Puteți obține Microsoft IE pentru iPhone sau iPad?

Fie că vă place Safari, Chrome, Firefox sau altceva, veți dori să utilizați browserul dvs. web preferat pe toate dispozitivele. Dar ce se întâmplă dacă browserul dvs. web preferat este Microsoft Internet Explorer (cunoscut și prin abrevierea sa, IE)? IE funcționează excelent pe computerele desktop (cu excepția cazului în care utilizați un Mac; IE nu există pe Mac de ani de zile). Dacă utilizați și un dispozitiv iOS, veți avea nevoie de o soluție pentru a obține IE pentru iPhone sau iPad.

credit imagine iPhone: Apple; Credit IE logo: Microsoft


Internet Explorer pe iPhone sau iPad? Nu

Răspunsul scurt este nu; nu există IE pentru iPhone sau iPad. Dacă vă place Internet Explorer sau vi se cere să îl folosiți pentru muncă, nu va exista niciodată IE pentru iOS. Există două motive critice pentru aceasta:

  • Microsoft a încetat să facă Internet Explorer pentru Mac în 2006. Dacă compania nu dezvoltă IE pentru Mac, pare puțin probabil ca Microsoft să aducă brusc IE pe iPhone.
  • Microsoft nu mai face IE pentru niciun sistem de operare. Compania a retras Internet Explorer în întregime în 2015 și l-a înlocuit cu un nou browser numit Edge.

Ce zici de browserul Microsoft Edge? da

Chiar dacă IE nu este disponibil pentru iOS, puteți trece la Microsoft Edge. Microsoft a lansat o versiune a browserului Edge pentru iPhone și iPad. Puteți descărca Microsoft Edge din App Store.

Edge a existat pe alte platforme pentru o vreme înainte ca Microsoft să-l aducă pe iOS. Ca urmare, odată se părea că Edge nu va veni niciodată pe iPhone, dar Microsoft a lansat versiunea iOS la începutul anului 2018. Aceasta este o veste excelentă pentru fanii Edge.

În plus față de rularea Edge, există câteva alte modalități de a utiliza browserele Microsoft pe un iPhone sau iPad.


Schimbați-vă agentul de utilizator

S-ar putea să puteți păcăli unele site-uri web care necesită IE să creadă că rulează pe iPhone-ul dvs., schimbându-vă agentul de utilizator. Agentul utilizator este un pic de cod pe care browserul îl folosește pentru a se identifica fiecărui site web pe care îl vizitați. Când vă setați agentul de utilizator la Safari pe iOS (implicit pentru iPhone și iPad), browserul dvs. spune site-urilor că asta este ceea ce este atunci când vizitați site-ul.

Dacă dispozitivul dvs. iOS este jailbreak, puteți obține o aplicație de comutare utilizator-agent de la Cydia (deși amintiți-vă că jailbreaking are dezavantajele sale). Cu una dintre aceste aplicații, puteți face ca Safari să spună site-urilor web că este vorba de multe browsere diferite, inclusiv IE. În unele cazuri, acest lucru poate fi suficient pentru a vă duce pe site-ul exclusiv IE de care aveți nevoie.

Dacă site-ul pe care încercați să îl vizitați necesită IE, deoarece folosește tehnologii acceptate doar de Internet Explorer, aceste aplicații nu vor fi suficiente. Acestea schimbă doar ceea ce pare a fi Safari, nu tehnologiile fundamentale încorporate în el.


Utilizați un desktop la distanță

O altă modalitate de a utiliza IE pe iOS este cu un program desktop de la distanță. Programele desktop de la distanță vă permit să vă conectați la un computer de acasă sau de la birou prin internet utilizând iPhone-ul sau iPad-ul. Când faceți acest lucru, aveți acces la toate fișierele și programele de pe acel computer, inclusiv Internet Explorer, dacă l-ați instalat acolo.

Utilizarea unui desktop la distanță nu este pentru toată lumea. În primul rând, deoarece trebuie să transmiteți date de pe computerul de la distanță pe dispozitivul dvs. iOS, este mai lent decât utilizarea unei aplicații native instalate pe iPhone. Pentru altul, nu este un lucru pe care utilizatorul mediu îl va putea folosi în general. Necesită o anumită abilitate tehnică sau un departament IT corporativ pentru a vă ajuta să configurați.

Totuși, dacă doriți să faceți o lovitură, căutați aplicații Citrix sau VNC în App Store.

Browsere alternative pentru iPhone și iPad

Dacă vă opuneți cu fermitate utilizării Safari pe iPhone sau iPad, puteți încerca oricând Chrome, disponibil ca descărcare gratuită din App Store.

Nici nu îți place Chrome? Există o mulțime de browsere alternative disponibile pentru iPhone și iPad, dintre care multe oferă funcții care nu sunt disponibile pe Safari sau Chrome. Poate unul dintre ele va fi mai pe placul tău.