Resetați de la distanță parola și codul ecranului de blocare Android

Dacă aveți smartphone-uri sau tablete cu scanere de amprente, posibilitatea de a vă accesa dispozitivele cu o simplă atingere sau glisarea degetului este o comoditate minunată. Din nou, această simplitate face ușor să uitați parola și numărul PIN. Aceasta este o problemă dacă telefonul sau tableta necesită numărul dvs. PIN pe ecranul de blocare. Cu toate acestea, există mai multe moduri de a debloca de la distanță un Android.

Aceste instrucțiuni se aplică majorității dispozitivelor Android fabricate de Samsung, Google, Huawei, Xiaomi și alții. Opțiunea Samsung Find My Mobile funcționează numai cu telefoanele Samsung.


Deblocați Android de la distanță

Lifewire

Există mai multe moduri de a debloca de la distanță Android atunci când nu puteți trece de ecranul de blocare. Pentru a avea acces la Android, fie resetați PIN-ul sau parola de la distanță, rădăcinați telefonul pentru a-i modifica setările sau resetați telefonul.

Dacă ați deplasat greșit telefonul Android sau l-ați furat, încercați aplicații care vă ajută să îl localizați.


Google Găsește dispozitivul meu

De ani de zile, aplicația web Google Find My Device a permis utilizatorilor să schimbe codul PIN al ecranului de blocare. Aceasta nu mai este o opțiune. Acum, este posibil să utilizați Găsiți dispozitivul meu numai pentru a localiza un telefon sau o tabletă folosind web-ul sau un alt dispozitiv și pentru a trimite un mesaj pe ecran în cazul în care cineva a găsit dispozitivul pierdut.

Acest lucru nu înseamnă că nu veți putea debloca Android de la distanță. Înseamnă doar că nu va fi atât de ușor. Aveți în continuare opțiuni.


Samsung Find My Mobile

Dacă dețineți un telefon sau o tabletă Android Android și dacă v-ați înregistrat dispozitivul cu contul Samsung, aveți noroc. Utilizați Samsung Find My Mobile pentru a reseta ecranul de blocare.

Pentru a activa deblocarea de la distanță pe Android cu Samsung Find My Mobile:

  1. Deschis setările pe dispozitiv.

  2. Selectați Blocați ecranul și securitatea. Pe unele dispozitive Samsung, poate fi necesar să selectați Securitate or Biometrie și securitate in schimb.

  3. Selectați Găsiți mobilul meu.

  4. Selectați adăugaţi un cont și conectați-vă la contul dvs. Samsung.

  5. Porniți Telecomenzi comutare.

  6. Pentru a vă debloca dispozitivul, accesați pagina web Samsung Find My Mobile și conectați-vă.

  7. Selectați Descuia.

  8. Informațiile de blocare a ecranului de pe dispozitivul dvs. sunt șterse. Acesta ar putea fi modelul, codul PIN, parola sau datele biometrice pe care le-ați configurat inițial.


Android mi-a uitat parola

Dacă utilizați o versiune mai veche de Android, în special Android 4.4 KitKat sau mai vechi, capacitatea de a reseta ecranul de blocare este integrată în ecranul de blocare.

Pur și simplu introduceți de cinci ori modelul sau codul incorect și veți vedea un Am uitat modelul or Am uitat codul PIN mesaj. Selectați mesajul și conectați-vă la contul dvs. Google pentru a reseta ecranul de blocare.

Utilizați ADB minim și Fastboot (numai telefoane înrădăcinate)

Una dintre cele mai simple modalități de a reseta ecranul de blocare este de a utiliza comenzi speciale disponibile cu Minimal ADB și Fastboot. Poftă aici este că această metodă funcționează numai pe telefoanele Android înrădăcinate.

Această funcție avansată editează baza de date de pe telefonul dvs. care stochează codul PIN al ecranului de blocare. Dacă nu sunteți familiarizați cu înrădăcinarea Android sau nu vă simțiți confortabil să lucrați cu instrumentul Minimal ADB și Fastboot, săriți peste această opțiune.

Dacă nu ați folosit niciodată acest instrument până acum, luați ceva timp pentru a afla totul despre configurarea Minimal ADB și Fastboot și despre conectarea la telefon folosind o conexiune USB.

După ce ați urmat instrucțiunile pentru a activa depanarea USB pe telefon și ați deschis fereastra de comandă Minimal ADB, introduceți Dispozitive adb pentru a confirma că sunteți conectat la telefon.

  1. Introduce coajă adb și selectați Introduce.

  2. Introduceți următoarele comenzi pe rând. Selectați Introduce la sfârșitul fiecărei linii.

    cd /data/data/com.android.providers.s sq set system value value = 0 where name = 'lock_patte update system set value = 0 where name =' lockscreen.lockedout

  3. Reporniți telefonul și ecranul de blocare va fi resetat.


Resetați dispozitivul Android

Dacă nimic altceva nu funcționează, aveți în ultimă instanță posibilitatea de a vă recupera dispozitivul. Va trebui să vă ștergeți dispozitivul și să o luați de la capăt. Dezavantajul este că veți pierde toate datele și fișierele stocate pe acesta. Dezavantajul este că nu va trebui să cumpărați un nou telefon sau tabletă.

Este posibil să faceți o resetare din fabrică în modul de recuperare dacă nu puteți trece de ecranul de blocare. Cu toate acestea, o metodă mai rapidă și mai simplă este utilizarea Google Find My Device pentru a șterge complet dispozitivul.

  1. Porniți dispozitivul.

  2. Într-un browser web, accesați pagina web Google Find My Device.

  3. Alegeți dispozitivul Android de care sunteți blocat în prezent.

  4. Selectați Ștergeți dispozitivul în panoul din stânga.

  5. În Ștergeți dispozitivul , citiți avertismentele, apoi selectați Ștergeți dispozitivul.

  6. Este posibil să vi se solicite să vă conectați la Contul dvs. Google înainte de a începe procedura de ștergere.

După ce telefonul sau tableta dvs. sunt șterse, acesta repornește automat. Data viitoare când porniți dispozitivul, conectați-vă la Contul dvs. Google și configurați-l așa cum ați făcut atunci când l-ați cumpărat pentru prima dată.