Scrierea HTML cu MacIntosh TextEdit

Dacă utilizați un Mac, nu este nevoie să cumpărați sau să descărcați un editor HTML pentru a scrie HTML pentru o pagină web. Aveți TextEdit, un editor de text perfect funcțional încorporat în sistemul dvs. de operare macOS. Pentru mulți oameni, acest lucru este tot ce le trebuie vreodată pentru a codifica o pagină web - TextEdit și o înțelegere de bază a HTML.


Pregătiți TextEdit pentru a lucra cu HTML

TextEdit implicit la un format de text îmbogățit, deci trebuie să îl treceți la text simplu pentru a scrie HTML. Iată cum: 

  1. Deschideți TextEdit aplicație făcând clic pe ea. Căutați aplicația în docul din partea de jos a ecranului Mac sau în folderul Aplicații.

  2. Alege Fișier > Nou pe bara de meniu.

  3. Clic Format în bara de meniu și alegeți Faceți text simplu pentru a trece la text simplu.

Setați Preferințe pentru fișiere HTML 

Pentru a seta preferințele TextEdit astfel încât să deschidă întotdeauna fișiere HTML în modul de editare a codului:

  1. Cu TextEdit deschis, faceți clic pe TextEdit în bara de meniu și alegeți Preferințe.

  2. Apasă pe Deschideți și salvați tab.

  3. Apasă pe cutie chiar lângă Afișați fișiere HTML ca cod HTML în loc de text formatat.

  4. Dacă intenționați să scrieți HTML în TextEdit des, salvați preferința de text simplu făcând clic pe Document nou fila de lângă Deschideți și salvați și selectați butonul radio de lângă Text simplu.


Scrieți și salvați fișierul HTML

  1. Scrieți codul HTML. Trebuie să fiți mai atenți decât cu un editor specific HTML, deoarece nu veți avea elemente precum completarea etichetelor și validarea pentru a preveni erorile.

  2. Salvați codul HTML la un dosar. TextEdit salvează în mod normal fișiere cu o extensie .txt, dar din moment ce scrieți HTML, trebuie să salvați fișierul ca . Html.

    • Du-te la Fișier meniu.
    • Alege Salvare.
    • Introduceți un nume pentru fișier în fișierul Salvare ca câmp și adăugați . Html extensie de fișier.
    • Un ecran pop-up vă întreabă dacă doriți să adăugați extensia standard .TXT până la capăt. Alege Utilizați .html.
  3. Trageți fișierul HTML salvat într-un browser pentru a vă verifica munca. Dacă se pare ceva, deschideți fișierul HTML și editați codul în secțiunea afectată.

HTML de bază nu este teribil de greu de învățat și nu este nevoie să cumpărați niciun software suplimentar sau alte articole pentru a vă crea pagina web. Cu TextEdit, puteți scrie HTML complex sau simplu. Odată ce ați învățat HTML, puteți edita pagini la fel de repede ca cineva cu un editor HTML scump.