Sennheiser HD 650 Recenzie: Căști de studio frumoase și premium

Lifewire / Jason Schneider


Proces de proiectare și configurare: în linie cu restul modelelor Sennheiser pro-focalizate

Majoritatea căștilor high-end ale Sennheiser arată aproximativ la fel. Au urechi uriașe care măsoară aproape 4.5 inci în cel mai lung punct și sunt în esență doar ovale zdrobite. Sennheiser le înclină înapoi pe fiecare ureche pentru a oferi un aspect mai natural și o potrivire mai standard. Unitatea pe care am testat-o ​​a venit într-un plastic ușor strălucitor, de culoare gri închis. Căștile pentru urechi au o nuanță de gri ușor mai închisă, permițând un pic de contrast. 

La exteriorul fiecărei cupe, există o cușcă din plasă metalică care protejează și arată structura complicată a șoferului în interior. Acest lucru permite, de asemenea, un sunet deschis, care ajută la calitatea sunetului, dar vom ajunge la asta în secțiunea ulterioară.

Logo-ul Sennheiser este serigrafiat de-a lungul părții superioare a benzii de susținere, iar numărul modelului HD 650 este gravat într-un dreptunghi de culoare gri deschis deasupra fiecărei urechi. Acest design este frumos, deoarece are suficiente atingeri fizice pentru a arăta că Sennheiser a depus un efort în aparență, fără prea multe culori strălucitoare pentru a elimina profesionalismul căștilor. 

La sfârșitul zilei, acestea sunt foarte simple și concepute eficient, în comparație cu albastrul petalat al modelului Sennheiser 600 și considerăm că aspectul este foarte bun. Indiferent dacă le utilizați pentru ascultarea zilnică a muzicii sau aveți clienți pentru o sesiune de mixare, aceștia nu vor distrage atenția de la scopul lor principal - oferind un sunet bogat, frumos și detaliat.

În ceea ce privește configurarea, nu există cu adevărat despre cine să vorbim. Scoateți căștile din cutie și sunt în esență plug and play, cu condiția să aveți un convertor digital-analog (DAC) și un amplificator de căști capabil să le susțină. Mai multe despre asta mai târziu. 

Lifewire / Jason Schneider


Confort și potrivire: catifelat și moale, cu un pic de presiune în jurul urechilor

În afara calității sunetului, confortul este una dintre cele mai importante caracteristici ale unei perechi de căști audiofile sau de producător, asta pentru că, indiferent dacă sunteți în căutarea unei ascultări de înaltă rezoluție sau petreceți ore întregi lucrând pe o piesă nouă, căștile trebuie să ofere un grad bun de confort. Sennheiser HD 650 se numără printre cele mai confortabile căști de studio pe care le-am testat.

Majoritatea căștilor de pe piață pe care consumatorii sunt familiarizați cu ceea ce se numește „spate închis”, ceea ce înseamnă că formează un sigiliu solid în jurul urechilor pentru a ajuta la izolarea sunetului și pentru a preveni scurgerea zgomotului de fundal în experiența dvs. de ascultare. Căștile precum HD 650 sunt deschise în spate, ceea ce înseamnă că căștile nu sunt cupole din plastic, ci mai degrabă creează un spațiu mai mare și respirabil în jurul urechilor. Acest lucru funcționează foarte mult în avantajul HD 650, deoarece permite fluxul de aer, ceea ce înseamnă că urechile nu se vor încălzi în timpul sesiunilor de ascultare prelungite. Aceasta creează, de asemenea, o scenă de sunet foarte frumoasă și naturală, dar din nou, vom ajunge la asta în secțiunea calității sunetului.

Nu am observat nicio uzură în săptămâna în care am folosit aceste căști. Într-o casă sau studio, ne așteptăm ca HD 650 să dureze ani de zile.

Căștile în sine sunt fabricate dintr-un material foarte moale, catifelat, care oferă o atingere frumoasă în jurul urechilor. Acest lucru este mult mai bun decât materialul mai neted, din piele, folosit de majoritatea căștilor. Un dezavantaj al tampoanelor este că spuma utilizată în interiorul acestora este fermă și elastică, nu la fel de plină ca inserțiile de spumă cu memorie utilizate pentru modelele de consum. Pe de o parte, acest lucru creează o potrivire frumoasă și stabilă, care se prinde bine și rămâne cu ușurință pe cap, dar poate deveni incomod pe durata utilizării pe termen lung. 

