Recenzie LG Exalt LTE: un telefon Flip cu o atingere modernă

Lifewire / Andrew Hayward


Design: elegant și minimal

LG Exalt LTE este încă dominat de plastic, dar nu are aspectul ieftin al multor alte telefoane flip. Designul general este profesional și de înaltă calitate, cu fețe argintii aplatizate, care au un model texturat de-a lungul multor suprafețe și unele atingeri unghiulare.

Acestea fiind spuse, LG Exalt LTE nu se simte mult mai premium decât concurenții. Este încă puțin scârțâit atunci când îi dai o strângere bună sau apeși ferm butoanele. Este un telefon destul de robust, deși este puțin slab la balama. S-ar putea să-l răsuciți în jumătate și să-l deschideți dacă vă simțiți atât de înclinați, dar acest lucru este adevărat cu marea majoritate a telefoanelor flip.

LG Exalt LTE este mai sofisticat în design decât telefonul dvs. flip mediu și ieftin.

În interior, aspectul este ceva mai tipic. Are un ecran mare care acoperă o mare parte din jumătatea superioară, iar tastatura și butoanele de navigare ocupă o mare parte din partea de jos. Butoanele numerice sunt mari și ușor de apăsat, plus există un tampon direcțional circular deasupra, cu un buton mare de selectare în mijloc. LG Exalt LTE are, de asemenea, butoane dedicate pentru activarea comenzilor vocale și activarea funcționalității difuzorului în timpul unui apel.

În partea stângă este un portier pentru volum și port microSD, în timp ce partea dreaptă a telefonului are un buton de declanșare dedicat al camerei și o mufă pentru căști de 3.5 mm. Camera telefonului este pe spate - dar spre deosebire de multe telefoane flip care îl plasează pe secțiunea pliabilă, de fapt se așează pe corpul principal. De multe ori, degetele noastre acopereau obiectivul când mergeam să tragem, ceea ce înseamnă că a trebuit să ne reconfigurăm aderența doar pentru a face o lovitură.

Cealaltă problemă potențială de proiectare vine dintr-o omisiune: nu există un ecran exterior care să arate o privire despre cine sună înainte de a deschide telefonul. Cu toate acestea, puteți alege să ignorați un apel chiar și după ce vedeți cine sună. Cu toate acestea, LG Exalt LTE are o mică lumină LED roșie la exterior, care clipește dacă există un apel sau o notificare și puteți seta tonuri de apel personalizate pentru contacte pentru un head-up mai specific pe cine vă sună.

LG Exalt LTE este livrat cu 8 GB de stocare internă, deși veți avea doar 4.3 GB din care să vă jucați pentru fotografii, videoclipuri și muzică. Este încă destul de mult pentru un telefon flip. De asemenea, puteți introduce un card microSD ieftin de până la 32 GB pentru a împacheta mai multe melodii sau a stoca imagini și videoclipuri.


Proces de configurare: ușor

Procesul de configurare pentru LG Exalt LTE este destul de simplu. Se livrează cu cartela SIM Verizon instalată, dar va trebui să introduceți bateria scoțând capacul din spate. După încărcarea telefonului, îl puteți activa de pe dispozitivul însuși sau prin intermediul site-ului Verizon.

Performanță: face treaba

La fel ca multe smartphone-uri Android, LG Exalt LTE are în interior un procesor Qualcomm - dar acest Snapdragon 210 quad-core se află la capătul inferior al vitezei și al capacității de procesare, ceea ce are sens, având în vedere funcționalitatea relativ de bază a telefonului.

Navigarea în jurul interfeței este destul de receptivă, deși poate dura o secundă sau două suplimentare pentru încărcarea conținutului după ce ați deschis o caracteristică (cum ar fi galeria foto).


Conectivitate: Speedy LTE

După cum sugerează și numele, LG Exalt LTE este construit pentru rețeaua 4G de la Verizon. Multe telefoane flip de pe piață încă funcționează pe rețele 3G, dar Verizon își închide rețeaua 3G la sfârșitul anului 2019. Ca atare, LG Exalt LTE este unul dintre rarele telefoane de bază care vor funcționa cu Verizon până în 2020 și nu numai.

Din punct de vedere vizual, LG Exalt LTE este o tăietură deasupra altor telefoane flip cu atracția sa minimă și designul său clasic.

