBI recomandă să vă acoperiți camera web cu o bucată de bandă, în timp ce aceasta nu este utilizată pentru a împiedica potențialii hackeri să vă spioneze.