Schimbați locația directorului de stocare Opera Mail

Opera Mail se află la etapa de sfârșit de viață a ciclului său de viață al produsului; aceasta înseamnă că nu vor fi furnizate nici asistență tehnică, nici actualizări de produs și securitate. Produsul nu mai este disponibil pentru descărcare. 

Schimbarea bazei de date de stocare a poștei în Opera Mail este utilă dacă doriți să păstrați fișierele de e-mail stocate într-o anumită locație, cum ar fi pe un hard disk extern sau un serviciu de stocare în cloud.

Din fericire, puteți face o mică modificare a setărilor din Opera Mail pentru a forța programul să utilizeze un alt folder pentru a vă stoca e-mailurile. Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să fii conștient înainte de a face această modificare.

 pictafolio / Getty Images


Informații importante

Când schimbați directorul de e-mail implicit, Opera Mail nu va mai căuta e-mailurile în dosarul original. Aceasta înseamnă că, odată ce ați făcut modificarea pentru a utiliza o altă locație pentru directorul de e-mail, contul de e-mail pe care îl utilizați anterior nu va mai apărea atunci când deschideți Opera Mail.

Cu toate acestea, există o modalitate extrem de ușoară de a importa toate mesajele dvs. în noua locație, și anume de a muta pur și simplu toate informațiile din vechiul director de poștă electronică în noua locație. Opera Mail va funcționa exact în același mod, dar va folosi un folder nou pentru a stoca e-mailurile.

Altceva de reținut este că, dacă utilizați Opera Mail pentru prima dată sau cu un cont nou, ar trebui să modificați directorul așa cum este prezentat mai jos, înainte de a configura contul de e-mail. În acest fel, odată ce folderul a fost schimbat, puteți utiliza Opera Mail așa cum este, iar orice cont nou pe care îl adăugați va avea datele sale stocate în noul folder - nu este nevoie să faceți nicio copiere.


Schimbați locația directorului de stocare Opera Mail

  1. selectaţi Opera Mail buton de meniu.

  2. Selectați Ajutor > Despre Opera Mail pentru a deschide o filă nouă.

  3. Găsiți secțiunea „Căi” și apoi copiați calea scrisă lângă linia „Preferințe”. Ar trebui să indice un fișier INI, cel mai probabil operaprefs.ini dacă utilizați o versiune actualizată a Opera Mail.

  4. Acum trebuie să deschideți fișierul INI într-un editor de text. Puteți ajunge acolo în Windows lipind calea pe care ați copiat-o în caseta de dialog Executare (utilizați Windows Key + R a ajunge acolo). Pe un dispozitiv MacOS, utilizați aplicația TextEdit.

    Versiunile mai vechi de Opera Mail ar putea folosi un fișier INI de preferințe numit opera [numărul versiunii] .ini, cum ar fi opera6.ini. Este același fișier, doar cu un nume diferit.

  5. În fișierul INI, găsiți secțiunea intitulată [Mail]. chiar sub el, tastați următoarele:

    Director rădăcină e - mail =

    Unele versiuni ale Opera Mail au deja parametrul „Mail Root Directory” în fișierul INI. Dacă acesta este cazul pentru dvs., ștergeți doar calea care există deja (dacă există una) și tastați-o pe cea pe care doriți să o utilizați.

  6. După „=”, tastați calea unde doriți să fie localizat directorul de e-mail. Poate fi oriunde doriți, inclusiv un hard disk extern, un alt folder de pe hard diskul principal sau o locație de rețea.

    Iată un exemplu în care am schimbat directorul de e-mail Opera Mail pentru a fi rădăcina unității C, într-un folder numit „OperaMail”:

    Director rădăcină poștală = C: OperaMail

    Dacă locația pentru directorul de poștă electronică se află în rețea, ca pe un computer partajat, trebuie să utilizați două bare oblice inversate ca aceasta pentru a desemna că locația nu este locală: \ computer la distanță OperaMail

  7. Salvați fișierul și ieșiți din documentul INI.

    Luați notă de folderul „Director de poștă electronică”. Este posibil să aveți nevoie din nou de mai jos.

  8. Dacă Opera Mail a fost deschis tot timpul, opriți-l și apoi redeschideți programul.

Dacă există deja o altă intrare în secțiunea [Mail], puneți această nouă intrare deasupra acesteia, astfel încât să fie poziționată chiar sub textul [Mail], așa cum se arată mai sus.


Cum să mutați poșta veche într-o locație nouă

Dacă utilizați Opera Mail înainte de a schimba locația directorului de e-mail, atunci probabil că doriți să continuați să utilizați același cont cu toate aceste e-mailuri. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să copiați datele din folderul original și apoi să le lipiți în acest nou folder pe care l-ați creat mai sus.

Iată cum puteți face acest lucru:

  1. Închideți Opera Mail dacă este deschis în prezent.

  2. Accesați folderul implicit pe care l-ați modificat mai sus. Este probabil C: Users [nume de utilizator] AppData Local Opera Mail Opera Mail mail, dar utilizați calea „Director de poștă electronică” pe care ați copiat-o la Pasul 3 pentru a vă asigura

  3. În folderul „mail”, selectați fiecare folder și fișier pe care îl vedeți acolo. presa Ctrl + A de pe tastatură pentru a selecta rapid toate fișierele. Ar trebui să existe un folder numit imap, indexer și store și diverse fișiere, cum ar fi un cont, index și fișier omailbase.

  4. Acum copiați totul apăsând Ctrl + C. O altă modalitate este să faceți clic dreapta sau să țineți apăsat pe selecție și apoi să alegeți Copiați opțiune din meniu.

  5. Deschideți folderul pe care l-ați ales în secțiunea de mai sus (cum ar fi C: OperaMail ).

  6. Inserați tot ce ați copiat cu câțiva pași înapoi. Faceți acest lucru apăsând Ctrl + V sau făcând clic dreapta sau atingând și ținând apăsat, apoi alegând Pastă opțiune.

  7. Deschideți Opera Mail. Totul ar trebui să arate exact la fel ca înainte, doar că acum datele dvs. de e-mail sunt stocate într-o locație nouă.

    Noul folder ar trebui să fie gol, dar nu va fi dacă vă configurați un cont după ce ați schimbat directorul de e-mail de mai sus. Dacă ați făcut acest lucru, luați în considerare dacă aveți nevoie de acele fișiere de e-mail sau dacă le puteți suprascrie