Virusul Wearedevs: Ce este și cum să-l eliminați

Ați descărcat recent un hack pentru jocul dvs. preferat de pe WeAreDevs.net? Este posibil să fi descărcat în mod neintenționat un exploit în același timp, iar computerul dvs. ar putea fi acum foarte compromis.

WeAreDevs a fost creat de un utilizator puternic Roblox. Este cunoscut în primul rând pentru hacks-urile gratuite pe care le oferă pentru acel joc pe site-ul său.


Ce este virusul WeAreDevs?

Acesta este un alt exemplu de așa-numit virus care nu se potrivește cu definiția majorității virușilor computerizați. De fapt, nici măcar nu este malware. Dar poate fi periculos: atunci când descărcați un hack de pe acel site, ați fi putut descărca cu ușurință și un exploit.

Exploitele sunt instrumente cunoscute ale criminalilor cibernetici concepute pentru a profita de orice slăbiciune de securitate de pe computer. Deoarece exploit-ul ar fi putut fi descărcat de pe site-ul WeAreDevs, se numește virusul WeAreDevs atunci când poate fi urmărit înapoi la acel site.


Cum funcționează virusul WeAreDevs?

Odată instalat pe computer, un exploit ajută virușii și malware-urile reale să se infiltreze în sistemul dvs. Este doar o mică bucată de software sau un pic de cod, dar practic forțează să deschidă orice goluri din sistemul dvs. și permite ca malware-ul să treacă cu ușurință.

Exploatările funcționează de obicei, permițând programului malware să vă redirecționeze către un site compromis, cu pagini de destinație invizibile care se ascund în spatele celui pe care îl vedeți sau apar anunțuri rău intenționate care par atât de nevinovate încât faceți clic de bunăvoie pe ele. Unele dintre aceste reclame sunt atât de rău intenționate încât nici nu trebuie să faceți clic pe ele; vă scanează sistemul pentru a detecta vulnerabilități și atacă cu ransomware sau alte amenințări.

Un exploit nu este malware; este un software care vă scanează sistemul pentru a detecta vulnerabilitățile și deschide ușa către malware pentru a intra în sistemul dvs.


Cum știu dacă am un exploat de la WeAreDevs?

Este dificil să le observi. Cu toate acestea, dacă ați folosit site-ul și apoi observați că jocul dvs. preferat nu se va încărca, sunteți redirecționat către site-uri web neașteptate sau vedeți o cantitate excesivă de anunțuri pop-up, ați fi putut descărca un exploit din site-ul care a deschis apoi ușa către orice tip de amenințare.

Nu faceți clic pe „Nu” în anunțurile pop-up

Jocurile afectate sunt aproape întotdeauna legate într-un fel de Roblox. Acestea pot include, dar nu se limitează la:

  • Roblox
  • Meep City
  • Lucrați la o pizzerie
  • Parkour Sim
  • Bătălii de rap auto

Cum am obținut acest virus?

WeAreDevs oferă instrumente de hacking care manipulează jocuri de tot felul. Utilizatorii raportează că descărcările de pe site tind să includă o mulțime de bloatware (cunoscute și sub numele de lopată), care este locul în care bucăți minuscule de software, cum ar fi exploit-urile, doresc să se ascundă. Dacă ați dezactivat software-ul antivirus în timp ce instalați unul dintre hacks, așa cum este recomandat, atunci acesta a alunecat chiar lângă dvs.

Motivul pentru care oamenii își dezactivează antivirusul atunci când utilizează acest site este că unele instrumente nu pot fi descărcate când antivirusul este activat. Acest lucru se datorează modului în care funcționează aceste instrumente de hacking: Ele vă ascund intenționat acțiunile pentru a vă permite să faceți lucruri pe care nu le puteți face în mod normal într-un joc, cum ar fi sărituri continue sau abilitatea de a se teleporta într-un joc în care nu aveți această opțiune. Datorită acestor manipulări ale codului software-ului de jocuri, software-ul antivirus le marchează în mod fals ca viruși sau malware și le blochează descărcarea.

În încercarea de a obține descărcarea, oamenii vor dezactiva de obicei antivirusul pentru o perioadă scurtă de timp. Asta deschide instant ușa exploatării.


Cum scap de virusul WeAreDevs?

Cel mai bun pariu pentru a elimina software-uri de acest gen este să permiți un program antivirus puternic care să poată aborda o mare varietate de amenințări. În funcție de sistemul dvs. și de cât de compromis este, acest proces de dezinfecție poate dura câteva ore. Aveți și alte opțiuni.

  1. Dacă nu doriți să utilizați un program antivirus pentru a elimina amenințarea, îl puteți face manual. Asigurați-vă că îl scoateți din orice rețea la care ar putea fi conectat și nu vă bazați doar pe dezactivarea rețelei prin intermediul software-ului. Trebuie să scoateți fizic cablul de rețea de pe computer și să dezactivați conexiunea Wi-Fi prin oprirea comutatorului Wi-Fi fizic și / sau prin îndepărtarea adaptorului Wi-Fi (dacă este posibil).

    Utilizatorii de Mac pot scăpa manual și de viruși.

  2. De asemenea, puteți încerca să eliminați manual exploatarea pur și simplu dezinstalând anumite aplicații legate de acesta. Atât Windows, cât și macOS au modalități clare de a dezinstala aplicațiile pe care nu mai doriți să le utilizați. Odată ce programul suspect este eliminat, rulați din nou software-ul antivirus pentru a vedea dacă avertismentul apare în continuare. Acest pas este uneori dificil, deoarece nu veți ști întotdeauna cu exactitate ce program a deținut exploatarea, cu atât mai puțin pe care a infectat malware-ul. 

  3. Dacă ați încercat să utilizați antivirus pentru a elimina amenințarea, dar programul dvs. vă oferă în continuare avertismente, puteți avea ceea ce este cunoscut ca o infecție malware persistentă care face ca virusul să revină în mod repetat. În acest caz, totuși, atât antivirus cât și anti-malware vor fi necesare pentru a elimina aceste tipuri de infecții.

    De ce aveți nevoie de un al doilea scaner de opinie pentru malware

Cum pot evita să obțin din nou virusul WeAreDevs?

Puteți face multe pentru a evita problemele în viitor și pentru a evita virușii sau alte amenințări.

Exploit-urile intră adesea în sistemul dvs. atunci când nu au instalate cele mai recente actualizări, deci este esențial să instalați actualizări și patch-uri pentru a conecta vulnerabilitățile sistemului atunci când este recomandat. În Windows, majoritatea corecțiilor, corecțiilor și remedierilor rapide sunt puse la dispoziție prin Windows Update. Microsoft își lansează de obicei patch-urile legate de securitate o dată pe lună în Patch Tuesday. Utilizatorii Linux pot aplica și patch-uri, iar utilizatorii Mac pot primi actualizări din App Store.

Alte programe care nu se actualizează regulat sau nu se actualizează automat, vor trebui să aibă patch-urile instalate manual. O modalitate ușoară de a verifica dacă există patch-uri este utilizarea unui instrument gratuit de actualizare a software-ului.

Alte modalități prin care vă puteți reduce șansele de infecție:

  • Nu descărcați hacks de joc.
  • Păstrați programele antivirus actualizate.
  • Nu deschideți atașamente de e-mail neașteptate.
  • Confirmați sursa atunci când descărcați programe noi.
  • Părăsiți rapid site-urile pe care nu vă așteptați să aterizați.
  • Nu faceți niciodată clic pe anunțuri pop-up.