Principal : Extensii de fișiere : .webp Fişier

.webp Extensie de fișier

Tip fișierWebP Image

Dezvoltator Google
Categorie Fișiere imagine raster
Format Binary

.WEBP numărul opțiunii

Un fișier WEBP este o imagine salvată în formatul de imagine raster WebP (pronunțat "Weppy") dezvoltat de Google pentru grafica web. Este proiectat pentru a reduce dimensiunile fișierelor de imagine peste compresia JPEG standard, menținând aceeași calitate sau aceeași calitate. Fișierele WEBP permit ca imaginile să fie descărcate mai repede.

Mai multe informații

Fișierul WEBP deschis în Google Chrome 60

Fișierele WEBP se găsesc de obicei atunci când un utilizator descarcă o imagine dintr- dând imaginea pe desktop sau faceți clic dreapta pe imagine și salvând-o în formatul WebP. Editorii de site-uri pot crea, de asemenea, fișiere WEBP utilizând software-ul grafic. Dacă întâlniți un fișier WEBP, îl puteți deschide în browserele Chrome, Firefox, Opera și Edge sau cu un editor grafic, cum ar fi Gimp, Photoshop, Image Magic sau IrfanView. WebP format se bazează pe tehnologia On2 Technologies, achiziționată de Google. Formatul a fost introdus în 2010.

NOTĂ: Pluginul WebP Codec pentru Windows inclus în lista de mai jos permite ca Microsoft Windows Photo Viewer să deschidă fișiere WEB.

Programe care se deschid WEBP fișiere
Windows
ImageMagick
Corel PaintShop Pro
Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
Microsoft Edge
WebP Codec for Windows
Linux
ImageMagick
Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
XnView
Android
Google Chrome
Macintosh
ImageMagick
Google Chrome
Mozilla Firefox
Opera
iOS
Google Chrome

Despre fișierele WEBP

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .webp este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier WebP Image, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.

Comentarii recente

Anonim:
Bună, amice! Programul listat în articolul dvs. cu privire la extensia .webp este foarte bun. Nu eram sigur cum funcționează aplicația, dar ai făcut o treabă bună explicând fișierele sale. Nu credeam că WEBP a fost dezvoltat de Google. Este incredibil să te gândești că au redus dimensiunea fișierelor și pot avea o calitate mai bună a imaginii. Nu ar trebui să câștige mai multă popularitate? După ce am citit asta, nu văd niciun motiv pentru a folosi compresia JPEG obișnuită. Ce alte asemănări mai au cu imaginile PNG? Singurul dezavantaj este că nu sunt acceptate de browserele Apple. Va fi interesant să ne jucăm cu aceeași fotografie, folosind extensii diferite. Un articol grozav, prietene. Un plus imens pentru a avea informații despre unele dintre programele care lucrează cu ele. Pe curând!