Stăpânirea setărilor de confidențialitate ale Facebook: Keeping Your Social Circle Small

Crearea de noi prietenii este o experiență minunată, dar uneori s-ar putea să nu dorim ca toată lumea din lista noastră de prieteni de pe Facebook să afle despre aceasta. Din fericire, Facebook are mai multe setări de confidențialitate care ne permit să personalizăm cine ne poate vedea postările și cine poate vedea lista noastră de prieteni. În acest articol, vă vom ghida prin pașii pentru a face ca noile prietenii să fie invizibile pe Facebook.

Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să le faceți este să vă ajustați setările de confidențialitate. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe săgeata în jos din colțul din dreapta sus al profilului dvs. de Facebook, apoi faceți clic pe "Setări". De acolo, faceți clic pe "Confidențialitate" în meniul din stânga. Aici, puteți alege cine vă poate vedea postările viitoare, cine vă poate vedea lista de prieteni și cine vă poate trimite cereri de prietenie. În scopul acestui articol, ne vom concentra pe setările de confidențialitate pentru lista de prieteni.

Pentru a face ca noile prietenii să fie invizibile pe Facebook, va trebui să modificați setările listei de prieteni. Pentru a face acest lucru, mergeți la profilul dvs. și faceți clic pe "Friends" (Prieteni) sub poza dvs. de profil. De acolo, faceți clic pe pictograma creionului din colțul din dreapta sus al paginii 'Friends' și selectați 'Edit Privacy'. Aici, puteți alege cine vă poate vedea lista de prieteni. În mod implicit, această setare este setată la "Public", ceea ce înseamnă că oricine de pe Facebook vă poate vedea lista de prieteni. Pentru ca lista dvs. de prieteni să fie invizibilă pentru toată lumea, selectați "Only Me" (Doar eu) din meniul derulant.

Dacă doriți să fiți mai selectiv cu privire la cine vă poate vedea lista de prieteni, puteți crea o listă personalizată. Pentru a face acest lucru, selectați "Custom" (Personalizat) din meniul derulant, apoi faceți clic pe "Specific People or Lists" (Persoane sau liste specifice). Aici, puteți introduce numele persoanelor care doriți să vă poată vedea lista de prieteni. De asemenea, puteți crea o listă nouă făcând clic pe "+ New List" (+ Listă nouă) și adăugând numele persoanelor pe care doriți să le includeți în listă.

În cele din urmă, dacă doriți să vă asigurați că noile dvs. prietenii nu apar în fluxul de știri, puteți folosi lista 'Acquaintances' de pe Facebook. Această listă este concepută pentru persoanele cu care nu doriți să vă vedeți postările, dar cu care doriți totuși să rămâneți în legătură pe Facebook. Pentru a adăuga pe cineva pe lista "Acquaintances", accesați profilul acestuia, faceți clic pe butonul "Friends" (Prieteni) și selectați "Acquaintances" (Cunoștințe). Odată ce ați adăugat pe cineva pe lista de cunoștințe, postările acestuia vor apărea mai rar în fluxul de știri.

În concluzie, setările de confidențialitate ale Facebook ne permit să controlăm cine ne poate vedea postările și cine ne poate vedea lista de prieteni. Prin ajustarea acestor setări, putem face ca noile prietenii să fie invizibile pe Facebook și să ne menținem cercurile sociale mici. Fie că doriți să vă păstrați viața personală privată, fie că doriți doar să fiți mai selectiv cu privire la cine vă vede lista de prieteni, Facebook are instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă personaliza experiența în social media.