În afară de calitatea vocală îmbunătățită, nu există o mulțime pentru care să aveți nevoie de serviciul LTE pe LG Exalt LTE. Dar dacă decideți să navigați pe internet cu browserul încorporat, grafica are tendința de a se încărca destul de rapid. Nu este la fel de rapid ca utilizarea unui smartphone recent, dar experiența de navigare a fost mai bună decât se anticipase.

Din fericire, vă puteți conecta la o rețea Wi-Fi de 2.4 Ghz pentru a evita utilizarea tuturor datelor dvs. acasă sau în apropierea unui hotspot. Telefonul oferă, de asemenea, propria capacitate de hotspot mobil, permițându-vă să creați o rețea Wi-Fi locală pentru ca un alt dispozitiv să se conecteze și să vă acceseze planul de date Verizon. Cu toate acestea, nu era compatibil cu planul special preplătit pe care l-am folosit pentru a testa dispozitivul.

Lifewire / Andrew Hayward


Calitatea afișajului: mare și solid

LG Exalt LTE are un ecran destul de mare pentru un telefon flip cu diagonala de trei inci. Are o rezoluție de 400 x 240 (155 pixeli pe inch) și un LCD TFT. Textul și grafica arată neclare, plus există un pic de neclaritate în toate, și, deși unghiurile de vizualizare nu sunt grozave, ele sunt mult mai bune decât rivalul Alcatel Go Flip.

Cu toate acestea, ecranul este solid colorat și devine destul de luminos și va face treaba pentru majoritatea sarcinilor de bază. Având un ecran mai mare ajută și la vizibilitate, deci este un upgrade la îndemână.

Calitatea sunetului: rezultate mixte

Răsturnați telefonul și veți găsi un mic difuzor de difuzoare lângă cameră. LG Exalt LTE nu este conceput cu adevărat pentru redarea în plină expansiune, dar va reda muzică decent. Este puțin mic și veți auzi cu siguranță cât de limitat este difuzorul la setările de volum mai mare, dar face o treabă utilă dacă aveți nevoie de redare rapidă din mers.

Calitatea apelurilor este din fericire puternică datorită rețelei 4G LTE Verizon și a funcționalității sale HD Voice. Telefonul acceptă, de asemenea, apeluri Wi-Fi, în cazul în care sunteți fără recepție celulară. Difuzorul sună destul de clar pe LG Exalt LTE, dar, din păcate, nu devine foarte tare. De asemenea, un apelant de pe cealaltă linie a spus că calitatea vocii nu a fost la fel de clară când am activat difuzorul.

Calitate cameră / video: mai bună decât alte telefoane de bază

Nu există surprize aici, camera de 5 megapixeli de pe LG Exalt LTE nu este concepută pentru fotografii mobile de top. Este un shooter simplu, capabil să capteze imagini statice și videoclipuri cu rezoluție 720p la 30 de cadre pe secundă.

Nu veți obține nimic care este destul de pregătit pentru Instagram de la LG Exalt LTE, dar, din nou, oricum nu veți folosi Instagram aici.

Are focalizare automată, deci cel puțin telefonul poate îmbunătăți ceea ce încercați să capturați, dar chiar și o fotografie bine încadrată este probabil să fie puțin neclară și să nu aibă detalii fine, ca să nu mai vorbim de aspectul spălat. Fotografiile cu lumină slabă nu sunt foarte bune și arată în mod constant mult mai multă estompare și nu există bliț pentru a ilumina scenele întunecate. La fel, videoclipurile sunt la fel de bune ca fotografiile.

Nu veți obține nimic care este destul de pregătit pentru Instagram de la LG Exalt LTE, dar, din nou, oricum nu veți folosi Instagram aici. Pentru o captură rapidă a unui animal de companie, a unui peisaj sau a unei vederi curioase, va servi bine.

Baterie: Destul de bine

Acumulatorul de 1,470 mAh amovibil promite până la șase ore de convorbire și până la 10 zile de timp de așteptare. Durata actuală de funcționare de zi cu zi va depinde de cât de mult utilizați telefonul pentru lucruri precum apeluri, mesaje text, fotografie și navigare pe web. Dacă efectuați doar apeluri ocazionale și trimiteți mesaje text, atunci s-ar putea să schimbați câteva zile de la o încărcare completă. Pe de altă parte, dacă deschideți telefonul în mod repetat în fiecare zi pentru o varietate de sarcini, atunci ați putea ajunge la o taxă la fiecare două zile.

