Principal : Extensii de fișiere : .exe Fişier

.exe Extensie de fișier

Tip fișier1Windows Executable File

Dezvoltator Microsoft
Categorie Fișiere executabile
Format Binary

Ce este EXE fișier?

Un fișier EXE conține un program executabil pentru Windows. EXE este scurt pentru "executabil" și este extensia standard de fișier utilizată de programele Windows. Pentru mulți utilizatori de Windows, fișierele EXE sunt sinonime cu programele Windows, făcând ".exe" una dintre cele mai cunoscute extensii de fișiere.

Mai multe informații

Fișierele EXE conțin codul mașinii binare care a fost compilat din codul sursă. Codul mașinii este salvat în așa fel încât să poată fi executat direct de CPU-ul computerului, prin urmare executând programul. Fișierele EXE pot conține, de asemenea, resurse, cum ar fi activele grafice pentru GUI, pictograma programului și alte resurse necesare programului. Pe platforme non-Windows, cum ar fi macOS și Linux, fișierele EXE nu sunt utilizat pentru executabile. MacOS, de exemplu, folosește .APP fișiere pentru a rula aplicații. Cu toate acestea, dacă doriți să rulați un fișier EXE pe o platformă non-Windows, puteți utiliza o mașină virtuală, cum ar fi Parallels Desktop sau VM VirtualBox, care permite Windows să fie rulat într-un mediu care nu este Windows.

Comun EXE numele de fișiere

Setup.exe - Un nume foarte comun pentru instalatorii de programe software. Când este deschis, începe procesul de instalare.

Install.exe - Un alt nume popular pentru instalatorii de software.

cmd.exe - Programul shell folosit de Windows 2000 și ulterior, înlocuind Comanda COMMAND.COM.

Programe care se deschid EXE fișiere
Windows
Microsoft Windows
Corel WinZip
RARLAB WinRAR
7-Zip
Microsoft Visual Studio
Smith Micro StuffIt Deluxe
Oracle VM VirtualBox
Linux
Oracle VirtualBox
Xamarin Mono
Wine
Oracle VM VirtualBox
Macintosh
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
Parallels Desktop for Mac
VMware Fusion
CodeWeavers CrossOver
Kronenberg WineBottler
Oracle VM VirtualBox

Tip fișier2PortableApps.com Application

Dezvoltator Rare Ideas
Categorie Fișiere executabile
Format Binary

.EXE numărul opțiunii 2

Program de calculator care poate rula de pe un dispozitiv portabil, cum ar fi o unitate flash USB, un iPod sau un hard disk portabil; conține setări de utilizator pe dispozitivul portabil, permițând programului să ruleze același lucru pe mai multe computere.

Mai multe informații

Aplicațiile portabile utilizează extensia fișierului compus .PAF.EXE .

Programe care se deschid EXE fișiere

Despre fișierele EXE

Scopul nostru este de a vă ajuta să înțelegeți ce este fișierul cu extensia * .exe este responsabil și cum se deschide.

Tipul de fișier PortableApps.com Application, descrierile programelor pentru Mac, Windows, Linux, Android și iOS afișate pe această pagină au fost examinate individual și verificate de comanda FileExt. Ne străduim să obținem acuratețe de 100% și să publicăm doar informații despre formatele de fișiere pe care le-am testat și testat.

Comentarii recente

Anonim:
Bună! În calitate de utilizator Windows, sunt mai mult decât familiarizat cu fișierele .exe obișnuite. Cu toate acestea, am decis să vă citesc articolul pentru a afla mai multe despre ele. Vă mulțumesc pentru explicațiile atât de clare privind formatul! Nu știam că .exe înseamnă "executabil". A fost grozav să aflu că aceste fișiere conțin cod binar de mașină împreună cu codul sursă pentru a le executa direct în CPU! Chiar dacă fișierele .exe sunt sinonime cu Windows, mi s-a părut progresiv faptul că mașinile virtuale pot fi folosite pentru a rula acest software pe sisteme precum Mac sau Linux. Ceea ce nu mă așteptam, era că acest format poate fi găsit și în aplicații portabile în dispozitive precum iPod-urile. Chiar înveți câte ceva nou în fiecare zi! Vă mulțumim pentru explicația excelentă!
Anonim:
Bună ziua, acolo. Sper că vă simțiți bine. Am găsit site-ul dvs. de ajutor, deoarece m-a ajutat să rezolv multe dintre îndoielile mele cu privire la extensia .exe4j. Prietenul meu mi-a trimis un e-mail cu mai multe dintre ele și nu aveam idee ce program să folosesc. Vă mulțumim că ați subliniat că sunt folosite de aplicația "Ej-technologies exe4j". Este interesant faptul că ajută la crearea de fișiere Windows EXE folosind fișiere JAR. Cantitatea de gândire pusă în proiectare sau sarcină este uluitoare. Se întâmplă multe în spatele fiecărei acțiuni pe care o efectuăm pe computerele noastre. Exemplele pe care le-ați furnizat, cum ar fi setările de configurare sau informațiile executabile ajută să aibă o imagine mai bună asupra lor. Ce se întâmplă dacă nu instalați Java Runtime Environment? Vă mulțumesc pentru sfaturi!