Este important să rețineți că etanșeitatea potrivirii va diferi de la persoană la persoană, în funcție de cât de mare este capul tău. Din nou, cupele spate deschise permit fluxul de aer către urechi, dar catifeaua strânsă, deși este moale, poate înăbuși fluxul de aer sub acea zonă specifică. La fel ca la majoritatea căștilor, potrivirea se referă la preferințele personale, așa că luați toate acestea cu un bob de sare. 

Lifewire / Jason Schneider


Calitatea construcției: solidă, atâta timp cât le păstrați în studioul dvs.

La fel ca multe alte căști din acest capăt al spectrului de prețuri, accentul a fost pus pe calitatea sunetului. Ca atare, o mare atenție în detaliile materiale a fost făcută în zonele producătoare de sunet. Driverele de neodim par a fi de înaltă calitate, dar Sennheiser a inclus chiar și ceva ce ei numesc „mătase acustică special concepută” pentru a ajuta la diminuarea artefactelor și menținerea distorsiunii armonice scăzute. Aceste materiale sunt atât premium (așa cum se arată în eticheta de preț), cât și benefice pentru redare, dovadă fiind calitatea sunetului pe care o puteți obține.

La exterior, construcția este în mare parte aceeași poveste. Am menționat deja că noi credem că designul se potrivește unui set premium de căști, dar considerăm, de asemenea, că HD 650 se simte mai robust în mână, chiar și în comparație cu HD 600. Banda este acoperită cu plastic, mai ales pentru a ajuta la realizarea Greutatea de 0.57 lire sterline, dar este robustă și rigidă, așa că suntem siguri că nu veți obține prea multe crăpături din utilizarea medie. În interiorul benzii de susținere se află banda metalică de ghidare care are puțin mai puțin decât HD 600 pe care am testat-o. Acest lucru ne-a dat mai multă siguranță că mecanismul de ajustare a dimensiunii va dura mult timp. 

Aveți o căști care este concepută pentru a asculta un sunet curat într-un studio sau într-o aplicație audiofilă.

Cablul de aici este, de asemenea, mult mai robust decât veți găsi pe HD 600 și alți concurenți. Este bine că Sennheiser a ales cablul ca unul dintre upgrade-urile premium (alături de mătasea menționată mai sus), deoarece cablul este un punct de întrerupere obișnuit pentru căști. În plus, firele se detașează de urechile individuale, astfel încât, dacă cablul nu funcționează, veți putea înlocui pur și simplu firul, mai degrabă decât întreaga unitate. 

În cele din urmă, spuma acoperită cu catifea de pe căști și spuma acoperită cu microfibră de-a lungul interiorului bandei se simte, de asemenea, premium. Nu am observat nicio uzură în săptămâna în care am folosit aceste căști. Într-o casă sau studio, ne așteptăm ca HD 650 să dureze ani de zile. 

Lifewire / Jason Schneider


Calitatea sunetului: Foarte bogată, deși pentru aplicații specifice

Calitatea sunetului cu căștile la acest calibru este o pungă mixtă, una dificil de analizat, mai ales dacă nu sunteți foarte pricepuți la specificații. Cel mai ușor de înțeles aici este răspunsul în frecvență. Aceste căști vor acoperi totul, de la 10 Hz la 39.5 kHz. Gama auzului uman este teoretic de la 20 Hz la 20 kHz, deși majoritatea dintre noi auzim un interval mult mai restrâns din cauza daunelor subtile de-a lungul duratei de viață medii. Ceea ce înseamnă acest lucru este că Sennheiser oferă un pic suplimentar sub intervalul de 20 Hz pentru a vă asigura că vi se prezintă toate basele (chiar și frecvențele subarmonice). 

De asemenea, au oferit o gamă largă de limite peste limitele teoretice. Aceasta înseamnă că intervalul pe care îl puteți obține aici nu ocupă limitele exterioare ale căștilor și, prin urmare, nu prezintă riscul de distorsiune. Pur și simplu, nu veți auzi mai mult decât este posibil, dar ceea ce auziți este mai exact.