Software: funcționează bine

Interfața LG aici este destul de simplă. Butonul central din cadrul direcțional deschide ecranul Meniu, care oferă acces la mesagerie, cameră, browserul de internet și setări. De asemenea, veți găsi instrumente de bază, cum ar fi un înregistrator de voce, calendar, alarme, un calculator și blocnotes.

Navigarea pe web nu este o experiență foarte intuitivă pe LG Exalt LTE, deoarece veți utiliza încet padul direcțional pentru a muta indicatorul pentru a face clic pe linkuri sau puteți utiliza tastele numerice pentru a atinge adresele URL. Nu este ceva ce am vrut să facem în mod regulat, dar dacă aveți nevoie de acces web într-o ciupire, este acolo. Paginile se încarcă destul de bine pe acest afișaj mai mare al telefonului flip și puteți viziona chiar și videoclipuri dacă nu vă deranjează strabismul.

Exalt LTE are un buton dedicat pentru comenzi vocale, care vă permite să apelați sau să trimiteți mesaje text unui contact sau unui număr, să deschideți un instrument sau să redați muzică, de exemplu. Nu este un asistent vocal conectat la internet, așa cum veți găsi pe smartphone-uri, dar poate fi mai rapid decât navigarea prin meniuri.

Preț: Nu este ieftin

La un preț de vânzare cu amănuntul de 144 dolari de la Verizon, LG Exalt LTE este puțin mai scump decât multe alte telefoane flip de pe piață astăzi, inclusiv dispozitive de la companii precum Alcatel, Tracfone și ZTE care pot fi găsite la jumătate din preț sau mai puțin .

Dezavantajul este că LG Exalt LTE este mai sofisticat în design decât telefonul dvs. flip mediu și ieftin, iar conectivitatea 4G LTE înseamnă că apelurile sună excelent și că telefonul va continua să funcționeze chiar și atunci când operatorii își închid vechile rețele 3G. Cu toate acestea, la un preț de aproape 150 de dolari, trebuie să vă gândiți dacă merită să obțineți în schimb un smartphone cu buget.

LG Exalt LTE vs. Alcatel Go Flip

LG Exalt LTE și Alcatel Go Flip sunt printre puținele telefoane flip actuale, capabile LTE de pe piață, dar există diferențe semnificative între ele. LG a optat pentru un aspect mai rafinat, aproape profesional, pentru Exalt LTE, în timp ce Go Flip arată și se simte destul de ieftin. Cu toate acestea, are un ecran exterior, în timp ce Exalt LTE se rupe de designul tipic al telefonului flip, renunțând la această caracteristică.

Credem că Exalt LTE oferă o experiență generală mai bună a utilizatorului, inclusiv un ecran mai mare, cu unghiuri de vizualizare mai bune și o interfață mai receptivă (în ciuda ambelor telefoane care folosesc același procesor). Cu toate acestea, cu Alcatel Go Flip cu un preț cuprins între 20 și 96 USD, în funcție de transportator, este mult mai ieftin.

Cele mai bune 7 telefoane celulare de bază din 2020 Verdictul final

Plătiți pentru lustruire adăugată?

Din punct de vedere vizual, LG Exalt LTE este o tăietură deasupra altor telefoane flip cu atracția sa minimă și designul său clasic. Funcțional, este încă foarte mult un telefon flip. Beneficiază de o calitate excelentă a apelurilor și de o navigare rapidă pe web din rețeaua LTE Verizon, dar în caz contrar, este încă limitată de factorul de formă a telefonului flip, iar lipsa unui ecran exterior poate frustra pasionații de telefon flip.

Produse similare pe care le-am analizat:

  • BlackBerry KEYone
  • LG K30
  • Samsung galaxy z flip

Specificații

  • Denumirea produsului Exalt LTE

  • Marca produsului LG

  • SKU 652810800723

  • Preț 144 USD

  • Data lansării iunie 2017

  • Dimensiuni produs 0.69 x 2.13 x 4.44 in.

  • Camera 5MP

  • Stocare 8 GB

  • Capacitate baterie 1,470

  • Procesor Qualcomm Snapdragon 210

  • Porturi microUSB

  • Platformă LG