Telecomanda Fire Stick nu funcționează? Încercați aceste remedieri

Fire Stick și alte dispozitive Fire TV utilizează telecomenzi care sunt puțin diferite de majoritatea celorlalte telecomenzi din casă. Deoarece aceste telecomenzi sunt diferite de cele cu care probabil sunteți obișnuiți, să vă dați seama de ce telecomanda Fire Stick a încetat brusc să funcționeze poate fi dificilă.


Ce face ca o telecomandă Fire Stick să nu mai funcționeze?

Există o mulțime de lucruri care pot determina o telecomandă Fire Stick să nu mai funcționeze sau să o împiedice să lucreze vreodată. Cele mai frecvente probleme includ probleme cu bateriile, obstrucții care blochează semnalul de la telecomandă și interferențe de la alte componente electronice. Amintiți-vă, dacă toate celelalte nu reușesc, puteți încerca să resetați dispozitivul Fire Stick la setările sale din fabrică.

Iată cele mai frecvente motive pentru care o telecomandă Fire Stick nu mai funcționează:

  • Baterii: Cel mai frecvent motiv pentru care telecomandele Fire Stick nu mai funcționează sunt problemele cu bateria. Bateriile introduse necorespunzător, încărcarea scăzută a bateriei și alte probleme conexe pot face ca o telecomandă Fire Stick să nu mai funcționeze.
  • Împerecherea: Dacă telecomanda nu este asociată cu Fire Stick, nu va funcționa. Telecomandele de schimb trebuie întotdeauna asociate înainte de a le utiliza.
  • Distanţă: Telecomandele Fire Stick folosesc Bluetooth, nu în infraroșu, deci au o rază teoretică de aproximativ 30 de picioare. Intervalul real este de obicei mai mic.
  • Obstrucții: Nu aveți nevoie de o linie directă de vedere între Fire Stick și telecomandă, dar obstrucțiile pot reduce drastic autonomia.
  • Interferență: Dispozitivele care pot interfera cu conexiunile Bluetooth pot împiedica funcționarea corectă a telecomenzii.
  • Compatibilitate: Dacă ați achiziționat o telecomandă de schimb pentru Fire Stick, asigurați-vă că sunt compatibile.
  • Deteriora: Deteriorările externe, cum ar fi deteriorarea apei și defecțiunile interne cauzate de componentele defectate pot cauza oprirea funcționării telecomenzii Fire Stick.

Probleme cu bateria la distanță Fire Stick

Cele mai frecvente motive pentru care telecomenzile Fire Stick nu mai funcționează au toate legătură cu bateriile. Problema principală este că telecomandele Fire Stick folosesc Bluetooth în loc de infraroșu, iar conexiunea Bluetooth poate deveni necorespunzătoare atunci când bateriile se descarcă.

Telecomandele Fire Stick și Fire TV sunt destul de înfometate în comparație cu alte telecomenzi. Dacă utilizați foarte mult dispozitivul dvs. Fire TV, vă puteți aștepta să treceți prin baterii la un ritm mai mare decât v-ați putea aștepta. Deci, chiar dacă v-ați înlocuit bateriile recent, merită să le verificați.

Iată cum să excludeți bateriile ca o problemă atunci când telecomanda Fire Stick nu mai funcționează:

  1. Scoateți bateriile de pe telecomanda Fire Stick.

  2. Acordați atenție modului în care au fost instalate bateriile și asigurați-vă că nu erau înapoi. Dacă erau înapoi, reinstalați-le și încercați din nou telecomanda.

    Uitați-vă în interiorul compartimentului pentru baterii și veți vedea o diagramă care arată în ce direcție se instalează bateriile.

  3. Instalați baterii noi.

    Deoarece telecomanda Fire Stick utilizează Bluetooth în loc de infraroșu, este posibil ca bateriile care funcționează bine în telecomanda televizorului dvs. să nu funcționeze atunci când sunt schimbate în telecomanda Fire Stick. Folosiți baterii noi, dacă este posibil.

  4. Dacă telecomanda încă nu funcționează, încercați diferite baterii.

    Bateriile reîncărcabile furnizează doar 1.2 V, comparativ cu 1.5 V de la bateriile alcaline. Dacă aveți probleme cu reîncărcabilele, încercați baterii alcaline proaspete.

  5. Dacă telecomanda încă nu funcționează, probabil că bateriile nu sunt problema dvs.


Asocierea unei telecomenzi Fire Stick

Când cumpărați un nou dispozitiv Fire Stick sau Fire TV care vine cu o telecomandă, telecomanda ar trebui să fie deja asociată. Asta înseamnă că atunci când configurați pentru prima dată dispozitivul Fire Stick sau dispozitivul Fire TV, acesta ar trebui să recunoască deja intrările de pe telecomandă, fără a fi nevoie să faceți ceva special.

În unele cazuri, este posibil să constatați că Fire Stick și telecomanda nu au fost împerecheate sau că Fire Stick și telecomanda dvs. s-au despărțit în timp din cauza unei erori. Când se întâmplă acest lucru, repararea telecomenzii se ocupă de obicei de problemă.

Când cumpărați o telecomandă de schimb, trebuie întotdeauna să o împerecheați înainte de ao putea folosi.

Iată cum să împerecheați o telecomandă Fire Stick:

  1. Conectați dispozitivul Fire Stick și asigurați-vă că este pornit.

  2. Așteptați pornirea televizorului Fire.

  3. Țineți telecomanda lângă Fire Stick.

