Silencing the Sound: Un ghid pentru tăierea sunetului pe iPhone

Există o varietate de motive pentru care este posibil să aveți nevoie să vă reduceți iPhone-ul la tăcere. Poate că sunteți într-o ședință, la un film sau pur și simplu încercați să lucrați. Oricare ar fi motivul, există câteva moduri diferite de a-ți amuți iPhone-ul, în funcție de ceea ce încerci să obții.

Metoda 1: Folosește comutatorul Mute

Cel mai simplu mod de a-ți dezactiva iPhone-ul este să folosești comutatorul fizic de mute de pe partea laterală a dispozitivului. Acest comutator va comuta telefonul între modul silențios și modul normal. Când comutatorul este în poziția "pornit" (cu punctul portocaliu vizibil), telefonul dvs. este în modul silențios și nu va emite niciun sunet atunci când primiți apeluri, mesaje text sau notificări. Când comutatorul se află în poziția "oprit" (fără punctul portocaliu vizibil), telefonul revine la modul normal și emite sunete ca de obicei.

Metoda 2: Folosiți butoanele de volum

Dacă nu doriți să folosiți comutatorul fizic de dezactivare a sunetului, puteți, de asemenea, să folosiți butoanele de volum de pe partea laterală a iPhone-ului pentru a reduce dispozitivul la tăcere. Pur și simplu țineți apăsat butonul de volum "jos" până când telefonul este în modul silențios. De asemenea, puteți ajusta volumul soneriei și al alertelor accesând Setări > Sunete și aplicații acustice și trăgând glisorul "Sonerie și alerte" spre stânga.

Metoda 3: Folosiți Nu deranjați

Nu deranjați este o funcție care vă permite să reduceți la tăcere apelurile, mesajele text și notificările de pe iPhone, permițând în același timp anumitor contacte sau alarme să sosească. Pentru a activa opțiunea Nu deranjați, accesați Settings > Do Not Disturb (Setări > Nu deranjați) și comutați comutatorul la "on". De asemenea, puteți programa Do Not Disturb să se activeze automat în anumite momente ale zilei, cum ar fi atunci când dormiți.

Metoda 4: Folosește Airplane Mode

Dacă ai nevoie să reduci complet la tăcere iPhone-ul tău, poți folosi Airplane Mode pentru a dezactiva toate conexiunile wireless, inclusiv cele celulare, Wi-Fi și Bluetooth. Pentru a activa Airplane Mode, glisați în sus din partea de jos a ecranului pentru a accesa Control Center și atingeți pictograma avion. Rețineți că acest lucru vă va împiedica, de asemenea, să efectuați sau să primiți apeluri sau mesaje text.

În concluzie, există mai multe modalități de a vă dezactiva iPhone-ul în funcție de nevoile dumneavoastră. Fie că dorești să reduci rapid la tăcere dispozitivul folosind comutatorul fizic de mute, fie că dorești să programezi opțiunea Do Not Disturb pentru a fi activată automat în anumite momente ale zilei, există o metodă care va funcționa pentru tine. Utilizând aceste sfaturi, puteți evita ca iPhone-ul dvs. să vă întrerupă ziua și vă puteți concentra pe ceea ce este important.

FAQ
Cum îmi dezactivez iPhone-ul fără butonul Mute?

Dacă butonul de dezactivare a sunetului de pe iPhone nu funcționează corect sau este stricat, puteți totuși să vă dezactivați iPhone-ul în câteva moduri diferite. Iată câteva opțiuni:

1. Folosiți Assistive Touch: Assistive Touch este o caracteristică a iPhone-urilor care vă permite să efectuați anumite acțiuni fără a utiliza butoanele fizice. Pentru a activa Assistive Touch, accesați Settings > Accesibilitate > Touch > AssistiveTouch și activați comutatorul. După ce ați activat Assistive Touch, puteți apăsa pe pictograma Assistive Touch de pe ecran, apăsați pe Device (Dispozitiv), apoi apăsați pe Mute (Silențios) pentru a dezactiva iPhone-ul.

