Utilizați Formulare de intrare acces pentru a introduce și modifica date

O bază de date Access constă din unul sau mai multe tabele care conțin informații conexe. Odată ce ați creat o astfel de bază de date goală, puteți trece prin toate tabelele pentru a le completa cu informații.

Cu toate acestea, acest lucru ar putea deveni obositor și confuz. Este greu să urmăriți relațiile dintre datele din tabele în timp ce încercați să introduceți date. Formularele de intrare de acces sunt un instrument valoros în acest sens. Puteți proiecta formulare de intrare, astfel încât să puteți introduce date într-un format logic

Să începem prin a crea câteva tabele simple și apoi să construim un formular de intrare Access deasupra acestora.

Instrucțiunile din acest articol se aplică Access 2019, Access 365, 2016, 2013 și 2010, cu excepția cazului în care se menționează altfel.


Crearea tabelelor în Access

Înainte de a putea crea un formular de intrare Access, trebuie să creați câteva tabele în care vor intra datele de formular.

Microsoft Access este excelent pentru întreprinderile mici. Deci, pentru acest exemplu, veți crea o bază de date Access pentru urmărirea informațiilor de vânzare.

Această bază de date va conține informații despre personalul dvs. de vânzări, vânzări lunare și cheltuieli lunare.

Pentru a vă construi masa în Access:

  1. Lansați o nouă bază de date în Access. Veți vedea un gol Table1.

  2. Selectați Faceți clic pentru a adăugași adăugați cinci câmpuri. Creați un text scurt, un text lung, un număr mare, un text scurt și două câmpuri valutare.

  3. Faceți clic dreapta pe fiecare câmp, selectați Redenumiți câmpul și tastați noul nume de câmp. Denumiți fiecare câmp Numele vânzătorului, adresa, numărul de telefon, luna, vânzările și cheltuielile.

  4. După ce ați redenumit toate câmpurile, sunteți gata să treceți la pasul următor.

Acum că tabelul dvs. este gata pentru date, este timpul să creați un formular pentru a introduce toate datele.

Câmpul cu număr mare este disponibil numai în Access 2019 sau o versiune ulterioară. În versiunile anterioare de Access, va trebui să utilizați un câmp String pentru a înregistra date precum un număr de telefon.


Creați un formular de introducere a accesului

Veți începe prin crearea unui formular simplu care vă permite să lucrați cu Table1 tabel.

Iată procesul pas cu pas pentru a crea noul formular de intrare:

  1. Selectați Crea din meniu și selectați Expertul formularului.

  2. selectaţi >> pentru a selecta toate câmpurile din tabel.

  3. selectaţi Următor → buton pentru a continua.

  4. Alegeți aspectul formularului pe care doriți. Justified este un punct de plecare bun și atractiv. Amintiți-vă, acesta este doar un punct de plecare. Puteți modifica aspectul real al formularului mai târziu în proces.

  5. selectaţi Următor → buton pentru a continua.

  6. Dați formularului un titlu, apoi alegeți butonul radio corespunzător pentru a deschide formularul în modul de introducere a datelor sau în modul de aspect.

  7. selectaţi finalizarea pentru a genera formularul.


Folosind formularul

Odată ce ați creat formularul, puteți interacționa cu acesta după cum doriți.

Vizualizarea aspect vă permite să personalizați aspectul câmpurilor specifice și al formularului în sine. Vizualizarea de introducere a datelor vă permite să interacționați cu formularul și să introduceți date.

Iată cum funcționează formularul:

  • Folosește > < butoane pentru a vă deplasa înainte și înapoi prin setul de înregistrări.
  • Platforma > butonul creează automat o nouă înregistrare la sfârșitul setului de înregistrări curent.
  • Platforma CAUTĂ câmpul vă permite să găsiți anumite elemente în tabelul dvs.
  • Utilizare Mergi la în Acasă meniul pentru a merge înainte și înapoi prin înregistrările tabelului. De asemenea, puteți accesa prima sau ultima înregistrare sau puteți crea una nouă.

Acum că ați creat acest prim formular, sunteți gata să începeți să introduceți date.

Încercați să vă jucați cu designul formularului. Deoarece formularele vor fi zona bazei de date Access, veți vedea și utiliza cel mai mult, este important ca formularul să fie bine conceput.


Formular de acces pentru introducerea datelor

Acum că ați creat un formular pentru tabela dvs., sunteți gata să începeți să introduceți date.

Avantajul utilizării noului formular de introducere a accesului este că nu trebuie să găsiți câmpuri individuale în tabel pentru a introduce datele. Pe măsură ce introduceți date într-un câmp, puteți doar să selectați Tab de pe tastatură pentru a trece la câmpul următor.

Odată ce apăsați butonul Tab tasta din ultimul câmp, va salva ultima înregistrare pe care o editați pe tabel și va trece la următoarea înregistrare goală.

Utilizați noul formular de intrare Access pentru a introduce câteva înregistrări în tabel.

Veți vedea că doar introducând datele formularului și apăsând fila, puteți introduce rapid multe înregistrări în tabel fără eforturi mari.

După cum puteți vedea, introducerea datelor folosind un formular de intrare Access este mult mai rapidă decât încercarea de a introduce date direct într-un tabel Access.


Modificarea datelor din tabel

Pe lângă adăugarea de date noi într-un tabel, un formular de intrare Access vă permite să modificați și datele care se află deja într-un tabel.

Iată cum funcționează:

  1. Derulați înainte și înapoi prin înregistrări folosind < or > pictograme sau folosind CAUTĂ pentru a căuta date în orice câmp din tabel.

  2. Selectați Economisești în grupul Înregistrări din meniul Acasă. Sau puteți apăsa tabul în ultimul câmp formular. Oricare dintre aceste opțiuni vă va salva schimbarea.

  3. Folosește > pictogramă cu o stea în dreapta ei pentru a sări imediat pentru a introduce o nouă înregistrare, indiferent de înregistrarea pe care o vizualizați în prezent.

  4. Odată ce aveți suficiente date, puteți începe să adăugați și să legați tabele noi și să creați rapoarte utile.

Microsoft Access este un instrument foarte puternic pentru urmărirea tuturor, de la o bibliotecă personală de cărți la întreaga afacere mică. Formularele vă oferă acces mult mai ușor la toate datele pe care le-ați stocat în tabelele de acces.