Principal : Extensii de fișiere : .tgz Fişier

.tgz Extensie de fișier

Tip fișierGzipped Tar File

Dezvoltator N/A
Categorie Compressed Files
Format N/A

.TGZ numărul opțiunii

Arhivă de fișiere Unix .TAR comprimată cu compresie Gnu Zip ( .GZIP ); folosește o arhivă TAR pentru a îmbina fișierele împreună și compresia Gzip pentru a reduce dimensiunea fișierului; utilizate frecvent pe sistemele Unix și Linux; inițial creat ca versiunea prescurtată a extensiei compusului .TAR.GZ .

Mai multe informații

Pentru a decomprima un fișier TGZ și a extrage fișierele arhivate într-un singur pas la linia de comandă Unix, tastați această comandă:

tar -xzvf filename.tgz

comanda decomprimă fișierul Gzip și apoi extrage fișierele din arhiva TAR.

NOTĂ: Fișierele TGZ sunt folosite ca pachete de instalare pentru unele distribuții Linux. Prin urmare, extensia ".tg.gz" este folosită uneori pentru arhive, în timp ce extensia ".tgz" este folosită pentru instalatori.

Programe care se deschid TGZ fișiere
Windows
Smith Micro StuffIt Deluxe for Windows
Corel WinZip
ESTsoft ALZip
RARLAB WinRAR
PeaZip
7-Zip
ACD Systems ACDSee
Blue Marble Geographics Global Mapper
Zipeg
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
PeaZip
tar
gunzip
pkgtool
Android
ZDevs ZArchiver
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Apple Archive Utility
Incredible Bee Archiver
Zipeg

Despre fișierele TGZ

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .tgz este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier Gzipped Tar File, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.

Comentarii recente

Anonim:
Bună dimineața. Cercetările mele privind instrumentele de compresie sunt abia la început. Există multe tipuri de instrumente de decompresie de care nu știam. Astăzi am citit articolul dumneavoastră despre extensia de fișier .tgz. Una dintre cele mai bune caracteristici este că folosesc compresia GZIP pentru a avea o dimensiune mai redusă a fișierului. Cei mai mulți oameni nu vor înțelege că sistemele Unix sunt computere Apple, așa că ar fi grozav să lămuriți acest lucru. Cu toate acestea, vă mulțumim că ați indicat și cum să le decomprimați. Directorul din sistemele Unix este uneori greu de utilizat. Este mișto că fișierele TGZ sunt folosite și pentru instalatori. Aveți câteva exemple de programe care le folosesc în acest scop? Apreciez lista cu programele care le pot deschide. Chiar și Linux are câteva haha. Pe curând!