Xbox One nu se va activa? Cum să o remediați

Xbox One este o consolă populară de jocuri video, dar, ca orice tehnologie, are ocazional unele probleme. Uneori, refuză să pornească. Spre deosebire de Xbox 360 și inelul său roșu al morții, Xbox One nu are la fel de multe indicii externe explicite pentru probleme. Acest lucru înseamnă că trebuie să adoptați o abordare care exclude problemele de la cel mai probabil la cel mai puțin probabil, mai ales dacă dispozitivul refuză să pornească și oferă un cod de eroare.

Microsoft


Motive pentru care Xbox One nu se pornește

Există o serie de motive potențiale pentru care consola Xbox One nu pornește. Sursa de alimentare poate fi defectă sau conectată necorespunzător. Consola ar putea fi spartă sau supraîncălzită. Sau, controlerul are nevoie pur și simplu de o reîncărcare.

Cum se remediază un Xbox One care nu se va activa

Încercați câteva dintre soluțiile de mai jos înainte de a contacta Microsoft pentru reparații sau de a cumpăra un dispozitiv nou.

  1. Asigurați-vă că controlerul funcționează. Dacă ați încercat să porniți consola apăsând butonul Xbox de pe controler, apăsați butonul de alimentare de pe consolă. Dacă pornește, înlocuiți bateriile din controler. Apoi, opriți consola și porniți-o din nou cu controlerul. Dacă nu reușește, conectați controlerul direct la consolă cu un cablu USB și încercați din nou. Dacă niciunul dintre aceste lucruri nu funcționează, trebuie să înlocuiți controlerul.

  2. Verificați sursa de alimentare. Asigurați-vă că cablul este bine așezat în consolă și conectat în siguranță la priză. Dacă nu, așezați-l în ambele locuri și încercați din nou. Dacă consola încă nu pornește, verificați LED-ul de pe caramida electrică. Dacă nu este aprins sau dacă lumina clipește în portocaliu, înlocuiți sursa de alimentare. S-ar putea să fie necesar să aveți consola reparată dacă există o lumină constantă albă sau portocalie constantă.

  3. Verificați banda electrică. Dacă utilizați o bandă de alimentare, asigurați-vă că este pornită și funcționează corect. Unele au siguranțe care suflă într-o supratensiune și protejează electronica de daune. Verificați alte elemente conectate la bandă pentru a vă asigura că aceste dispozitive funcționează corect și încercați o priză diferită pe bandă. Dacă o priză de pe banda electrică este moartă, ar trebui să o înlocuiți imediat.

  4. Încercați o priză de perete diferită. Luați consola și sursa de alimentare la o altă priză, conectați-o și vedeți dacă se aprinde. Dacă da, probabil că există o problemă electrică. Dacă alte articole din cameră și din casă nu funcționează, opriți orice este conectat la acel circuit și mergeți la cutia de siguranțe sau la întrerupător. Căutați un întrerupător care se întoarce la de pe poziţie. Mutați-l în on si asteapta. Dacă orice altceva funcționează, poate fi o problemă cu priza; contactați un electrician autorizat.

  5. Resetați alimentarea internă. Deconectați cablurile de la consolă, priza de perete și sursa de alimentare și așteptați zece secunde. Apoi conectați-l din nou și apăsați butonul Xbox din partea din față a consolei.

  6. Asigurați-vă că Xbox One are o ventilație adecvată. Dacă consola se oprește în mijlocul unei sesiuni de jocuri și nu se va porni din nou, este posibil să se supraîncălzească. Îndepărtați orice obiect din jurul consolei și plasați-o astfel încât orificiile de aerisire de pe carcasă să poată atrage cu ușurință aerul.

    Poate doriți să utilizați aer conservat sau o cârpă uscată pentru a curăța praful din orificiile de aerisire, dacă este vizibil.

  7. Verificați setările consolei. Deschide setările meniu și alegeți Putere și pornire. Instant pe funcția pune consola în modul de repaus când o opriți, în loc să o opriți complet. Acest lucru permite consolei să pornească mai repede, dar ar putea interfera și cu pornirea. Setați-l la Economie de energie in schimb. Apoi, verificați Oprire automată setare în același meniu. Opriți-l dacă este necesar.

    Microsoft 

  8. Dacă niciuna dintre soluțiile de mai sus nu funcționează, consola dvs. ar putea avea nevoie de reparații. Contactați asistența pentru clienți Xbox.