Utilizarea caracterelor și simbolurilor speciale Word

Unele simboluri și caractere speciale pe care poate doriți să le tastați în documentul dvs. Microsoft Word nu apar pe tastatură, dar le puteți include în document cu doar câteva clicuri. Dacă utilizați frecvent aceste caractere speciale, le puteți chiar atribui tastelor de comenzi rapide pentru a le include și mai ușor. 


Ce sunt caracterele sau simbolurile speciale din Word?

Caracterele speciale sunt simboluri care nu apar pe tastatură. Ceea ce sunt considerate caractere și simboluri speciale vor varia în funcție de țara dvs., de limba instalată în Word și de tastatura dvs. Aceste simboluri și caractere speciale pot include fracțiuni, simboluri ale mărcii comerciale și ale drepturilor de autor, simboluri valutare ale țării străine și multe altele.

Word diferențiază între simboluri și caractere speciale, dar nu ar trebui să aveți dificultăți în localizarea și inserarea nici în documente.


Inserarea unui simbol sau a unui caracter special

Pentru a insera un simbol, urmați acești pași:

Word 2007, 2010, 2013, 2016 și 2019

  1. Dati click pe Insera tab.
  2. Faceți clic pe butonul Symbol din secțiunea Symbols din extrema dreaptă a meniului Ribbon. Aceasta va deschide o cutie mică cu unele dintre cele mai frecvent utilizate simboluri. Dacă simbolul pe care îl căutați se află în acest grup, faceți clic pe el. Simbolul va fi inserat și ați terminat.
  3. Dacă simbolul pe care îl căutați nu se află în caseta mică de simboluri, faceți clic pe Mai multe simboluri ... în partea de jos a cutiei mici.
  4. Selectați simbolul pe care doriți să îl inserați.
  5. Apasă pe Insera butonul din partea de jos a casetei de dialog.

Odată ce simbolul dvs. este introdus, faceți clic pe Închide butonul.

Cuvânt 2003

  1. Faceţi clic pe Insera în meniul de sus.
  2. Clic Simbol... Aceasta deschide caseta de dialog Simbol.
  3. Selectați simbolul pe care doriți să îl inserați.
  4. Faceți clic pe butonul Insert din partea de jos a casetei de dialog.

Odată ce simbolul dvs. este introdus, faceți clic pe Închide butonul.


Ce se întâmplă dacă nu-mi văd simbolul?

Dacă nu vedeți ceea ce căutați printre simbolurile din caseta de dialog, faceți clic pe Caractere speciale filă și uită-te acolo.

Dacă simbolul pe care îl căutați nu se află în fila Caractere speciale, acesta poate face parte dintr-un anumit set de fonturi. Faceți clic înapoi la Simboluri fila și faceți clic pe lista derulantă etichetată Font. Poate că va trebui să căutați mai multe seturi de fonturi dacă nu sunteți sigur în ce set poate fi inclus simbolul dvs.


Atribuirea tastelor de comandă rapidă simbolurilor și caracterelor speciale

Dacă utilizați des un anumit simbol, vă recomandăm să atribuiți o tastă de comandă rapidă simbolului. Acest lucru vă va permite să inserați simbolul în documentele dvs. printr-o combinație rapidă de taste, ocolind meniurile și casetele de dialog.

Pentru a atribui o apăsare de tastă unui simbol sau unui caracter special, mai întâi, deschideți caseta de dialog Simbol așa cum este descris în pașii de mai jos pentru inserarea simbolurilor.

  1. Selectați simbolul pe care doriți să-l atribuiți unei taste de comandă rapidă.
  2. Faceți clic pe butonul Comandă rapidă. Aceasta deschide caseta de dialog Personalizare tastatură.
  3. În câmpul „Apăsați tasta de comandă rapidă nouă”, apăsați combinația de taste pe care doriți să o utilizați pentru a insera automat simbolul sau caracterul ales.
    1. Dacă combinația de apăsare de tastă pe care o alegeți este deja atribuită altcuiva, veți fi avertizat la ce comandă este atribuită în prezent lângă eticheta „În prezent atribuită”. Dacă nu doriți să suprascrieți această misiune, faceți clic pe backspace pentru a goli câmpul și a încerca o altă apăsare de tastă. 
  4. Selectați unde doriți să fie salvată noua misiune din lista verticală etichetată Salvați modificările în (a se vedea nota de mai jos pentru mai multe detalii despre aceasta).
  5. Apasă pe Atribui buton, apoi Închide.

Acum vă puteți insera simbolul făcând clic pur și simplu pe apăsarea tastelor atribuite.

Aveți opțiunea de a salva tasta de comandă rapidă pentru simbol cu ​​un anumit șablon, cum ar fi șablonul Normal, cel pe care se bazează în mod implicit toate documentele sau cu documentul curent. Dacă alegeți documentul curent, tasta de comandă rapidă va insera simbolul doar atunci când editați acest document; dacă alegeți un șablon, tasta de comandă rapidă va fi disponibilă în toate documentele care se bazează pe acel șablon.