Puteți face procesare de text pe iPad?

Puteți face procesare de text pe un iPad? Este o întrebare simplă, dar întrebați-vă și probabil veți primi mai multe priviri goale ca răspuns. În ciuda tuturor hype-ului și a atenției media, mulți oameni sunt încă nedumeriți de iPad-ul Apple. Nu sunt foarte siguri ce este sau ce face. Este o categorie complet diferită de calculatoare.


Utilizări diferite pentru iPad-uri

Justin Sullivan / Știri Getty Images / Getty Images

Există multe utilizări diferite pentru iPad. Este minunat pentru a viziona filme și a asculta muzică. Este, de asemenea, un cititor de cărți electronice capabil. Aplicațiile descărcabile pentru iPad își extind foarte mult abilitățile. Dar este potrivit pentru lucrul la documente de procesare a textului?
IPad-ul nu are nicio aplicație încorporată pentru procesarea textului. Cea mai apropiată pe care o veți obține este aplicația Notes. Cu toate acestea, este posibil să descărcați procesoare de text din magazinul iTunes. În special, Apple vinde aplicația iWork Pages.
iWork Pages este compatibil cu documentele iWork '09 pe care le creați pe computer. De asemenea, vă permite să deschideți și să editați documente Microsoft Word. Programul salvează (și vă permite să partajați) documente în formatele Pages, Word (.DOC) și PDF.
Aplicația iPad iWork Pages oferă un set frumos de caracteristici pentru o aplicație mobilă. Cu toate acestea, utilizatorii avansați vor găsi aplicația prea simplistă și limitată. Cu siguranță nu oferă aceeași gamă de caracteristici ca versiunea desktop a iWork.


alte considerații

În plus, trebuie luat în considerare și designul iPad-ului. Ecranul are o dimensiune decentă pentru lucrul la documente, chiar dacă este mai mic decât majoritatea ecranelor laptopului. Dar nu a fost conceput pentru tastarea prelungită. Butoanele tastaturii virtuale sunt relativ mari. Cu toate acestea, nu vă puteți lăsa degetele pe ecran; acest lucru face dificilă tastarea prin atingere. Și ergonomic, lasă de dorit.

Din fericire, puteți utiliza o stație de andocare și o tastatură Bluetooth cu iPad. Acest lucru vă va face mult mai ușor să compuneți și să editați documente pe iPad.
În general, iPad-ul nu este ideal pentru procesarea textului. Dar, pentru compunerea documentelor scurte și editarea rapidă, iPad-ul este minunat. Doar nu vă așteptați să vă înlocuiască laptopul sau computerul desktop.