Resetați sistemul de imprimare al computerului Mac pentru a remedia problemele de imprimantă OS X

Când imprimanta dvs. nu tipărește, nu apare în caseta de dialog Imprimare, nu mai apare în panoul de preferințe Imprimante și scanere Mac, sau se afișează ca offline și nimic din ceea ce faceți nu o readuce într-o stare online sau inactivă, încercând să fie familiar corecțiile de imprimare pot funcționa. Cu toate acestea, dacă aceste remedieri nu rezolvă problema, este timpul să alegeți opțiunea mai puțin cunoscută și mult mai extinsă de resetare a sistemului de imprimare Mac.

Informațiile din acest articol se aplică computerelor Apple cu macOS Catalina (10.15) prin OS X Mavericks (10.9).


Metode de bază de depanare a imprimantei

Înainte de a aborda resetarea sistemului de imprimare, urmați acești pași simpli:

  • Verificați dacă imprimanta are cerneală sau toner și hârtie.
  • Ștergeți orice lucrări de imprimare deschise.
  • Porniți și porniți imprimanta.
  • Dacă este o imprimantă USB, deconectați-o și reconectați-o.
  • Utilizați Software Update sau App Store sau vizitați site-ul web al producătorului imprimantei pentru a vedea dacă există versiuni mai noi ale software-ului sau driverelor imprimantei disponibile.
  • Ștergeți și reinstalați imprimanta în panoul de preferințe Imprimante și scanere.

Dacă aveți în continuare probleme, este timpul să resetați sistemul de imprimare, care șterge toate componentele sistemului, fișierele, cache-urile, preferințele și alte cote și se termină și începe din nou. Această abordare elimină, de asemenea, toate scanerele și aparatele de fax de pe Mac.


Înainte de a reseta sistemul de imprimare

MacOS și OS X includ o modalitate simplă de a restabili sistemul de imprimantă la o stare implicită, așa cum era atunci când ați pornit computerul pentru prima dată. În multe cazuri, eliminarea tuturor fișierelor și cozilor de imprimare vechi poate fi ceea ce aveți nevoie pentru a instala sau reinstala cu succes un sistem de imprimantă de încredere pe computerul dvs. Mac.

Acest proces de resetare este ultima opțiune pentru depanarea unei probleme de imprimantă. Elimină și șterge multe elemente. Mai exact, acesta:

  • Șterge toate cozile de imprimantă și toate lucrările de imprimare din coadă.
  • Resetează toate setările imprimantei la valorile implicite din fabrică.
  • Elimină toate fișierele de preferințe ale imprimantei.
  • Resetează permisiunile din directorul / tmp al Mac.
  • Elimină orice imprimantă sau scaner pe care l-ați adăugat la panoul de preferințe Imprimante și scanere.

După ce resetați sistemul de imprimare Mac, adăugați înapoi orice imprimante, aparate de fax sau scanere pe care le utilizați pe Mac.


Cum să resetați sistemul de imprimantă al computerului dvs. Mac

Resetați sistemul de imprimantă de pe computerul Mac prin intermediul Preferințelor de sistem. Iată cum:

  1. Lansa System Preferences selectându-l din meniul Apple sau făcând clic pe pictograma acestuia din Dock.

  2. selectaţi Imprimante și scanere panoul de preferințe.

  3. În Imprimante și scanere panoul de preferințe, poziționați cursorul într-o zonă goală din bara laterală a listei de imprimante. Apoi, faceți clic dreapta și selectați Resetați sistemul de imprimare din meniul pop-up.

  4. Sistemul vă întreabă dacă doriți să resetați sistemul de imprimare. Clic restabili a continua. Dacă sistemul vă solicită parola de administrator, tastați-o, apoi faceți clic pe OK.


Ce trebuie să faceți după ce resetați sistemul de imprimantă

După ce resetați sistemul de imprimare, adăugați orice imprimante cu fir sau fără fir pe Mac. Procesul de bază este să faceți clic pe Adăuga (+) din panoul de preferințe al imprimantei și apoi urmați instrucțiunile de pe ecran. Ocazional, această abordare simplă nu funcționează cu Mac-urile mai vechi. În acest caz, trebuie să instalați manual imprimanta pe Mac.