Vizualizați fișierele și folderele ascunse pe computerul dvs. Mac cu Terminal

Mac-ul dvs. are câteva secrete, foldere ascunse și fișiere care vă sunt invizibile. Este posibil ca mulți dintre voi să nu-și dea seama cât de multe date ascunse există pe Mac-ul dvs., de la lucruri de bază, cum ar fi fișierele de preferință pentru datele utilizatorului și aplicațiile, până la datele de bază ale sistemului de care Mac-ul dvs. trebuie să ruleze corect. Apple ascunde aceste fișiere și foldere pentru a vă împiedica să modificați accidental sau să ștergeți date importante de care are nevoie Mac-ul dvs.

Raționamentul Apple este bun, dar există momente în care este posibil să trebuiască să vizualizați aceste colțuri în afara sistemului de fișiere Mac. De fapt, veți descoperi că accesarea acestor colțuri ascunse ale Mac-ului dvs. este unul dintre pașii din multe dintre ghidurile noastre de depanare pentru Mac, precum și ghidurile noastre pentru backupul datelor importante, cum ar fi mesajele de poștă electronică sau marcajele Safari. Din fericire, Apple include modalități de a accesa aceste bunătăți ascunse în OS X și macOS-ul mai recent. În acest ghid, ne vom concentra pe utilizarea aplicației Terminal, care oferă o interfață asemănătoare liniei de comandă pentru multe dintre funcțiile de bază ale Mac.

Cu Terminal, este suficientă o comandă simplă pentru ca Mac-ul tău să-și vadă secretele.


Terminalul este prietenul tău

  1. Lansa Terminal, situat la / Aplicații / Utilitare /.

  2. Tastați sau copiați / lipiți comenzile de mai jos în fereastra Terminal, una câte una, apăsând ENTER după fiecare.

    implicit scrie com.apple.finder AppleShowAllFi

    killal

  3. Introducerea celor două linii de mai sus în Terminal vă va permite să utilizați Finder pentru a afișa toate fișierele ascunse pe Mac. Prima linie spune Finderului să afișeze toate fișierele, indiferent de modul în care este setat steagul ascuns. A doua linie se oprește și repornește Finder, astfel încât modificările să poată intra în vigoare. Este posibil să vă vedeți desktopul dispărând și reaparând când executați aceste comenzi; asta este normal.


Ceea ce a fost ascuns se poate vedea acum

Acum că Finder afișează fișiere și foldere ascunse, ce poți vedea? Răspunsul depinde de folderul specific pe care îl urmăriți, dar în aproape fiecare folder veți vedea un fișier numit .DS_Store. Fișierul DS_Store conține informații despre folderul curent, inclusiv pictograma de utilizat pentru folder, locația în care se va deschide fereastra și alte biți de informații de care sistemul are nevoie.

Mai important decât fișierul omniprezent .DS_Store sunt folderele ascunse la care utilizatorii de Mac obișnuiau să aibă acces, cum ar fi folderul Library din folderul Home. Dosarul Bibliotecă conține multe fișiere și foldere care se referă la anumite aplicații și servicii pe care le utilizați pe Mac. De exemplu, v-ați întrebat vreodată unde sunt stocate mesajele dvs. de e-mail? Dacă folosiți Mail, le veți găsi în folderul ascuns al Bibliotecii. În mod similar, folderul Bibliotecă conține Calendarul dvs., Note, Contacte, Stările aplicației salvate și multe altele.

Continuați și priviți în jurul folderului Bibliotecă, dar nu efectuați modificări decât dacă aveți o problemă specifică pe care încercați să o remediați.

Acum, că puteți vedea toate folderele și fișierele ascunse în Finder (spuneți că de trei ori mai repede), probabil că veți dori să le ascundeți din nou, chiar dacă doar acestea tind să aglomereze ferestrele Finder cu elemente străine.


Ascunde dezordinea

  1. Lansa Terminal, situat la / Aplicații / Utilitare /.

  2. Tastați sau copiați / lipiți comenzile de mai jos în fereastra Terminal, una câte una, apăsând ENTER după fiecare.

    implicit scrie com.apple.finder AppleShowAllFil

    killal

  3. Puf! Fișierele ascunse sunt din nou ascunse. Niciun folder sau fișier ascuns nu a fost afectat la realizarea acestui sfat pentru Mac.

Mai multe despre Terminal

Dacă puterea aplicației Terminal vă intrigă, puteți afla mai multe despre ce secrete poate descoperi Terminalul în ghidul nostru: Utilizați aplicația Terminal pentru a accesa caracteristicile ascunse.