Remediați eroarea „Camera eșuată” pe dispozitivele Samsung Galaxy

Camera digitală Samsung Galaxy și smartphone-urile Samsung Galaxy pot face fotografii extraordinare. Dar, ca toate dispozitivele electronice, uneori tehnologia nu vrea să funcționeze corect. Una dintre cele mai frecvente erori întâlnite este „Camera nu a reușit”. Ce înseamnă exact asta și cum o puteți remedia? Mai jos avem câteva cauze și soluții potențiale.

Acest articol oferă pași de depanare pentru eroarea Camera Eșuată atât pe camera digitală Samsung Galaxy, cât și pe camerele încorporate pe smartphone-urile Samsung Galaxy.


Cauzele erorii camerei au eșuat pe dispozitivele Samsung

Eroarea Camera Failed nu include niciun cod de eroare sau detalii despre motivul pentru care camera nu funcționează corect. Acest lucru face dificilă depanarea. Cu toate acestea, nu este imposibil de rezolvat, deoarece, în majoritatea cazurilor, este o problemă simplă de software. Eroarea poate fi cauzată de o actualizare incompletă a firmware-ului, de aplicații terțe expirate sau de un card SD pe care camera nu îl recunoaște brusc.


Cum se remediază eroarea aparatului foto eșuat în camera Samsung Galaxy

Este posibil să trebuiască să încercați mai multe strategii pentru a remedia eroarea Camera Failed de pe camera Samsung Galaxy. Încercați acești pași, de la cel mai simplu la cel mai complicat.

Asigurați-vă că bateria camerei este complet încărcată înainte de a încerca oricare dintre acești pași de depanare. Unii ar putea dura câteva minute pentru a finaliza și, dacă bateria moare în timp ce faceți un pas, este posibil să întâlniți alte erori și să fiți nevoit să reporniți procesul de depanare.

  1. Reporniți camera. Multe probleme care cauzează erori de software pot fi rezolvate printr-o repornire simplă. Țineți apăsat butonul Putere pentru a opri camera. Odată oprită, lăsați camera să stea cel puțin 30 de secunde înainte de a o reporni.

  2. Porniți în modul sigur. Dacă camera funcționează corect în modul Safe Mode, este probabil ca o aplicație terță parte să intre în conflict cu software-ul dispozitivului. Reporniți camera și eliminați aplicațiile terțe recent instalate sau actualizate, pe rând, până când îl găsiți pe cel care cauzează problema.

    Funcția de pornire rapidă trebuie să fie dezactivată pentru a porni în modul sigur. Pentru a dezactiva pornirea rapidă, accesați aplicaţii > setările > Putere apoi atingeți Pornire rapidă pentru ao dezactiva.

  3. Ștergeți memoria aplicației și datele aplicației. După ce memoria cache este golită, reporniți camera și testați-o pentru a vedea dacă eroarea a dispărut.

  4. Reformatați cardul SD. Ocazional, camera Samsung Galaxy întâmpină o eroare la citirea cardului SD, ceea ce poate provoca eroarea camerei. Reformatarea cardului poate rezolva problema.

    Reformatarea unui card SD șterge toate datele sale. Dacă nu doriți să pierdeți imaginile de pe card, transferați fișierele pe computer folosind un cititor de card SD înainte de a efectua o reformatare.

  5. Actualizați manual firmware-ul camerei. O actualizare ar putea avea o soluție pentru problema pe care o întâmpinați.

    Înainte de a începe acest pas, verificați versiunea firmware-ului față de versiunile disponibile pe site-ul web Samsung Support. Dacă aveți cea mai actuală, săriți peste acest pas.

  6. Efectuați o resetare hard. Aceasta restabilește camera la setările din fabrică.

    Dacă alegeți să efectuați o resetare din fabrică, aplicațiile, imaginile și datele de pe stocarea internă se vor pierde. Asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a acestor elemente înainte de a începe procesul de resetare dacă pe camera este stocat ceva pe care nu îl puteți înlocui cu ușurință.

  7. Obține ajutor. Dacă niciuna dintre aceste opțiuni nu vă restaurează camera, contactați asistența Samsung pentru asistență suplimentară. Informațiile lor de contact sunt în partea de jos a paginii web.


Cum se remediază eroarea camerei eșuate în camerele Samsung Galaxy Smartphone

Smartphone-urile Samsung Galaxy se pot confrunta cu aceeași eroare Camera Eșuată care afectează camerele Samsung Galaxy. Dar, unii dintre pașii de depanare sunt diferiți. Le prezentăm mai jos.

Unii operatori își instalează software-ul deasupra platformei Galaxy, ceea ce ar putea crea ușoare variații în pașii enumerați mai jos. Dacă întâlniți o astfel de instanță, vă rugăm să ne informați la [email protected].

  1. Reporniți smartphone-ul Galaxy. Multe probleme care cauzează erori de software pot fi rezolvate printr-o repornire simplă.

  2. Verificați dacă există actualizări ale sistemului și ale aplicației. Un sistem de operare sau o aplicație învechite poate provoca eroarea camerei eșuate.

  3. Porniți în modul sigur. Apoi verificați dacă camera dvs. funcționează corect. În caz contrar, problema ar putea fi o aplicație terță parte care intră în conflict cu software-ul camerei. Reporniți telefonul în modul obișnuit și eliminați aplicațiile terțe recent instalate sau actualizate, pe rând, până când problema dispare. Poate fi necesar să reporniți telefonul după ce ați eliminat fiecare aplicație pentru a vă asigura că este complet eliminată.

    Aplicațiile terță parte cauzează în mod obișnuit eroarea Camera Eșuată, deci nu treceți peste acest pas.

  4. Ștergeți memoria cache a aplicației și datele de stocare. După ce memoria cache este ștearsă, reporniți camera și testați-o pentru a vedea dacă problema este rezolvată.

  5. Scoateți, apoi reintroduceți cardul microSD. Ocazional, camera smartphone Samsung Galaxy întâlnește o eroare la citirea cardului microSD, ceea ce poate provoca eroarea Camera Failed. Reformatați cardul dacă vi se solicită.

    Reformatarea unui card microSD șterge toate datele de pe acel card. Dacă aveți imagini sau aplicații pe care nu doriți să le pierdeți, transferați aceste fișiere pe computer folosind un cititor de carduri microSD.

  6. Dezactivați Smart Stay. Această caracteristică folosește camera selfie orientată spre față pentru a vă monitoriza poziția feței în timp ce priviți ecranul o perioadă lungă de timp, fără a o atinge. Deoarece acest lucru folosește camera, uneori poate provoca un conflict dacă utilizați camera din spate atunci când Smart Stay este activ.

  7. Efectuați o resetare hard. Dacă nimic nu a funcționat până în acest moment, ultimul lucru de încercat este o resetare hard. Aceasta readuce telefonul la setările sale din fabrică, ceea ce înseamnă că trebuie să parcurgeți din nou întregul proces de configurare ca și cum ar fi un dispozitiv nou.

    O resetare a datelor din fabrică șterge toate aplicațiile și datele de pe telefon. Asigurați-vă că aveți o copie de rezervă a oricăror informații pe care nu doriți să le pierdeți înainte de a începe procesul de resetare din fabrică.

  8. Dacă niciunul dintre acești pași nu funcționează pentru a remedia eroarea Camera Eșuată pentru smartphone-ul dvs. Samsung Galaxy, contactați echipa de asistență Samsung Mobile pentru asistență suplimentară.