Tot ce trebuie să știți despre mesajele directe Twitter

Un mesaj direct Twitter (DM) este un mesaj privat trimis unuia sau mai multor utilizatori Twitter specifici. În general, puteți trimite DM-uri doar persoanelor care vă urmăresc pe Twitter. La fel ca tweet-urile, DM-urile pot avea doar 280 de caractere.


De ce să trimiteți un DM?

S-ar putea să trimiteți un DM dacă doriți să vă conectați cu cineva unul la unu, dar nu știți adresa de e-mail a acestuia sau orice alt mod de a ajunge la el, sau dacă știți că petrec mult timp pe Twitter și este probabil să vadă un mesaj acolo înainte de oriunde altundeva. Ați folosi mai degrabă un DM decât un tweet dacă comunicarea nu este adecvată consumului public (cum ar fi organizarea unei întâlniri de afaceri). Unora dintre utilizatorii de Twitter le place să trimită un DM către fiecare nou adept, cu un mesaj primitor.


Unde apare un DM?

Un DM Twitter nu este același lucru cu un tweet; prin urmare, nu apare în nicio cronologie publică pe care toată lumea o poate vedea. Apare doar pe paginile de mesaje private ale expeditorului și receptorului (receptorilor) DM. Cu alte cuvinte, DM-urile sunt similare cu mesajele private pe care le schimbă utilizatorii Facebook. DM-urile sunt filetate, astfel încât să puteți vedea dialogul înainte și înapoi pe care l-ați avut cu cineva care utilizează sistemul DM al Twitter.


Cum știu dacă am primit un DM?

Puteți fi informat despre noile DM-uri în Twitter sau cu o notificare text sau e-mail dacă aveți contul configurat în acest fel.

În Twitter, când primiți un DM, o alertă va apărea în șina stângă a ecranului de pornire sub forma unui balon cu un număr în dreptul linkului Mesaje. Numărul se referă la câte DM noi aveți.

Cu cine pot DM?

În general, puteți trimite un DM oricui vă urmează. Dar există câteva excepții. Dacă persoana nu te urmărește, dar a optat pentru a primi DM de la oricine, îi poți trimite un DM. Sau, dacă ați schimbat DM-uri cu acea persoană în trecut, îi puteți trimite un DM chiar dacă nu vă urmăresc. De asemenea, dacă inițiați un DM mai multor persoane, oricine din grup poate răspunde întregului grup chiar dacă membrii grupului nu se succed toți.

Dacă doriți să trimiteți un DM către cineva pe Twitter, dar acesta nu vă urmărește, puteți totuși să le atrageți atenția folosind mânerul lor (cum ar fi @abc123) la începutul unui tweet. Tweet-ul nu va ajunge în secțiunea lor de mesaje așa cum ar face un DM, dar va iniția o notificare pe care utilizatorul este probabil să o vadă.

Cum trimit un DM?

Utilizați pașii următori pentru a compune un DM:

  1. Pe pagina de pornire Twitter, în șina stângă, selectați posturi.

  2. Pe posturi pagina, în partea de sus a ecranului, selectați Mesaj nou pictogramă (plic).

    Alternativ, puteți naviga la profilul persoanei și selectați Mesaj nou pictogramă (plic) din partea de sus a ecranului.

  3. A Mesaj nou apare fereastra. Tastați numele persoanei căreia doriți să îi trimiteți DM, apoi selectați Următor →.

  4. Apare o fereastră de mesagerie. Dacă ați corespondat deja cu persoana respectivă și nu ați șters mesajele, le veți vedea în fereastră. În câmpul de mesagerie, tastați mesajul, apoi selectați Trimite pictogramă (săgeată orientată spre dreapta). Mesajul apare în fereastra de mesagerie.

  5. Dacă destinatarul răspunde, mesajul său va apărea și în fereastra de mesagerie, similar cu un schimb de mesaje text.

Cum șterg un DM?

Dacă doriți să ștergeți un mesaj direct, este destul de simplu.

  1. Du-te la tine posturi secţiune.

  2. Selectați DM pe care doriți să îl ștergeți.

  3. selecta Ștergeți pentru dvs. iar mesajul va fi șters.