Principal : Extensii de fișiere : .hex Fişier

.hex Extensie de fișier

Tip fișier1Hexadecimal Source File

Dezvoltator N/A
Categorie Diverse fișiere
Format N/A

Ce este HEX fișier?

Un fișier HEX este un fișier sursă hexazecimal folosit în mod obișnuit de dispozitive logice programabile, cum ar fi microcontrolerele din telecomenzi, mașinile de birou și sistemele de control al motorului pentru automobile. Conține setări, informații de configurare sau alte date salvate într-un format hexazecimal. Fișierele HEX pot fi stocate în format binar sau text.

Mai multe informații

Fișierele HEX sunt acceptate de mai mulți editori, inclusiv Hewentools FlexHex, Hex Editor Hex Editor și HexEdit. Dacă aveți un fișier binar HEX, acesta poate fi deschis doar cu programe de editare hexagonală. Dacă aveți un fișier HEX bazat pe text, acesta poate fi, de asemenea, deschis și editat cu un editor de text.

Programe care se deschid HEX fișiere
Windows
Heaventools FlexHex
Hex Workshop Hex Editor
Cygnus Hex Editor
HHD Hex Editor
Macintosh
HexEdit
HexEditor

Tip fișier2BinHex Encoded File

Dezvoltator BinHex
Categorie Fișiere codificate
Format N/A

.HEX numărul opțiunii 2

Fișier codificat cu o versiune timpurie a software-ului de codificare BinHex (binar-la-hexazecimal); utilizat pentru conversia fișierelor într-un format de text care ar putea fi trimis prin e-mail fără a fi corupte; de obicei ocupă mai mult spațiu decât fișierul original.

Mai multe informații

Programul BinHex este disponibil numai pentru Mac. Versiunile mai noi ale programului salvează fișierele BinHex cu o extensie .HQX mai degrabă decât ".hex".

Programe care se deschid HEX fișiere
Windows
Smith Micro StuffIt Deluxe for Windows
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
UUDeview
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Mac Binary Converter

Despre fișierele HEX

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .hex este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier BinHex Encoded File, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.

Comentarii recente

Anonim:
Bună! Încep un curs de microprocesoare și profesorul meu m-a rugat să găsesc informații despre fișierele .hex. Intrarea dvs. a fost foarte informativă și foarte bună pentru mine să înțeleg ce sunt. Este incredibil că acest format permite să conțină setări și alte date în format hexazecimal pentru a controla microcontrolerele. Mă întreb cum a evoluat extensia de-a lungul anilor pentru a susține sisteme complexe precum automobilele. Am încercat să creez și să deschid un fișier utilizând software-ul HexEdit. A fost foarte ușor de utilizat și am reușit să urmez perfect instrucțiunile dumneavoastră! Citind restul articolului dvs. am fost surprins de faptul că poate fi folosit și pentru a proteja datele din e-mailuri. Acest lucru pare foarte util! Vă mulțumesc pentru un articol atât de bun.