Utilizați mai multe biblioteci iPhoto pentru a vă gestiona fotografiile

Utilitarul iPhoto stochează toate imaginile pe care le importă într-o singură bibliotecă foto. Funcționează cu mai multe biblioteci foto, deși numai o singură bibliotecă foto poate fi deschisă simultan. Dar chiar și cu această limitare, utilizarea mai multor biblioteci iPhoto este o modalitate excelentă de a vă organiza imaginile, mai ales dacă aveți o colecție foarte mare; colecții mari de imagini au fost cunoscute pentru a încetini performanța iPhoto.

Crearea mai multor biblioteci foto poate fi o soluție excelentă dacă aveți un număr mare de fotografii, dar aveți nevoie de o modalitate mai ușoară de a le gestiona. De exemplu, dacă conduceți o afacere la domiciliu, vă recomandăm să păstrați fotografiile legate de afaceri într-o altă bibliotecă foto decât fotografiile personale.


Faceți o copie de rezervă înainte de a crea noi biblioteci foto

Crearea unei noi biblioteci iPhoto nu afectează de fapt biblioteca foto curentă, dar este întotdeauna o idee bună să aveți o copie de rezervă curentă înainte de a manipula orice bibliotecă foto pe care o utilizați. La urma urmei, există șanse destul de mari ca fotografiile din biblioteca dvs. să nu fie ușor de înlocuit.

Urmați instrucțiunile din Cum să faceți o copie de rezervă a bibliotecii dvs. iPhoto înainte de a crea biblioteci noi.


Creați o nouă bibliotecă iPhoto

Pentru a crea o nouă bibliotecă foto, renunțați la iPhoto dacă este în prezent rulat.

  1. Țineți apăsată tasta opțiune și continuați să o țineți în timp ce lansați iPhoto.

  2. Când vedeți o casetă de dialog care vă întreabă ce bibliotecă foto doriți să utilizeze iPhoto, eliberați tasta de opțiune.

  3. Faceți clic pe Creare Nou , introduceți un nume pentru noua bibliotecă foto și faceți clic pe Economisești.

  4. Dacă lăsați toate bibliotecile foto în folderul Poze, care este locația implicită, este mai ușor să le copiați, dar puteți stoca unele biblioteci în altă locație, dacă preferați, selectând-o din Unde meniul derulant.

  5. După ce faceți clic Economisești, iPhoto se deschide cu noua bibliotecă foto. Pentru a crea biblioteci foto suplimentare, părăsiți iPhoto și repetați procesul.

Dacă aveți mai multe biblioteci de fotografii, iPhoto îl va marca întotdeauna pe cel pe care l-ați folosit ultima ca implicit. Biblioteca foto implicită este cea pe care iPhoto o va deschide dacă nu alegeți o altă bibliotecă foto atunci când lansați iPhoto.


Alegeți ce bibliotecă iPhoto să utilizați

  1. Pentru a selecta biblioteca iPhoto pe care doriți să o utilizați, țineți apăsat butonul opțiune cheie când lansați iPhoto.

  2. Când vedeți caseta de dialog care vă întreabă ce bibliotecă foto doriți să utilizeze iPhoto, faceți clic pe o bibliotecă pentru ao selecta din listă, apoi faceți clic pe Alege butonul.

  3. Aplicația iPhoto se lansează utilizând biblioteca foto selectată.

Unde sunt amplasate bibliotecile iPhoto?

După ce aveți mai multe biblioteci de fotografii, este ușor să uitați unde se află; de aceea vă recomand să le păstrați în locația implicită, care este folderul Poze. Cu toate acestea, există multe motive întemeiate pentru crearea unei biblioteci într-o altă locație, inclusiv economisirea spațiului pe unitatea de pornire Mac.

De-a lungul timpului, puteți uita exact unde se află bibliotecile. Din fericire, iPhoto vă poate spune unde este stocată fiecare bibliotecă.

  1. Părăsiți iPhoto, dacă aplicația este deja deschisă.

  2. Țineți apăsată tasta cheie opțiune, apoi lansați iPhoto. Se deschide caseta de dialog pentru selectarea bibliotecii de utilizat.

  3. Când evidențiați una dintre bibliotecile listate în caseta de dialog, locația sa va fi afișată în partea de jos a casetei de dialog.

Numele căii bibliotecii nu poate fi lipit, deci va trebui fie să îl scrieți, fie să faceți o captură de ecran pentru a o vedea mai târziu.

Cum să mutați fotografiile dintr-o bibliotecă în alta

Cu excepția cazului în care începeți de la zero și veți importa doar fotografii noi de pe camera dvs. în noile biblioteci, probabil că veți dori să mutați câteva imagini din vechea bibliotecă implicită în cele noi.

Procesul este puțin implicat, dar ghidul nostru pas cu pas, Crearea și popularea bibliotecilor suplimentare iPhoto, vă va ajuta să parcurgeți procesul. După ce ați făcut-o o dată, va fi un proces ușor de efectuat din nou pentru orice alte biblioteci de fotografii pe care doriți să le creați.