Numărul ridicat de ohmi va însemna, de asemenea, că veți lăsa mult volum și detalii pe masă, cu excepția cazului în care utilizați un amplificator pentru căști adecvat, DAC sau interfață audio.  

Și acea precizie este punctul cheie aici. Aceste căști sunt proiectate ca monitoare de studio cu un răspuns plat. Asta înseamnă că nu veți avea nici o accentuare a basului, așa cum ați avea cu căștile de consum, și nici nu veți avea maxime de tăiere, așa cum ați avea în căști și căști de telefon. În schimb, veți auzi informațiile exact așa cum sunt prezentate în mix sau destul de aproape de ele. Asociați-l cu impedanța super-înaltă a HD 650 (300 ohmi, o măsură a puterii necesare pentru a le conduce) și aveți o pereche de căști concepute pentru a asculta sunete curate într-un studio sau într-o aplicație audiofilă. Numărul ridicat de ohmi va însemna, de asemenea, că veți lăsa mult volum și detalii pe masă, cu excepția cazului în care utilizați un amplificator pentru căști, DAC sau interfață audio adecvată. 

În cele din urmă, cu designul în spate deschis, deși nu vă va izola de zgomotul exterior, precum și de un spate închis, veți obține o scenă sonoră răcoritoare și realistă. În testele noastre, aceste căști au fost exacte, uimitor, pentru că am prins o mulțime de margini aspre în mixurile pe care le-am ascultat în timpul testării. Dacă precizia și detaliile sunt obiectivele tale, nu poți face mult mai bine decât acestea.


Preț: în mod arbitrar mai scump decât coborârea

HD 650 este scumpă o pereche de căști scumpe, costând 499 USD la prețul cu amănuntul complet dacă le primești direct de la Sennheiser. Dar un fapt ciudat aici este că pe Amazon, de obicei, cu 100 USD mai puțin, punându-i aproape la același preț ca HD 600. Diferența dintre cele două perechi de căști este marginală. HD 650 are o calitate a construcției puțin mai bună, mai puțină distorsiune armonică datorită mătăsii acustice și un răspuns de frecvență puțin mai mare. Dacă aceste lucruri sunt importante pentru dvs., alegeți HD 650. Dacă doriți să economisiți bani, există mai multe alte opțiuni. 

Concurență: Câteva nume de uz casnic cu care să cântăriți

Sennheiser HD 600: După cum am menționat, puteți obține o afacere puțin mai bună cu HD 600, dar va trebui să sacrificați un pic de calitate a construcției și o cantitate neglijabilă de distorsiuni armonice.

Sennheiser 280 Pro: Cel mai popular monitor din spate închis al Sennheiser este mult mai ieftin, dar, de asemenea, nu oferă răspunsul sau detaliile, așa cum veți obține cu design-urile deschise. Dar 280 Pro este un monitor de studio de rezervă excelent.

Beyerdynamic 990: Beyerdynamic se simte foarte asemănător în ceea ce privește confortul și construcția cu HD 650 și veți economisi câțiva dolari, atâta timp cât nu aveți nevoie de răspunsul și detaliile oferite de HD 650.

Sennheiser HD 600 Review Verdict final

Detalii costisitoare, dar imbatabile.

Chiar și pentru prețul premium, nu putem găsi foarte multe defecte la HD 650. Ei fac exact ceea ce ar trebui, oferind detalii impecabile, cu suficient spațiu la ambele capete ale spectrului de frecvență. Și o fac cu o eleganță confortabilă pe care nu o veți găsi de la o mulțime de mărci. Dacă sunteți un profesionist sau un audiofil, nu puteți face mult mai bine decât Sennheiser HD 650.  

Produse similare pe care le-am analizat:

  • Sony WH-1000XM3
  • Căști sport fără fir Jaybird X4
  • Căști Microsoft Surface

Specificații

  • Denumirea produsului HD 650

  • Marca produsului Sennheiser

  • UPC 615104099692

  • Preț 499.95 USD

  • Greutate 0.57 lbs.

  • Dimensiuni produs 6.5 x 3.75 x 8 in.

  • Culoare Gri și Negru

  • Cu fir / fără fir Cu fir

  • Garanție 2 ani

  • Impedanță 300 ohmi

  • Răspuns în frecvență 10–39500 Hz