Sfaturi și trucuri pentru Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 este plin de funcții utile și multe nu sunt la fel de concentrate ca cele mai proeminente, cum ar fi scanerul de amprente și monitorul ritmului cardiac. Mai jos sunt câteva lucruri inteligente, utile, economisitoare de timp și simple, pe care le poate face Samsung Galaxy S5.


Creșteți sensibilitatea ecranului

Dacă Galaxy S5 nu răspunde la atingere, faceți-l mai sensibil la deget. Mergi la setările > Afişa Și selectați Creșteți sensibilitatea la atingere Caseta de bifat. Acest lucru vă ajută telefonul să vă înțeleagă ușor atingerea, chiar dacă purtați mănuși.

Ascundeți lucrurile în modul privat

Modul privat de pe Galaxy S5 ascunde fișierele media de la persoana care folosește telefonul, util în situațiile în care lăsați pe cineva precum copilul sau prietenul dvs. să vă acceseze dispozitivul. Puneți articolele stocate în Galerie, Video, Muzică, Înregistrare vocală și Fișierele mele în modul privat pentru a păstra aceste fișiere în siguranță împotriva ochilor curioși. Funcția Mod privat se găsește în Setări, în secțiunea Personalizare.

Pentru a utiliza funcția Mod privat, selectați o metodă de deblocare care va dezvălui conținutul ascuns atunci când ați introdus corect. Alegeți fie un model, cod PIN, parolă sau scanare de amprentă.

Pentru a pune fișierele în modul privat, selectați fișierele de ascuns, atingeți meniul din partea de sus a ecranului și alegeți Treceți la privat. Puteți vizualiza fișierele ascunse în timp ce modul privat este activat, deci trebuie să dezactivați modul privat pentru a ascunde datele (sau să le opriți automat de fiecare dată când ecranul devine negru).


Activați oprirea automată a muzicii

Dacă vă place să ascultați muzică în timp ce adormiți, dar nu doriți să redați un album întreg și să pierdeți bateria, setați playerul muzical să se oprească după o perioadă stabilită.

Deschideți playerul de muzică, accesați meniul, selectați setările, Apoi alegeți Muzică oprită automat pentru a vedea opțiunile. Această caracteristică Samsung S5 are temporizatoare presetate între 15 minute și două ore sau puteți seta un temporizator personalizat.


Deschideți camera din ecranul de blocare

Este ușor să pierdeți o oportunitate strălucitoare de fotografie atunci când trebuie să deblocați telefonul, să găsiți aplicația camerei, să o atingeți și să așteptați să se lanseze. Cu o singură modificare a setărilor, puteți adăuga un buton de pornire rapidă a camerei pe ecranul de blocare Samsung Galaxy S5. Mergi la setările > Setări rapide > Ecran de blocare, și permite Comandă rapidă a camerei.

Chiar dacă este blocată ecranul, camera este utilizabilă cu acest buton de pornire rapidă.


Utilizați expeditori prioritari

Pe măsură ce vă folosiți telefonul și primiți mesaje, Galaxy S5 sugerează expeditori prioritari. Acestea sunt persoanele pe care le trimiteți mesaje mult sau acel mesaj pe care vi-l trimiteți frecvent; pot fi adăugate în caseta expeditorului prioritar din partea de sus a aplicației SMS. Pentru a selecta un expeditor prioritar, atingeți + și alegeți din lista de contacte.

Activați notificările de apel în aplicație

Această setare utilă vă permite să continuați să utilizați o aplicație când intră un apel. În loc să întrerupeți ceea ce faceți pentru a accepta sau respinge apelul primit, apare o fereastră pop-up de notificare, care vă permite să răspundeți (chiar și în modul difuzor) sau să respingeți sunați fără a părăsi aplicația.

Pentru a face ca un Galaxy S5 să nu te mai întrerupă în timpul apelurilor, deschide aplicația Telefon, atinge butonul meniu, apoi mergi la setările > Apel > Ferestre pop-up legate de apel. Selectează Ferestre pop-up de notificare apel Caseta de bifat.

Adăugați mai multe scanări de amprentă

Scanerul de amprentă de pe Galaxy S5 are avantaje și, pentru a-l utiliza, înregistrați-vă amprenta, astfel încât telefonul să o recunoască când este timpul să o scanați. Cu toate acestea, știați că puteți înregistra mai multe amprente digitale?

Puneți mai multe citiri de amprentă într-un Galaxy S5 dacă nu vă place să schimbați modul în care țineți telefonul în mână doar pentru a vă scana amprenta. Sau poate doriți ca amprenta altcuiva să poată deschide telefonul. Puteți chiar să înregistrați tipărirea pe partea laterală a degetului mare pentru o operare cu o singură mână. 

Deschis setările și du-te la Scaner deget de la Personalizare secțiune. Atingeți Manager amprente digitale și alegeți semnul plus pentru a adăuga o altă amprentă.

Dacă este prima dată când se adaugă o amprentă digitală pe Galaxy S5, veți găsi instrucțiunile pentru prima dată pe pagina managerului de amprente digitale.

Cele mai bune 6 telefoane Samsung din 2020