Scanați Windows 7 pentru viruși – Ghid de securitate

Dacă ar trebui să faceți un lucru des, este să vă asigurați că PC-ul dvs. Windows 7 cu fișierele sale neprețuite nu conține malware. Singura modalitate de a face acest lucru este utilizarea unei aplicații antivirus care vă va ajuta să găsiți și să scăpați de malware de pe computer.

Instrucțiunile din acest articol se aplică pentru Windows 7.

Începând din ianuarie 2020, Microsoft nu mai acceptă Windows 7. Vă recomandăm să faceți upgrade la Windows 10 pentru a primi în continuare actualizări de securitate și asistență tehnică.


Cum să vă scanați computerul Windows pentru viruși și alte programe malware

Malware-ul este orice tip de software care încearcă să vă provoace daune computerului sau computerului. Variantele includ viruși, troieni, keyloggers și multe altele.

Pentru a vă asigura că computerul dvs. este în siguranță, trebuie să utilizați o soluție anti-malware, cum ar fi aplicația gratuită Microsoft Security Essentials (software-ul este gratuit pentru utilizatorii care au o copie autentică și validată a Windows Vista și 7).

Deși ar trebui să programați Security Essentials pentru a vă scana în mod regulat computerul, ar trebui să efectuați o scanare manuală ori de câte ori bănuiți că ceva nu este în regulă cu computerul. Încetinirea bruscă, activitatea ciudată și fișierele aleatorii sunt indicatori buni.

  1. Pentru a deschide Microsoft Security Essentials, faceți clic dreapta pe pictograma Security Essentials din zona de notificare din bara de activități Windows 7 și faceți clic pe Deschis din meniul care apare.

    Dacă pictograma nu este vizibilă, faceți clic pe săgeata mică care extinde zona de notificare, care afișează pictograme ascunse; faceți clic dreapta pe Elementele esențiale de securitate pictograma și faceți clic pe Deschis. Alternativ, tastați „Essentials"în caseta Start căutare și alegeți Microsoft Security Essentials.

  2. Când se deschide fereastra Security Essentials, veți observa că există diverse file și mai multe opțiuni.

    Din motive de simplitate, ne vom concentra doar asupra efectuării unei scanări, dacă doriți să actualizați Security Essentials, urmați aceste instrucțiuni.

  3. În Acasă filă, veți găsi mai multe stări, protecție în timp real și definiții de viruși și programe spion. Asigurați-vă că ambele sunt setate la On La zi, respectiv.

    Următorul lucru pe care îl veți observa este unul destul de mare Scaneaza acum butonul și în dreapta, un set de opțiuni care vor determina tipul de scanare. Posibilitățile sunt următoarele:

    • Rapid - Această scanare va fi rapidă și la suprafață, astfel încât este posibil să nu puteți găsi acei viruși sau alte programe malware care se ascund adânc în structura fișierului.
    • Complet - Scanarea completă este cea mai bună opțiune dacă nu ați scanat computerul Windows pentru viruși de ceva vreme.
    • Obicei - Această opțiune vă permite să setați parametri specifici, cum ar fi locul în care doriți să scanați și nivelul scanării. Este o opțiune excelentă dacă aveți un hard disk extern sau o cheie de memorie pe care doriți să o scanați împreună cu orice alte unități atașate la computer.

    Vă recomandăm să efectuați acest lucru Scanare completă dacă nu v-ați scanat computerul de ceva timp sau dacă ați actualizat recent definițiile virusului.

  4. După ce ați selectat tipul de scanare pe care doriți să îl efectuați, selectați Scaneaza acum butonul și planificați să vă îndepărtați puțin timp de computer.

    Ați putea continua să lucrați pe computer. Cu toate acestea, performanța va fi mai lentă și veți încetini și procesul de scanare.

  5. Odată ce scanarea este finalizată, vi se va prezenta o stare protejată pentru computer dacă scanarea nu a găsit nimic. Dacă găsește malware, Security Essentials va face tot ce poate pentru a scăpa de fișierele malware de pe computer.

Cheia pentru a vă menține computerul în siguranță și sănătos este întotdeauna să aveți cele mai recente definiții de virus pentru orice aplicație antivirus pe care o utilizați și să efectuați scanări de virus în mod regulat.