  4. Apăsați și mențineți apăsată tasta Acasă de pe telecomanda Fire TV.

  5. Continuați să țineți Acasă pentru cel puțin 10 secunde.

  6. Eliberați Acasă și vedeți dacă telecomanda funcționează.

  7. Dacă telecomanda încă nu funcționează, încercați să țineți apăsat butonul Acasă din nou butonul. Uneori este nevoie de mai multe încercări pentru ca acest proces să funcționeze.


Probleme la distanță și obstrucție cu telecomandele TV Fire

Telecomandele Fire Stick și Fire TV utilizează Bluetooth în loc de infraroșu, deci nu aveți nevoie de o linie de vedere directă între telecomandă și dispozitiv. Nici nu trebuie să îndreptați telecomanda către dispozitivul dvs., deoarece orientarea telecomenzii nu are nicio legătură cu puterea semnalului Bluetooth.

Dispozitivele Bluetooth precum telecomanda Fire Stick au o rază de acțiune teoretică de aproximativ 30 de picioare, dar o mulțime de lucruri pot reduce acea rază de acțiune. Orice obstacole între telecomandă și Fire Stick sau Fire TV pot reduce drastic autonomia telecomenzii.

Iată cum puteți verifica dacă distanța sau obstacolele sunt problema dvs.:

  1. Mutați telecomanda fizic mai aproape de Fire Stick.

  2. Eliminați orice obstacol între telecomandă și Fire Stick.

  3. Dacă telecomanda funcționează numai atunci când țineți telecomanda în spatele televizorului sau când sunteți foarte aproape de televizor, utilizați extensia Fire Stick pentru a repoziționa dispozitivul.

    Este posibil să aveți nevoie de o extensie mai lungă pentru a scoate Fire Stick-ul din spatele televizorului, dacă televizorul este montat într-o adâncitură sau într-un dulap de divertisment.

  4. Dacă aveți dispozitivul dvs. Fire TV plasat într-un dulap de divertisment sau într-o incintă similară, scoateți-l din incintă și verificați dacă telecomanda funcționează.


Telecomandă și interferențe Fire Stick

Bluetooth are unele avantaje față de infraroșu, cum ar fi modul în care lipsa unei linii de vedere între telecomandă și Fire Stick reduce doar autonomia în loc să împiedice deloc funcționarea telecomenzii. Cu toate acestea, telecomandele Bluetooth sunt susceptibile la interferențe pe care telecomandele cu infraroșu nu le au.

Verificați dacă aveți oricare dintre următoarele dispozitive oriunde în apropierea dispozitivului Fire Stick:

  • Cuptoare cu microunde
  • Difuzoare wireless
  • Cabluri coaxiale neecranate
  • Telefoane wireless
  • Difuzoare wireless
  • Alte dispozitive wireless

Dacă aveți dispozitive fără fir sau orice altceva care ar putea provoca interferențe Bluetooth, în apropierea dispozitivului Fire Stick, încercați să le mutați. Dacă nu este o opțiune, încercați să le opriți și să le deconectați unul câte unul pentru a vedea dacă acest lucru permite funcționarea telecomenzii dvs. Fire Stick. Acest lucru ar trebui să vă permită să identificați sursa interferenței și să o tratați în consecință.

Compatibilitate cu telecomanda Fire Stick

Dacă problema dvs. a început atunci când ați achiziționat o telecomandă Fire Stick de schimb și nu ați reușit să o asociați cu succes, este posibil să aveți o problemă de compatibilitate. Există mai multe generații de Fire Sticks, alte dispozitive Fire TV și telecomenzi Fire TV și nu funcționează toate împreună.

Amazon menține o listă de telecomenzi și dispozitive Fire TV, pe care le puteți utiliza pentru a vă asigura că telecomanda și dispozitivul dvs. sunt chiar capabile să funcționeze împreună.

Încercați să utilizați aplicația telefonică Fire TV

Dacă ați epuizat toate opțiunile, este posibil ca telecomanda dvs. Fire TV să nu fi funcționat corect sau să fi fost deteriorată. Cea mai bună opțiune, în acest caz, este să cumpărați o telecomandă de schimb. Între timp, puteți utiliza Android sau iPhone ca telecomandă pentru dispozitivul dvs. Fire Stick sau Fire TV.

Pentru a vă controla dispozitivul Fire TV cu un telefon, trebuie să instalați aplicația de la distanță Fire TV. Iată de unde să îl obțineți:

  • Android: aplicație de la distanță Fire TV pe Google Play.
  • iOS: aplicația de la distanță Fire TV din App Store.
  • Kindle: aplicație Fire TV de la distanță în magazinul de aplicații Amazon.

Iată cum să funcționeze cu dispozitivul dvs. Fire Stick sau Fire TV:

  1. Conectați dispozitivul Fire Stick sau dispozitivul Fire TV și așteptați pornirea acestuia.

  2. Descărcați și instalați aplicația de la distanță Fire TV și lansați-o.

  3. Conectați-vă la contul dvs. Amazon în aplicația de la distanță Fire TV.

  4. Selectați dispozitivul dvs. Fire TV din lista de dispozitive din aplicație.

  5. Așteptați să apară un cod pe televizor și introduceți-l în aplicație.

  6. Gata, telefonul dvs. va funcționa acum ca o telecomandă Fire TV.