2. Utilizați Centrul de control: Centrul de control este o modalitate rapidă de a accesa anumite funcții de pe iPhone, inclusiv funcția Mute. Pentru a accesa Centrul de control, trageți cu degetul în jos din colțul din dreapta sus al ecranului (pe iPhone X și versiunile ulterioare) sau trageți cu degetul în sus din partea de jos a ecranului (pe iPhone 8 și versiunile anterioare). În Centrul de control, atingeți butonul Mute pentru a dezactiva iPhone-ul.

3. Folosiți Siri: Dacă ai activat funcția Hey Siri pe iPhone, poți folosi comenzile vocale pentru a dezactiva iPhone-ul. Spuneți pur și simplu "Hei Siri, dezactivează-mi telefonul" și Siri vă va dezactiva iPhone-ul.

4. Folosiți aplicația Setări: Puteți, de asemenea, să vă dezactivați iPhone-ul accesând aplicația Setări și activând modul Silențios. Pentru a face acest lucru, mergeți la Settings > Sounds & Haptics (Setări > Sunete și aplicații acustice) și activați comutatorul pentru modul Silent (Silențios).

Acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care îți poți dezactiva iPhone-ul fără să folosești butonul fizic de dezactivare. Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu funcționează pentru dvs., este posibil să aveți nevoie să vă reparați sau să vă înlocuiți iPhone-ul.

Cum arată mute pe iPhone?

Atunci când îți pui iPhone-ul în modul mut, dispozitivul nu va produce niciun sunet sau vibrație atunci când primești apeluri, alerte sau notificări primite. În funcție de versiunea de iOS pe care o folosești, pictograma mute de pe iPhone poate să apară ușor diferit.

Dacă folosești iOS 14 sau o versiune ulterioară, pictograma de dezactivare a sunetului va apărea ca o linie portocalie în interiorul unui cerc în partea de sus a ecranului tău. Această pictogramă va apărea atunci când folosești comutatorul fizic de mute de pe partea laterală a iPhone-ului pentru a reduce la tăcere dispozitivul tău. Atunci când comutatorul este trecut în poziția silențios, linia portocalie va fi vizibilă în interiorul cercului.

Dacă folosești iOS 13 sau o versiune anterioară, pictograma de dezactivare a sunetului va apărea ca un clopoțel cu o linie care îl traversează în partea de sus a ecranului tău. Această pictogramă va apărea atunci când folosiți comutatorul fizic de mute de pe partea laterală a iPhone-ului pentru a reduce la tăcere dispozitivul. Atunci când comutatorul este trecut în poziția silențios, pictograma clopotului va avea o linie prin ea pentru a indica faptul că dispozitivul este mut.

În plus față de acești indicatori vizuali, este posibil să vedeți, de asemenea, o mică pictogramă cu semilună în bara de stare atunci când ați activat funcția "Nu deranjați" pe iPhone-ul dvs. Această pictogramă indică faptul că dispozitivul dvs. este în modul "Nu deranjați" și va reduce la tăcere toate apelurile și notificările primite până când dezactivați funcția.

Unde se află butonul Mute?

Locația butonului Mute depinde de dispozitivul sau platforma pe care o utilizați. În general, butonul de dezactivare a sunetului se găsește în secțiunea de setări sau controale a dispozitivului sau platformei.

De exemplu, dacă utilizați o platformă de videoconferință, cum ar fi Zoom sau Microsoft Teams, butonul de dezactivare a sunetului se află, de obicei, în colțul din stânga jos al ecranului. Pe un telefon sau pe un dispozitiv mobil, butonul de dezactivare a sunetului poate fi localizat pe ecranul de apel, de obicei sub forma unei pictograme a unui microfon cu o linie care îl traversează.

Dacă întâmpinați dificultăți în găsirea butonului de dezactivare a sunetului, puteți încerca să îl căutați în secțiunea de ajutor a platformei sau să contactați serviciul de asistență pentru clienți pentru asistență. Aceștia vă pot oferi instrucțiuni specifice cu privire la modul de localizare și utilizare a butonului de dezactivare a sunetului pe dispozitivul sau platforma dvs.